Wersja archiwalna 2018-11-02 14:22:23

                                     OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy


Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia- siwz-zywnosc-pzjb.pdf

Zał.1- Formularz Ofertowy- formularz.ofertowy_-_zal.1-_pzjb.pdf ,  formularz.ofertowy_-_zal.1_-pzjb..docx

Formularze Cenowe:

Część 1-zal.1.1-cz.1mieso-pzjb..pdf ,          zal.1.1-_cz.1mieso-_pzjb.docx

Część 2- zal.1.2.cz.2-drob-pzjb.pdf ,            zal.1.2.cz.2-drob-pzjb.docx

Część 3- zal.1.3.cz.3-produktymrozone-pzjb.pdf ,          zal.1.3.cz.3-produktymrozone-pzjb.docx

Część 4- 1.4.cz.4_-rybysolone-pzjb..pdf ,       1.4.cz.4_-rybysolone-pzjb.docx

Część 5- zal.1.5.cz.5-warzywa-pzjb..pdf,            zal.1.5.cz.5-warzywa-pzjb.docx

Część 6- zal.1.6cz.6-przetwory_meczne-pzjb.pdf ,        zal.1.6cz.6-przetwory_meczne-pzjb.docx

Część 7zal.1.7.cz.7-_pieczywo-pzjb.pdf ,             zal.1.7.cz.7-_pieczywo-pzjb.docx

Część 8-  zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.-pzjb.pdf         zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.-pzjb.docx

Część 9zal1.9.cz.9-jaja-pzjb.pdf ,       zal1.9.cz.9-jaja-pzjb.docx


Zał.2 -wzór umowy - zal.2-wzor.umowy-pzjb.pdf
Zał.3-6- zal.3-6-oswiadczenia-pzjb.pdf,  zal.3-6-oswiadczenia-pzjb.docx
Zał.7-  zal.7.-oswiadczenie.o.gr.kap.-pzjb.pdfzal.7.-oswiadczenie.o.gr.kap.-pzjb.docx



Ogłoszenie nr 642568-N-2018 z dnia 2018-11-02 r. 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej 

Nie

Nazwa projektu lub programu 

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych 

Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %) 

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający 

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania 

Tak

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo - wychowawczych Powiatu Sierpeckiego 
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających 

Nie

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej 

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych: 
Informacje dodatkowe: 

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej  8a , 09- 200   Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875, e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875. 
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl 
Adres profilu nabywcy: 
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa 

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających): 

I.4) KOMUNIKACJA: 
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie 

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak 
www.pzjbsierpc.bip.org.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie 

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać: 
Elektronicznie

Nie 

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób: 
Nie 
Inny sposób: 

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób: 
Nie 
Inny sposób: 
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach. 
Adres: 
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu, 09-200 Sierpc, ul. Armii Krajowej 8a


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie 
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL) 

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku 
Numer referencyjny: PZJB.4415.6.2018 
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny 

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy 
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych 
Zamówienie podzielone jest na części: 

