Wersja archiwalna 2018-11-13 12:58:50
Dotyczy zamówienia publicznego Nr PZJB.4415.6.2018
OGŁOSZENIE
O UNIEWAŻNIENIU
przetargu
nieograniczonego pn. Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do
stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w
Sierpcu w 2019 roku
w części 8
Na
podstawie art. 93 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień
publicznych (Dz. U. z 2018, poz. 1986) unieważniam postępowanie
przeprowadzone w trybie przetargu nieograniczonego pn. Sukcesywny zakup i
dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego
Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku w części 8 z uwagi na brak
ofert.
Dyrektor PZJB w Sierpcu
Marta Witte
Sierpc, 13.11.2018 r.
Dotyczy zamówienia publicznego Nr
PZJB.4415.6.2018
DYREKTOR
POWIATOWEGO ZESPOŁU JEDNOSTEK BUDŻETOWYCH w SIERPCU
na
podstawie art. 86 ust. 5 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych
(Dz. U. z 2018 r. poz. 1986) w związku z przetargiem nieograniczonym w celu
wyłonienia wykonawcy zadania pn. Sukcesywny zakup i dostawa artykułów
spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku
informuje,
że
1. Na
realizację zadania zamierza się przeznaczyć 197.746,02 zł.
2. Na
przetarg w dniu 13.11.2018r. w terminie wpłynęły oferty:
Część 1:
1.
OLEWNIK
PARTNER Sp. z o.o., ul. Płońska 1, 09-210 Drobin, 39.388,59 zł brutto.
2. Hurtownia
Mięsa i Wędlin „Witpol” sc. Witkowska Danuta, Witkowski Tomasz, ul. Biskupa
Floriana 7, 09-200 Sierpc, 41.581,74zł
brutto;
Część 2:
1.
OLEWNIK
PARTNER Sp. z o.o., ul. Płońska 1, 09-210 Drobin, 21.400,78 zł brutto.
2. Hurtownia
Mięsa i Wędlin „Witpol” sc. Witkowska Danuta, Witkowski Tomasz, ul. Biskupa
Floriana 7, 09-200 Sierpc, 22.784,72 zł
brutto;
Część 3:
1. 1. Przedsiębiorstwo Handlowe ŚNIEŻKA Jarosław Umiński, ul. Świętokrzyska 2a, 09-200 Sierpc, 18.929,97zł brutto.
Część 4:
1. 1. Hurtownia Rolno-Spożywcza Wojciech Domżalski, ul. Staszica 87/3, 09-200 Sierpc, 871,50 zł brutto.
Część 5:
1. Hurtownia Rolno-Spożywcza Wojciech
Domżalski, ul. Staszica 87/3, 09-200 Sierpc, 55.201,62 zł brutto.
Część 6:
1. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w
Sierpcu, HURTOWNIA ART.MLECZARSKICH, ul. Żeromskiego 2A, 09-200 Sierpc 36.124,13zł
brutto
Część 7 :
1. Piekarnia, Ciastkarnia „Rodzinna”
Barbara Malinowska i Synowie, ul. Spółdzielcza 2, 87-600 Lipno, 9.642,81 zł
brutto.
Część 9 :
1. Hurtownia Rolno-Spożywcza Wojciech
Domżalski, ul. Staszica 87/3, 09-200 Sierpc, 4.347,53zł brutto.
3.
Zamówienie będzie realizowane w 2019r. od dnia 02.01.2019r. do 31.12.2019r.
Charakter zamówienia nie wymaga od Wykonawcy podania okresu gwarancji,
natomiast warunki płatności zostały określone przez Zamawiającego w projekcie
umowy.