Tak 
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do: 
wszystkich części 


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych (z podziałem na dziewięć części) do siedziby Zamawiającego środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2. Podział zamówienia na części: CZĘŚĆ 1 Mięso, wędliny i pasztety 15111000-9 15131100-6 15131310-1, CZĘŚĆ 2 Drób 15112000-6 ,CZĘŚĆ 3 Ryby mrożone i produkty mrożone 15221000-3 15896000-5 , CZĘŚĆ 4 Ryby suszone lub solone, ryby w solance, ryby wędzone 15230000-9, CZĘŚĆ 5 Warzywa, owoce i ziemniaki 03212100-1, 15300000-1, CZĘŚĆ 6 Mleko i przetwory mleczne 15500000-3, CZĘŚĆ 7 Pieczywo i wyroby cukiernicze 15810000-9, CZĘŚĆ 8 Różne produkty spożywcze 15800000-6 15610000-7 15411100-3 , CZĘŚĆ 9 Jaja 03142500-3 3. Część Nr 1 i 2 Mięso, Wędliny i Pasztety oraz Drób. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny - konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Produkt powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych, chemicznych. 4. Część Nr 3 Ryby mrożone i produkty mrożone. Warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. Wolne od zanieczyszczeń obcych (insekty lub ich części), mineralnych(gleba, piasek), pochodzenia roślinnego (szypułki), mechanicznych (drewno, tworzywa sztuczne, metal).Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń. 5. Część Nr 5 Owoce i warzywa i ziemniaki. Owoce, warzywa, nie powinny być zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularne kształty, intensywny kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne-korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki- zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny, 6. Część Nr 6 Mleko i przetwory mleczne. Produkty mleczarskie świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Cechy dyskwalifikujące produkt: niedopuszczalne jest wystąpienie rozwarstwienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie. 7. Część Nr 7 Pieczywo i wyroby cukiernicze. Świeże, niegumiaste miękkie chrupiące.Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszący się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione, obecność szkodników. 8. Część Nr 8 Różne produkty spożywcze – przyprawy-zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji Makaron-sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy np. stęchły, pleśni, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. 9. Część Nr 9 Jaja - świeże, czyste, nie mające uszkodzonej skorupki. Do każdej dostawy wymagany jest termin przydatności do spożycia min. 21 dni. 5.Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment pięć razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8 
Dodatkowe kody CPV: 

Kod CPV

03000000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie 
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: 
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów: 
miesiącach:    lub dniach: 
lub 
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2019-12-31 

Okres w miesiącach

Okres w dniach

Data rozpoczęcia

Data zakończenia

2019-12-31


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów 
Określenie warunków: Wykonawca złoży odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej. 
Informacje dodatkowe 
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna 
Określenie warunków: 
Informacje dodatkowe 
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa 
Określenie warunków: Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do realizacji zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych dostaw w przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co najmniej 2 takich zakładów przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich. 
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie 
Informacje dodatkowe: Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, wykazu zrealizowanych dostaw (Załącznik Nr 4 do SIWZ) wraz z dokumentami potwierdzającymi rzetelne wykonanie dostaw

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA 

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp 
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie 

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu 
Tak 
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji 
Tak

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP: 

W celu wykazania braku podstaw wykluczenia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art.86 ust.5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej (załącznik nr 7 do SIWZ)

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJĄCEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP 

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU: 
W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z Wykonawców zobowiązany jest przedłożyć: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust. 1 Pzp - zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku Nr 4 do SIWZ 2) wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.9 do SIWZ; 3) podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 2 do SIWZ) 
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI: 
1. Wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami- formularz cenowy Nr 1.1-1.9 do SIWZ.

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP 

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest złożyć: 1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie z Załącznikiem Nr 5 do SIWZ; 2) wykaz dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert świadczył lub świadczy dostawy minimum dwóm podmiotom w zakresie objętym zamówieniem z załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu (zał. Nr 3 do SIWZ). 3) aktualnego na dzień składania ofert odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. 4) aktualnego na dzień składania ofert zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5) aktualnego na dzień składania ofert zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (Załącznik Nr 6 do SIWZ).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS 
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony 
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie 

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie 

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie 
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych: 
Nie 

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie 
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej 
Nie 
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej: 
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu 
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców   
Przewidywana minimalna liczba wykonawców 
Maksymalna liczba wykonawców   
Kryteria selekcji wykonawców: 

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów: 
Nie 
V.1.8) Aukcja elektroniczna 

Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie 

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: 
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia: 
Nie 

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT 
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: 
IV.2.2) Kryteria 

Kryteria

Znaczenie

CENA

100,00


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony) 
Tak 
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne 
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem 
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty: 

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie 
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego 
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie 


IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego 
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty: Nie dotyczy
IV.4) Licytacja elektroniczna 
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna: nie dotyczy

IV.5) ZMIANA UMOWY 
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak 
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian: 
1. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych, c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g) zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia. 
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE 
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy): 
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym 
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 

Data: 2018-11-13, godzina: 09:00
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem): 
Nie 
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert) 
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie 
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie 


ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

 

Część nr:

1

Nazwa:

Mięso, wędliny i pasztety (świeże z bieżącej produkcji)

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1-Mięso mielone wyborowe Mięso wieprzowo wołowe, rozdrobnione, skład mięso wieprzowe 72%, wołowe 19%230 kg Łopatka b/k- część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa; ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gatunek I- 250 kg Karkówka B/Kczęść zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gat. I180 kg Schab b/k- część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu, barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I- 220 kg Żeberka paski Świeże, jednolita konsystencja, zapach swoisty, powierzchnia sucha i matowa, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, gat. I-180 kg Słonina świeża, oczyszczona ze skóry, o zapachu charakterystycznym dla słoniny, bez skóry50 kg Boczek wędzony paski bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, wyczuwalny smak wędzenia, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku10 kg Pieczeń z szynki zaw mięsa 80%- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa nie mniej niż 80%- 55 kg Kiełbasa biała surowa -średnio rozdrobniona, o specyficznym jasnym kolorze, z mięsa wieprzowego, w naturalnym, cienkim jelicie wieprzowym. Zawartość mięsa nie mniej niż 95 % (w tym 85% mięsa wieprzowego i 10% mięsa wołowego), w skład produktu także wchodzą: woda, sól, przyprawy naturalne, cukier. 50 kg Krakowska parzona zaw. mięsa 77 % - smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa nie mniej niż 77% - 50 kg Kiełbasa typu krotoszyńska z beczki - smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa wieprzowego 77 %-50 kg Kiełbasa szynkowa zaw. Mięsa 77 % - smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 77 % - 45 kg Kiełbasa śląska zaw. mięsa 70 %- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 70%- 80 kg Parówki z szynki zaw. mięsa 90 %- Kiełbasa wieprzowo wędzona parzona w osłonce nie jadalnej mięso wieprzowe 90% -45 kg Kiełbasa typu góralska zaw mięsa 80%- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 80%-30 kg Serdelki zaw mięsa 80%- Kiełbasa wieprzowo –drobiowa w osłonce nie jadalnej, zawartość mięsa kurczaka 17,5%; mięso wieprzowe 62,5 %- 50 kg Polędwica sopocka- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w skład produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne-50kg Schab drobiowy- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista.- 40 kg Szynka typu z beczki lub równoważna- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 91 %.- 50 kg Szynka typu wędzarza lub równoważna- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 90 %.