Dyrektor PZJB w Sierpcu
Marta Witte
Sierpc, 13.11.2018r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia- siwz-zywnosc-pzjb.pdf
Zał.1- Formularz Ofertowy- formularz.ofertowy_-_zal.1-_pzjb.pdf , formularz.ofertowy_-_zal.1_-pzjb..docx
Formularze Cenowe:
Część 1-zal.1.1-cz.1mieso-pzjb..pdf , zal.1.1-_cz.1mieso-_pzjb.docx
Część 2- zal.1.2.cz.2-drob-pzjb.pdf , zal.1.2.cz.2-drob-pzjb.docx
Część 3- zal.1.3.cz.3-produktymrozone-pzjb.pdf , zal.1.3.cz.3-produktymrozone-pzjb.docx
Część 5- zal.1.5.cz.5-warzywa-pzjb..pdf, zal.1.5.cz.5-warzywa-pzjb.docx
Część 6- zal.1.6cz.6-przetwory_meczne-pzjb.pdf , zal.1.6cz.6-przetwory_meczne-pzjb.docx
Część 7- zal.1.7.cz.7-_pieczywo-pzjb.pdf , zal.1.7.cz.7-_pieczywo-pzjb.docx
Część 8- zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.-pzjb.pdf zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.-pzjb.docx
Ogłoszenie nr
642568-N-2018 z dnia 2018-11-02 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Sukcesywny zakup i
dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego
Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku
Zamieszczanie
ogłoszenia: Zamieszczanie
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy
projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą
ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których
działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które
będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób
będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do
jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie
mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub
wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie
przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie
przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie
postępowania
Tak
Informacje na temat
podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w
Sierpcu z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i
placówek oświatowo - wychowawczych Powiatu Sierpeckiego
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku
przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień
publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I
ADRES: Powiatowy Zespół
Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000,
ul. ul. Armii
Krajowej 8a , 09- 200 Sierpc,
woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875,
e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i
urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ
ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja
samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE
ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków
między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych
państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest
odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za
przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie
będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie
zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania
można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja
istotnych warunków zamówienia
Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji
można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy
przesyłać:
Elektronicznie
Nie
Dopuszczone jest
przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny
sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu, 09-200 Sierpc, ul. Armii
Krajowej 8a
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub
formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można
uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT
ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup
i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego
Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku
Numer referencyjny: PZJB.4415.6.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog
techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w
odniesieniu do:
wszystkich części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres,
rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
- określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane: 1. Sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy
wraz z transportem artykułów żywnościowych (z podziałem na dziewięć części) do
siedziby Zamawiającego środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia
25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2. Podział zamówienia na
części: CZĘŚĆ 1 Mięso, wędliny i pasztety 15111000-9 15131100-6 15131310-1,
CZĘŚĆ 2 Drób 15112000-6 ,CZĘŚĆ 3 Ryby mrożone i produkty mrożone 15221000-3
15896000-5 , CZĘŚĆ 4 Ryby suszone lub solone, ryby w solance, ryby wędzone
15230000-9, CZĘŚĆ 5 Warzywa, owoce i ziemniaki 03212100-1, 15300000-1, CZĘŚĆ 6
Mleko i przetwory mleczne 15500000-3, CZĘŚĆ 7 Pieczywo i wyroby cukiernicze
15810000-9, CZĘŚĆ 8 Różne produkty spożywcze 15800000-6 15610000-7 15411100-3 ,
CZĘŚĆ 9 Jaja 03142500-3 3. Część Nr 1 i 2 Mięso, Wędliny i Pasztety oraz Drób.
Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, barwa, zapach,
konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu,
wędliny - konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach
charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw,
dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Produkt powinien być pozbawiony zanieczyszczeń
fizycznych, mechanicznych, chemicznych. 4. Część Nr 3 Ryby mrożone i produkty
mrożone. Warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. Wolne od
zanieczyszczeń obcych (insekty lub ich części), mineralnych(gleba, piasek),
pochodzenia roślinnego (szypułki), mechanicznych (drewno, tworzywa sztuczne,
metal).Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony,
bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, niedopuszczalny smak i
zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ryby mrożone odpowiednio całe,
zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, całe bez
skóry, ości i obcych zanieczyszczeń. 5. Część Nr 5 Owoce i warzywa i ziemniaki.
Owoce, warzywa, nie powinny być zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń
zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularne kształty,
intensywny kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa
korzenne-korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez
uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- nie powinny być zaparzone,
zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe,
spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.
Ziemniaki- zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone,
jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny, 6. Część Nr 6 Mleko i
przetwory mleczne. Produkty mleczarskie świeże, dobry smak po otwarciu
produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Cechy dyskwalifikujące
produkt: niedopuszczalne jest wystąpienie rozwarstwienie objawów psucia,
zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki
i zapachy, rozwodnienie. 7. Część Nr 7 Pieczywo i wyroby cukiernicze. Świeże,
niegumiaste miękkie chrupiące.Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki,
zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, chleb o skórce
oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony o wyraźnie
niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszący się, z
obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie,
uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione, obecność
szkodników. 8. Część Nr 8 Różne produkty spożywcze – przyprawy-zapach świeży po
otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie,
bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej
konsystencji Makaron-sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice
durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje
naturalny zapach i kolor.Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy
np. stęchły, pleśni, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy
pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich
pozostałości. 9. Część Nr 9 Jaja - świeże, czyste, nie mające uszkodzonej
skorupki. Do każdej dostawy wymagany jest termin przydatności do spożycia min.
21 dni. 5.Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią
zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b.
dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły
nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami
Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem
przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju
asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które
będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację
w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz
gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać
produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające
wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte
w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające
ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3
miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie
z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów
smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego
środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w
warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować
dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie
dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie
z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu
higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do
spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment pięć
razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00
lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami
częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie
najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w
formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń
wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa,
rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę
dostarczanych produktów.
II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
03000000-1 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust.
1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną
udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust.
6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który
została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny
system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia: 2019-12-31
Okres w miesiącach |
Okres w dniach |
Data rozpoczęcia |
Data zakończenia |
2019-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O
CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub
uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z
odrębnych przepisów
Określenie warunków: Wykonawca złoży odpis z właściwego rejestru lub z
centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do
realizacji zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych dostaw
w przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co najmniej 2 takich zakładów
przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących
czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach
zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe: Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego
warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
złożonego przez Wykonawcę, wykazu zrealizowanych dostaw (Załącznik Nr 4 do
SIWZ) wraz z dokumentami potwierdzającymi rzetelne wykonanie dostaw
III.2) PODSTAWY
WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy
wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24
ust. 5 ustawy Pzp Nie
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON
WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA
SELEKCJI
Oświadczenie o
niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE
ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST.
1 PKT 3 USTAWY PZP:
W celu wykazania braku
podstaw wykluczenia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie
internetowej informacji, o której mowa w art.86 ust.5 ustawy Pzp, przekaże
Zamawiającemu oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej (załącznik nr
7 do SIWZ)
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJĄCEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST.
1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE
SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z Wykonawców
zobowiązany jest przedłożyć: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w
postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust. 1 Pzp - zgodnie ze wzorem określonym
w Załączniku Nr 4 do SIWZ 2) wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik
Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków
udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.9 do SIWZ;
3) podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 2 do SIWZ)
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
1. Wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający
informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz
z wybranym/i załącznikiem/ami- formularz cenowy Nr 1.1-1.9 do SIWZ.
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE
ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST.
1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY
NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
W celu wykazania braku
podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest
złożyć: 1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie
z Załącznikiem Nr 5 do SIWZ; 2) wykaz dostaw w okresie ostatnich trzech lat
przed upływem terminu składania ofert świadczył lub świadczy dostawy minimum
dwóm podmiotom w zakresie objętym zamówieniem z załączeniem dowodów
określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane
należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne
dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były
wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a
jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w
stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń
okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty
potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3
miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do
udziału w postępowaniu (zał. Nr 3 do SIWZ). 3) aktualnego na dzień składania
ofert odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru
lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art.
24 ust. 5 pkt 1 ustawy. 4) aktualnego na dzień składania ofert zaświadczenia
właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie
zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem
zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub
wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawionego nie
wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5) aktualnego
na dzień składania ofert zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń
Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że
wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i
społeczne, lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie,
odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości
wykonania decyzji właściwego organu – wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące
przed upływem terminu składania ofert. 6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec
niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia
publiczne (Załącznik Nr 6 do SIWZ).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub
dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia
do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty
zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału
w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny,
partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
V.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg
nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji
elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z
opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
CENA |
100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy
Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo
innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie
ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby
ofert: Nie
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego
opisu
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym
muszą odpowiadać wszystkie oferty: Nie dotyczy
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja
elektroniczna: nie dotyczy
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących
przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana
wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie
cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega
sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych, c)
podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla
przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek
produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych
cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu
na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez
Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów
będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów
objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy
zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły wyższej (np.
klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy
sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, f) zmiany obowiązujących
przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g)
zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można
było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie
zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli
dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu:
Nie
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Mięso, wędliny i pasztety (świeże
z bieżącej produkcji) |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1-Mięso mielone wyborowe
Mięso wieprzowo wołowe, rozdrobnione, skład mięso wieprzowe 72%, wołowe 19%230
kg Łopatka b/k- część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki wchodzi tkanka
mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa;
ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa,
konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko
wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy
mięsa, gatunek I- 250 kg Karkówka B/Kczęść zasadnicza wieprzowiny, odcięta z
odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna grubo
włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa, zapach
charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna,
powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się nieznaczne
zmatowienie barwy mięsa, gat. I180 kg Schab b/k- część zasadnicza wieprzowiny -
odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby,
jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu, barwa
ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa,
konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój lekko
wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I- 220 kg Żeberka paski Świeże,
jednolita konsystencja, zapach swoisty, powierzchnia sucha i matowa,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
gat. I-180 kg Słonina świeża, oczyszczona ze skóry, o zapachu
charakterystycznym dla słoniny, bez skóry50 kg Boczek wędzony paski bez żeberek
i bez skóry, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, wyczuwalny smak wędzenia,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy;
konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku10 kg
Pieczeń z szynki zaw mięsa 80%- smak i zapach charakterystyczny dla danego
asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce
równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka
ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa
nie mniej niż 80%- 55 kg Kiełbasa biała surowa -średnio rozdrobniona, o
specyficznym jasnym kolorze, z mięsa wieprzowego, w naturalnym, cienkim jelicie
wieprzowym. Zawartość mięsa nie mniej niż 95 % (w tym 85% mięsa wieprzowego i
10% mięsa wołowego), w skład produktu także wchodzą: woda, sól, przyprawy
naturalne, cukier. 50 kg Krakowska parzona zaw. mięsa 77 % - smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu. Zawartość mięsa nie mniej niż 77% - 50 kg Kiełbasa typu
krotoszyńska z beczki - smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu,
aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest
smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie
rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle
przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość
mięsa wieprzowego 77 %-50 kg Kiełbasa szynkowa zaw. Mięsa 77 % - smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 77 % - 45 kg Kiełbasa śląska zaw. mięsa
70 %- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa:
charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 70%- 80 kg Parówki
z szynki zaw. mięsa 90 %- Kiełbasa wieprzowo wędzona parzona w osłonce nie
jadalnej mięso wieprzowe 90% -45 kg Kiełbasa typu góralska zaw mięsa 80%- smak
i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak
i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o
nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne
pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter.
dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 80%-30 kg Serdelki zaw mięsa
80%- Kiełbasa wieprzowo –drobiowa w osłonce nie jadalnej, zawartość mięsa
kurczaka 17,5%; mięso wieprzowe 62,5 %- 50 kg Polędwica sopocka- smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w
skład produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne-50kg Schab
drobiowy- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa:
charakter. dla danego asortymentu, złocista.- 40 kg Szynka typu z beczki lub
równoważna- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu,
aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest
smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie
rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle
przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość
mięsa 91 %.- 50 kg Szynka typu wędzarza lub równoważna- smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 90 %.- 50kg Ogonówka-smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu, złocista. - 50 kg Pasztet typu dworski 75% mięsa - produkt z mięsa
drobiu grzebiącego i wieprzowego (80%), wątróbki, z dodatkiem bułki tartej,
soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno rozdrobniony lub homogenizowany,
formowany – tafla, pakowany w atestowaną folię. Nie mogą występować: substancje
poprawiające sztucznie strukturę wyrobu (zagęstniki – skrobia modyfikowana),
smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E 452)-30 kg SOSW- Mięso wieprzowe II-
mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione smak
i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i
zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy-207,5kg Łopatka B/K Kl I
Poduszka-część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki wchodzi tkanka mięsna
grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa; ciemnoróżowa,
zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja
jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, sok
mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa,
gatunek I-200 kg Schab b/k Kl 1 świeży- część zasadnicza wieprzowiny - odcięta
od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity,
soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu, barwa
ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa,
konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój lekko
wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I-32kg Smalec - produkt pochodzący
z wytopu świeżych, oczyszczonych z tkanki mięśniowej tkanek tłuszczowych świń.