- 50kg Ogonówka-smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. - 50 kg Pasztet typu dworski 75% mięsa - produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (80%), wątróbki, z dodatkiem bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno rozdrobniony lub homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną folię. Nie mogą występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu (zagęstniki – skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E 452)-30 kg SOSW- Mięso wieprzowe II- mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy-207,5kg Łopatka B/K Kl I Poduszka-część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa; ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gatunek I-200 kg Schab b/k Kl 1 świeży- część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu, barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I-32kg Smalec - produkt pochodzący z wytopu świeżych, oczyszczonych z tkanki mięśniowej tkanek tłuszczowych świń. Tkanki tłuszczowe bez kości, skóry, organów wewnętrznych, tchawicy, dużych naczyń krwionośnych, tłuszczu zeskrobanego, zbieranego, zsedymentowanego, wytłoczonego oraz tkanek mięśniowych i krwi. Smalec dla przemysłu spożywczego może zawierać smalec rafinowany, stearynę smalcową i smalec uwodorniony, może również być przedmiotem procesów modyfikacji-55 kg Boczek świeży łuskany, bez żeber, bez skóry Kl I ekstra b/k 1 kg- Boczek świeży łuskany, bez żeber, bez skóry Kl I powierzchnia czysta, lekko wilgotna, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne wyciek soku-7,8 kg Karkówka B/K Kl I świeża odtłuszczona- część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gat. I- 2 kg mielonka tyrolska- Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30%- 34,3kg Kiełbasa podwawelska -smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Skład: na 100g wyrobu gotowego należy zużyć 146g mięsa z szynki wieprzowej, przyprawy naturalne, sól- 23,4kg Kiełbasa śląska cienka- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa minimum 85,5% ( w tym 83% mięsa wieprzowego i 3,5% mięsa wołowego), w skład produktu również wchodzą: białko sojowe, przyprawy naturalne, sól, woda-13kg Kiełbasa żywiecka- Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona parzona podsuszana w osłonce niejadalnej 100 g gotowego produktu otrzymano ze 125 g mięsa- 28,2kg Kiełbasa zwyczajna - Kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona. W smaku lekko wyczuwalny czosnek i pieprz.mięso wieprzowe 61%, woda, mięso wołowe 8%- 35 kg Szynka konserwowa-Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20%-22,3kg Mielonka wędzona- wyprodukowana z mięsa wieprzowego(91%)- 21,2kg Mortadela delikatesowa-Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35%- 60 kg Ogonówka parzona- Wędzonka wieprzowa wędzona, parzona mięso wieprzowe (62%)- 22,3kg Polędwica sopocka- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w skład produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne- 24,3kg polędwica drobiowa- Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony lub pieczony, otoczony galaretą z żelatyna wieprzową; nie dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie)-17,6kg szynka drobiowa- Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony lub pieczony; nie dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie).Zawartość mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie mniej niż 70%- 14,1kg Schab bez damusia (parzony)-Schab wieprzowy wędzony parzony mięso wieprzowe (82%)- 25,8kg parówki cienkie delikatesowe z szynki wieprzowej-smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 93%, produkt homogenizowany, parzony, bez osłonek, przyprawy naturalne, sól- 20kg Pierś wędzona z indyka- mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi,gat.I, zapach i smak wędzenia -26,3kg Szynka wędzona- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier- 30,5kg Szynka gotowana- smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier- 30,9kg Pasztet zapiekany-produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (80%), wątróbki, z dodatkiem bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno rozdrobniony lub homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną folię. Nie mogą występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu (zagęstniki – skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E 452)-7,8kg Pasztetowa firmowa-wyrób wędliniarski (wędlina podrobowa) z mielonych podrobów (głównie wątroba, rzadziej dodatkowo płuca, śledziona czy nerki), skórek wieprzowych lub drobiowych oraz tłuszczu (słonina, smalec, podgardle lub boczek), niekiedy z dodatkiem innych rodzajów mięs. Podstawowe przyprawy to: sól, pieprz, cebula, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa-7,8kg 
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9, 15131100-6, 15131310-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