Tkanki tłuszczowe bez kości, skóry, organów wewnętrznych, tchawicy, dużych
naczyń krwionośnych, tłuszczu zeskrobanego, zbieranego, zsedymentowanego,
wytłoczonego oraz tkanek mięśniowych i krwi. Smalec dla przemysłu spożywczego
może zawierać smalec rafinowany, stearynę smalcową i smalec uwodorniony, może
również być przedmiotem procesów modyfikacji-55 kg Boczek świeży łuskany, bez
żeber, bez skóry Kl I ekstra b/k 1 kg- Boczek świeży łuskany, bez żeber, bez
skóry Kl I powierzchnia czysta, lekko wilgotna, niedopuszczalny jest smak i
zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; konsystencja: wilgotna,
niedopuszczalne wyciek soku-7,8 kg Karkówka B/K Kl I świeża odtłuszczona- część
zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki
wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną;
barwa ciemnoróżowa, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa,
konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko
wilgotny, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gat. I- 2 kg
mielonka tyrolska- Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce
poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30%-
34,3kg Kiełbasa podwawelska -smak i zapach charakterystyczny dla danego
asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka
ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Skład: na 100g
wyrobu gotowego należy zużyć 146g mięsa z szynki wieprzowej, przyprawy
naturalne, sól- 23,4kg Kiełbasa śląska cienka- smak i zapach charakterystyczny
dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa minimum 85,5% ( w tym 83% mięsa wieprzowego i 3,5%
mięsa wołowego), w skład produktu również wchodzą: białko sojowe, przyprawy
naturalne, sól, woda-13kg Kiełbasa żywiecka- Kiełbasa wieprzowa średnio
rozdrobniona wędzona parzona podsuszana w osłonce niejadalnej 100 g gotowego
produktu otrzymano ze 125 g mięsa- 28,2kg Kiełbasa zwyczajna - Kiełbasa
wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona. W smaku lekko wyczuwalny czosnek i
pieprz.mięso wieprzowe 61%, woda, mięso wołowe 8%- 35 kg Szynka
konserwowa-Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I
pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%,
tłuszczu nie więcej niż 20%-22,3kg Mielonka wędzona- wyprodukowana z mięsa
wieprzowego(91%)- 21,2kg Mortadela delikatesowa-Kiełbasa drobno rozdrobniona
homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie
mniej niż 10%, tłuszcz 35%- 60 kg Ogonówka parzona- Wędzonka wieprzowa wędzona,
parzona mięso wieprzowe (62%)- 22,3kg Polędwica sopocka- smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w
skład produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne- 24,3kg
polędwica drobiowa- Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych
peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno
rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony
lub pieczony, otoczony galaretą z żelatyna wieprzową; nie dopuszcza się użycia
MDOM (mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie)-17,6kg szynka drobiowa-
Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni
piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców
mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony lub pieczony; nie
dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego odkostnionego
mechanicznie).Zawartość mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie mniej niż 70%-
14,1kg Schab bez damusia (parzony)-Schab wieprzowy wędzony parzony mięso
wieprzowe (82%)- 25,8kg parówki cienkie delikatesowe z szynki wieprzowej-smak i
zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i
zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o
nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, barwa: charakter.
dla danego asortymentu. Zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 93%, produkt
homogenizowany, parzony, bez osłonek, przyprawy naturalne, sól- 20kg Pierś
wędzona z indyka- mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien,
prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez
zanieczyszczeń obcych oraz krwi,gat.I, zapach i smak wędzenia -26,3kg Szynka
wędzona- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład
produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier- 30,5kg Szynka
gotowana- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład
produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier- 30,9kg Pasztet
zapiekany-produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (80%), wątróbki, z
dodatkiem bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno
rozdrobniony lub homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną
folię. Nie mogą występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu
(zagęstniki – skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E
452)-7,8kg Pasztetowa firmowa-wyrób wędliniarski (wędlina podrobowa) z mielonych
podrobów (głównie wątroba, rzadziej dodatkowo płuca, śledziona czy nerki),
skórek wieprzowych lub drobiowych oraz tłuszczu (słonina, smalec, podgardle lub
boczek), niekiedy z dodatkiem innych rodzajów mięs. Podstawowe przyprawy to:
sól, pieprz, cebula, majeranek, ziele angielskie, gałka
muszkatołowa-7,8kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9, 15131100-6,
15131310-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Drób |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Filet kurczaka-
mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione,
bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz
krwi, gat.I- 410 kg Udziec trybowany z indyka - oczyszczone, umyte i świeże,
bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi indyka, skóra bez
przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 90 kg Udziec
kurczaka- oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu
charakterystycznym dla udźca kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez
zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 220 kg Noga kurczaka- oczyszczone,
umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi
kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat.
I- 540 kg Porcje rosołowe - Kurzy kadłub z którego odcięto uda, skrzydła i
piersi- 700 kg Wątróbka drobiowa - Podwójne lub pojedyncze płaty bez
zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o
wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy
wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna
oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem;
dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu-70kg
SOSW- filet z kurczaka Kl I świeży- mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i
ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych
oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat.I. Barwa mięśni naturalna,
jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez
przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia- 284 kg udziec z
kurczaka Kl I świeże- oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o
zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez
zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 290 kg Korpus kurczaka ze skrzydłem-
Korpus z kurczaka, nie zmiażdżone, z obecną szyją, powierzchnia powinna być
czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub
krwi; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą- 433 kg Wątróbka
z kurczaka drobiowa- Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i
skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej
niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem
zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot
pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą
powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu- 24 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Ryby mrożone i produkty mrożone |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Filet mintaja 30
kg, Filet miruny SHP 300 kg, Pierogi z serem 100 kg, Pierogi z kapustą i
grzybami 130 kg, Pyzy z mięsem 120 kg, Brokuł mrożony 40 kg, Fasolka szparagowa
mrożona 30 kg, Groszek mrożony 5 kg, Kalafior mrożony 40 kg, Marchew mrożona kostka
90 kg, Czarna porzeczka mrożona 90 kg, Truskawki mrożone 25 kg, Wiśnie mrożone
30 kg, SOSW- Ryby mrożone Filet Miruna SHP 100-200/6,5kg, 253,5 kg, Fasolka
mrożona 1 kg typu HORTEX lub równoważny, 154 kg, Lody mrożone TOP MILKER
ŚMIETANKOWY typu KORAL/34 szt lub równoważny, 5 op.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15221000-3, 15896000-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Ryby suszone lub solone, ryby w
solance, ryby wędzone |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Śledź Matyjas 40
kg, Makrela wędzona 18 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15230000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Warzywa, owoce i ziemniaki |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- burak tarty 40
kg, ziemniaki 6500 kg, ziemniaki młode 300 kg, burak czerwony 150 kg, burak
suszony 70szt. , cebula 130 kg, fasola 40 kg, groch łuskwiny 30 kg, kalafior
20szt., kapusta biała 500 kg, kapusta biała młoda 30 szt., kapusta czerwona 150
kg, kapusta kiszona 170 kg, kapusta pekińska 250 kg, koper 390 szt., marchew750
kg, natka pietruszki 360 szt., ogórek gruntowy 45 kg, ogórek kiszony 60 kg,
ogórek zielony 120 kg, papryka czerwona 70 kg, pieczarka70 kg, pietruszka180
kg, pomidor gruntowy70 kg, pomidor 150 kg, por 60 kg, rzodkiewka 50 szt.,
sałata 150 szt.. seler 230 kg, szczypior 50 szt., cytryna 90 kg, banany 250 kg,
brzoskwinie 25 kg, gruszka 120 kg, jabłka400 kg, kiwi 70 kg, mandarynki100 kg,
nektarynki 25 kg, truskawki 20 kg SOSW- Botwina 10 szt., burak ćwikła 158 kg,
burak suszony 58 szt., cebula137 kg, cytryna 56 kg, fasola szparagowa 56 kg,
fasola drobna 400 g paczkowana 86 szt., kalafior 17 szt., kapusta biała 148,6
kg, kapusta biała młoda 30 szt., kapusta czerwona 17 kg, kapusta pekińska 30
kg, kapusta kwaszona 156 kg, koper 151 szt., marchew 1102 kg, natka pietruszki
98 szt., ogórek zielony 123,5 kg, ogórek kwaszony 95,4 kg, papryka czerwona 5,5
kg, pieczarki 52 kg, pietruszka korzeń 196 kg, pomidor 92,5 kg, por 50 szt., Rzodkiewka
149 szt., Sałata 164 szt., Seler 200,5 kg, Szczypior 40 szt., ziemniaki 5565