2

Nazwa:

Drób

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Filet kurczaka- mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat.I- 410 kg Udziec trybowany z indyka - oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi indyka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 90 kg Udziec kurczaka- oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla udźca kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 220 kg Noga kurczaka- oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 540 kg Porcje rosołowe - Kurzy kadłub z którego odcięto uda, skrzydła i piersi- 700 kg Wątróbka drobiowa - Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu-70kg SOSW- filet z kurczaka Kl I świeży- mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat.I. Barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia- 284 kg udziec z kurczaka Kl I świeże- oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I- 290 kg Korpus kurczaka ze skrzydłem- Korpus z kurczaka, nie zmiażdżone, z obecną szyją, powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą- 433 kg Wątróbka z kurczaka drobiowa- Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu- 24 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6, 

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

3

Nazwa:

Ryby mrożone i produkty mrożone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Filet mintaja 30 kg, Filet miruny SHP 300 kg, Pierogi z serem 100 kg, Pierogi z kapustą i grzybami 130 kg, Pyzy z mięsem 120 kg, Brokuł mrożony 40 kg, Fasolka szparagowa mrożona 30 kg, Groszek mrożony 5 kg, Kalafior mrożony 40 kg, Marchew mrożona kostka 90 kg, Czarna porzeczka mrożona 90 kg, Truskawki mrożone 25 kg, Wiśnie mrożone 30 kg, SOSW- Ryby mrożone Filet Miruna SHP 100-200/6,5kg, 253,5 kg, Fasolka mrożona 1 kg typu HORTEX lub równoważny, 154 kg, Lody mrożone TOP MILKER ŚMIETANKOWY typu KORAL/34 szt lub równoważny, 5 op. 
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15221000-3, 15896000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

4

Nazwa:

Ryby suszone lub solone, ryby w solance, ryby wędzone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Śledź Matyjas 40 kg, Makrela wędzona 18 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15230000-9, 

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

5

Nazwa:

Warzywa, owoce i ziemniaki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- burak tarty 40 kg, ziemniaki 6500 kg, ziemniaki młode 300 kg, burak czerwony 150 kg, burak suszony 70szt. , cebula 130 kg, fasola 40 kg, groch łuskwiny 30 kg, kalafior 20szt., kapusta biała 500 kg, kapusta biała młoda 30 szt., kapusta czerwona 150 kg, kapusta kiszona 170 kg, kapusta pekińska 250 kg, koper 390 szt., marchew750 kg, natka pietruszki 360 szt., ogórek gruntowy 45 kg, ogórek kiszony 60 kg, ogórek zielony 120 kg, papryka czerwona 70 kg, pieczarka70 kg, pietruszka180 kg, pomidor gruntowy70 kg, pomidor 150 kg, por 60 kg, rzodkiewka 50 szt., sałata 150 szt.. seler 230 kg, szczypior 50 szt., cytryna 90 kg, banany 250 kg, brzoskwinie 25 kg, gruszka 120 kg, jabłka400 kg, kiwi 70 kg, mandarynki100 kg, nektarynki 25 kg, truskawki 20 kg SOSW- Botwina 10 szt., burak ćwikła 158 kg, burak suszony 58 szt., cebula137 kg, cytryna 56 kg, fasola szparagowa 56 kg, fasola drobna 400 g paczkowana 86 szt., kalafior 17 szt., kapusta biała 148,6 kg, kapusta biała młoda 30 szt., kapusta czerwona 17 kg, kapusta pekińska 30 kg, kapusta kwaszona 156 kg, koper 151 szt., marchew 1102 kg, natka pietruszki 98 szt., ogórek zielony 123,5 kg, ogórek kwaszony 95,4 kg, papryka czerwona 5,5 kg, pieczarki 52 kg, pietruszka korzeń 196 kg, pomidor 92,5 kg, por 50 szt., Rzodkiewka 149 szt., Sałata 164 szt., Seler 200,5 kg, Szczypior 40 szt., ziemniaki 5565 kg, ziemniaki młode 150 kg , banany 8 kg, gruszki 13 kg, jabłka 607 kg, mandarynki 25 kg, winogrona 2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 03212100-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

6

Nazwa:

Mleko i przetwory mleczne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Mleko 3,2%, butelka 1 l.- 1150 l.,Twaróg tłusty 180 kg, Masło typu królewskie 82% tłuszczu 200g lub równoważne 380 kg, Ser żółty typu Kasztelan lub równoważny 240 kg, Serek homogenizowany smakowy 150 g typu Bromilk lub równoważny 120 szt., Serek wiejski typu Piątnica 200g lub równoważny 300 szt., Serek topiony krążek 180 g 80 szt., Śmietana 18% 200g typu Piątnica lub równoważna 600 szt., Śmietana 30% 200g typu ZOTT lub równoważna 1200 szt., Jogurt naturalny 165g typu Danone lub równoważny 250 szt., Jogurt owocowy 150g typu ZOTT Jogobella lub równoważny 700 szt. SOSW- jogurt gratka 120g typu DANONE lub równoważny 200 szt., jogurt typu greckiego naturalny 7,5% 150g typu PIĄTNICA lub równoważny 30 szt., serek kanapkowy śmietankowy 150g typu Hochland lub równoważny 191 szt., Masło królewskie 82% tłuszczu 200g typu SIERPC lub równoważny 174 kg, Mleko 2 % świeże poj. 1L PET typu Mlekovita lub równoważny 848 l. , ser kostka 0,5kg Typu KASZTELAN Sierpc lub równoważny 31 kg, ser topiony Mixtett krążki 200g typu Hochland lub równoważny 55 szt., śmietana 18% 200g typu Piątnica lub równoważny 331 szt., śmietana 30 % 200g typu Piątnica lub równoważny 148 szt., Twaróg półtłusty/tłusty typu Sierpc lub równoważny 127,8 kg 
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3, 

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

7

Nazwa:

Pieczywo i wyroby cukiernicze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Bułka poznańska, ok.100g 1500 szt., Bułka skiba,ok.70g 6000 szt., Bułka bagietka, ok. 140g. 150 szt., Bułka grahamka, ok. 90g. 140 szt., Bułka czerstwa, ok.100g 150 szt., Bułka tarta opakowanie 500 g 90 kg, Chleb, ok. 430g 700 szt., Chleb razowy, ok. 400g 130 szt., Bułka słodka ok.80g. 160 szt., Spody do pizzy 35 szt., Pączek, ok.80g. 160 szt. SOSW- bułka 100 g czerstwa 400 szt., bułka tarta 500 g torba 98 kg, chleb krojony 430g 1528szt., chleb razowy 400g 76 szt., bułki grahamki 90g 102 szt., kajzerki 50g 280 szt., rogal 200g 80 szt., drożdżówka duża 500g 41 szt., Pączek z dżemem 100 szt., precel 80g 180 szt. 
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9, 

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

8

Nazwa:

Różne produkty spożywcze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Herbata 90g typu saga lub równoważna150 szt., Cukier 1 kg 240 kg, Cukier puder 400g 4 kg, Sól 1 kg 170 kg, Pieprz mielony20g typu prymat lub równoważny 200 szt., Pieprz ziarnisty 20g 50 szt., Bazylia 10g 20 szt., Papryka ostra20g typu prymat lub równoważna 30 szt., Kakao 80g typu Wedel lub równoważny 50 szt., Kasza jęczmienna 1 kg 70kg, Kasza gryczana 1 kg 40 kg, Kawa zbożowa150g typu Inka lub równoważna 50 szt., Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 250 szt., Liść laurowy 8g 80 szt., Majeranek 8g 110 szt., Majonez typu pomorski 620g lub równoważny 50 szt., Makaron nitka typu Goliard 400g lub równoważny 80 kg, Makaron świderki 400g 80 kg, Makaron spaghetti typu Lubella 400g lub równoważny 30kg, Miód pszczeli 370g 40 szt., Musztarda 180g 50 szt., Mąka pszenna tortowa 1kg typu Szczepanki lub równoważna 100kg, Mąka ziemniaczana 500g 3kg, Sok do picia 300 ml 420 szt., Ocet 0,5l. 2 l., Zioła prowansalskie 10g 20 szt., Przyprawa do kurczaka 30g 90 szt., Płatki czekoladowe 500g typu Nestle 150 szt., Ryż biały 1 kg 70 kg, Warzywko przyprawa 200g 180 szt., Ziele angielskie 12g 70 szt., Żurek proszek 49g typu Winiary lub równoważny 70 szt., Chrzan tarty 170g 40 szt., Czekolada 220g typu Wedel lub równoważna 80 szt., Olej rzepakowy 1 l. typu Kujawski lub równoważny 250 l., Dżem 280g typu Łowicz lub równoważny 150 szt., Groszek konserwowy 400G Łowicz 30% lub równoważny 50 szt., Koncentrat pomidorowy 190g 300 szt., Ketchup 480g typu Włocławek lub równoważny 110 szt., Kukurydza konserwowa 400g 40 szt., Sos słodko -kwaśny 520g 50 szt., Szczaw 385g typu Urbanek lub równoważny 60 szt., Ogórki konserwowe 930g 50 szt. SOSW-olej Kujawski 1 L typu Kruszwica lub równoważny 114 l., Konserwy rybne Makrela w sosie pom. 170g typu Łosoś Ustka lub równoważny70 szt., Paprykarz szczeciński 250g typu Łosoś Ustka lub równoważny 28 szt., dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 96 szt., dżem truskawkowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 55 szt., dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 40 szt., powidła śliwkowe 290g typu Łowicz lub równoważny 83 szt., Cynamon mielony Kamis 15g lub równoważny 16 szt., Cukier biały 1 kg typu DIAMANT lub równoważny 123 kg, Cukier waniliowy 16 g typu Dr. Oetker lub równoważny 3 szt., Groch łuskany połówki 400g typu ESKA lub równoważny 72 szt., Groszek konserwowy 400 g typu Pudliszki lub równoważny 14 szt., Herbata granulowana 90g typu Saga lub równoważny 74 szt., Kakao 80g typu WEFEL lub równoważny 26 szt., Kawa zbożowa150g typu INKA lub równoważny 15 szt., Katchup łagodny 480g typu Włocławek lub równoważny72 szt., Musztarda sarepska 180g typu cetix lub równoważny 83 szt., Kisiel owocowy - wiśniowy 38g typu Dr. Oetker lub równoważny 81 szt., Koncentrat pomidorowy 190g typu Łowicz lub równo ważny 152 szt., Przyprawa do potraw 200 g typu KUCHAREK lub równoważny 20 szt., Kukurydza konserwowa 400g typu Pudliszki lub równoważny 3 szt., Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 65 szt., Liść laurowy 6g typu PRYMAT lub równoważny 78 szt., Majeranek 8g typu PRYMAT lub równoważny32 szt., Makaron (nitka, świderek) 400g typu Anna lub równoważny 348 szt.,Makaron łazanki 500g Libella lub równoważny 50 szt., Majonez pomorski stołowy 620g typu OCETIX lub równoważny 9 szt., Ocet 10% 0,5 L typu Ocetix lub równoważny 3 szt., Pieprz czarny ziarnisty 20g typu PRYMAT lub równoważny 116 szt., Pieprz czarny mielony 15g typu PRYMAT lub równoważny 77 szt., Szczaw konserwowy krojony 285g typu GLOBAL lub równoważny 30 szt., Sól kujawska naturalnie czysta 1 kg typu CLECH lub równoważny 91 kg, Zacierki makaron 250g Babuni typu ABAK lub równoważny 56 szt., Ziele angielskie 12g typu PRYMAT lub równoważny 42 szt., Ryż biały długoziarnisty 1 kg typu Familijne Przysmaki lub równoważny 93 kg, Mąka pszenna tortowa TYP-450 1 kg typu SZCZEPANKI lub równoważny 100 kg, Kasza manna 500g typu ESKA lub równoważny 37 szt., Kasza jęczmienna średnia 1 kg typu ESKA lub równoważny 149 kg, Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes typu PACYFIC lub równoważny 44 szt., Płatki owsiane 250g typu ESKA lub równoważny 21 szt., Woda mineralna niegazowana 1,5l. typu MagneVita lub równoważny 130 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15610000-7, 15411100-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

9

Nazwa:

Jaja

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZSNr1- Jaja kurze 3420szt. SOSW- Jaja kurze 2950 szt. 
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3, 

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 
Waluta: 

4) Czas trwania lub termin wykonania: 
okres w miesiącach: 
okres w dniach: 
data rozpoczęcia: 
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert: 

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

 

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 174669]

przewiń do góry