kg, ziemniaki młode 150 kg , banany 8 kg, gruszki 13 kg, jabłka 607 kg,
mandarynki 25 kg, winogrona 2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 03212100-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Mleko i przetwory mleczne |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Mleko 3,2%, butelka
1 l.- 1150 l.,Twaróg tłusty 180 kg, Masło typu królewskie 82% tłuszczu 200g lub
równoważne 380 kg, Ser żółty typu Kasztelan lub równoważny 240 kg, Serek
homogenizowany smakowy 150 g typu Bromilk lub równoważny 120 szt., Serek
wiejski typu Piątnica 200g lub równoważny 300 szt., Serek topiony krążek 180 g
80 szt., Śmietana 18% 200g typu Piątnica lub równoważna 600 szt., Śmietana 30%
200g typu ZOTT lub równoważna 1200 szt., Jogurt naturalny 165g typu Danone lub
równoważny 250 szt., Jogurt owocowy 150g typu ZOTT Jogobella lub równoważny 700
szt. SOSW- jogurt gratka 120g typu DANONE lub równoważny 200 szt., jogurt typu
greckiego naturalny 7,5% 150g typu PIĄTNICA lub równoważny 30 szt., serek
kanapkowy śmietankowy 150g typu Hochland lub równoważny 191 szt., Masło
królewskie 82% tłuszczu 200g typu SIERPC lub równoważny 174 kg, Mleko 2 %
świeże poj. 1L PET typu Mlekovita lub równoważny 848 l. , ser kostka 0,5kg Typu
KASZTELAN Sierpc lub równoważny 31 kg, ser topiony Mixtett krążki 200g typu
Hochland lub równoważny 55 szt., śmietana 18% 200g typu Piątnica lub równoważny
331 szt., śmietana 30 % 200g typu Piątnica lub równoważny 148 szt., Twaróg
półtłusty/tłusty typu Sierpc lub równoważny 127,8 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Pieczywo i wyroby cukiernicze |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Bułka poznańska, ok.100g
1500 szt., Bułka skiba,ok.70g 6000 szt., Bułka bagietka, ok. 140g. 150 szt.,
Bułka grahamka, ok. 90g. 140 szt., Bułka czerstwa, ok.100g 150 szt., Bułka
tarta opakowanie 500 g 90 kg, Chleb, ok. 430g 700 szt., Chleb razowy, ok. 400g
130 szt., Bułka słodka ok.80g. 160 szt., Spody do pizzy 35 szt., Pączek,
ok.80g. 160 szt. SOSW- bułka 100 g czerstwa 400 szt., bułka tarta 500 g torba
98 kg, chleb krojony 430g 1528szt., chleb razowy 400g 76 szt., bułki grahamki
90g 102 szt., kajzerki 50g 280 szt., rogal 200g 80 szt., drożdżówka duża 500g
41 szt., Pączek z dżemem 100 szt., precel 80g 180 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Różne produkty spożywcze |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Herbata 90g typu
saga lub równoważna150 szt., Cukier 1 kg 240 kg, Cukier puder 400g 4 kg, Sól 1
kg 170 kg, Pieprz mielony20g typu prymat lub równoważny 200 szt., Pieprz
ziarnisty 20g 50 szt., Bazylia 10g 20 szt., Papryka ostra20g typu prymat lub
równoważna 30 szt., Kakao 80g typu Wedel lub równoważny 50 szt., Kasza
jęczmienna 1 kg 70kg, Kasza gryczana 1 kg 40 kg, Kawa zbożowa150g typu Inka lub
równoważna 50 szt., Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 250 szt.,
Liść laurowy 8g 80 szt., Majeranek 8g 110 szt., Majonez typu pomorski 620g lub
równoważny 50 szt., Makaron nitka typu Goliard 400g lub równoważny 80 kg,
Makaron świderki 400g 80 kg, Makaron spaghetti typu Lubella 400g lub równoważny
30kg, Miód pszczeli 370g 40 szt., Musztarda 180g 50 szt., Mąka pszenna tortowa
1kg typu Szczepanki lub równoważna 100kg, Mąka ziemniaczana 500g 3kg, Sok do
picia 300 ml 420 szt., Ocet 0,5l. 2 l., Zioła prowansalskie 10g 20 szt.,
Przyprawa do kurczaka 30g 90 szt., Płatki czekoladowe 500g typu Nestle 150
szt., Ryż biały 1 kg 70 kg, Warzywko przyprawa 200g 180 szt., Ziele angielskie
12g 70 szt., Żurek proszek 49g typu Winiary lub równoważny 70 szt., Chrzan
tarty 170g 40 szt., Czekolada 220g typu Wedel lub równoważna 80 szt., Olej
rzepakowy 1 l. typu Kujawski lub równoważny 250 l., Dżem 280g typu Łowicz lub
równoważny 150 szt., Groszek konserwowy 400G Łowicz 30% lub równoważny 50 szt.,
Koncentrat pomidorowy 190g 300 szt., Ketchup 480g typu Włocławek lub równoważny
110 szt., Kukurydza konserwowa 400g 40 szt., Sos słodko -kwaśny 520g 50 szt.,
Szczaw 385g typu Urbanek lub równoważny 60 szt., Ogórki konserwowe 930g 50 szt.
SOSW-olej Kujawski 1 L typu Kruszwica lub równoważny 114 l., Konserwy rybne
Makrela w sosie pom. 170g typu Łosoś Ustka lub równoważny70 szt., Paprykarz
szczeciński 250g typu Łosoś Ustka lub równoważny 28 szt., dżem brzoskwiniowy
niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 96 szt., dżem truskawkowy
niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 55 szt., dżem z czarnej porzeczki
niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 40 szt., powidła śliwkowe 290g
typu Łowicz lub równoważny 83 szt., Cynamon mielony Kamis 15g lub równoważny 16
szt., Cukier biały 1 kg typu DIAMANT lub równoważny 123 kg, Cukier waniliowy 16
g typu Dr. Oetker lub równoważny 3 szt., Groch łuskany połówki 400g typu ESKA
lub równoważny 72 szt., Groszek konserwowy 400 g typu Pudliszki lub równoważny
14 szt., Herbata granulowana 90g typu Saga lub równoważny 74 szt., Kakao 80g
typu WEFEL lub równoważny 26 szt., Kawa zbożowa150g typu INKA lub równoważny 15
szt., Katchup łagodny 480g typu Włocławek lub równoważny72 szt., Musztarda
sarepska 180g typu cetix lub równoważny 83 szt., Kisiel owocowy - wiśniowy 38g
typu Dr. Oetker lub równoważny 81 szt., Koncentrat pomidorowy 190g typu Łowicz
lub równo ważny 152 szt., Przyprawa do potraw 200 g typu KUCHAREK lub
równoważny 20 szt., Kukurydza konserwowa 400g typu Pudliszki lub równoważny 3
szt., Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 65 szt., Liść laurowy 6g
typu PRYMAT lub równoważny 78 szt., Majeranek 8g typu PRYMAT lub równoważny32
szt., Makaron (nitka, świderek) 400g typu Anna lub równoważny 348 szt.,Makaron
łazanki 500g Libella lub równoważny 50 szt., Majonez pomorski stołowy 620g typu
OCETIX lub równoważny 9 szt., Ocet 10% 0,5 L typu Ocetix lub równoważny 3 szt.,
Pieprz czarny ziarnisty 20g typu PRYMAT lub równoważny 116 szt., Pieprz czarny
mielony 15g typu PRYMAT lub równoważny 77 szt., Szczaw konserwowy krojony 285g
typu GLOBAL lub równoważny 30 szt., Sól kujawska naturalnie czysta 1 kg typu
CLECH lub równoważny 91 kg, Zacierki makaron 250g Babuni typu ABAK lub
równoważny 56 szt., Ziele angielskie 12g typu PRYMAT lub równoważny 42 szt.,
Ryż biały długoziarnisty 1 kg typu Familijne Przysmaki lub równoważny 93 kg,
Mąka pszenna tortowa TYP-450 1 kg typu SZCZEPANKI lub równoważny 100 kg, Kasza
manna 500g typu ESKA lub równoważny 37 szt., Kasza jęczmienna średnia 1 kg typu
ESKA lub równoważny 149 kg, Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes typu PACYFIC
lub równoważny 44 szt., Płatki owsiane 250g typu ESKA lub równoważny 21 szt.,
Woda mineralna niegazowana 1,5l. typu MagneVita lub równoważny 130 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15610000-7,
15411100-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
Jaja |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZSNr1- Jaja kurze
3420szt. SOSW- Jaja kurze 2950 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2018-11-13
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2018-11-13 12:58:50
- Liczba odsłon: 2342
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: