Wersja archiwalna 2017-11-21 09:51:19



siwz.art.spozywcze1..docx


Ogłoszenie nr 619100-N-2017 z dnia 2017-11-21 r.

 

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU

Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół    Nr 1  i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego

 w Sierpcu w 2018 r.

 

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu
Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2018 r.

 

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Tak

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo- wychowawczych Powiatu Sierpeckiego
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej  10 , 09-200   Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875, e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

 

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
www.pzjbsierpc.bip.org.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu, 09-200 Sierpc,                 ul. Armii Krajowej 8a


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2018 r.
Numer referencyjny: PZJB.4415.4.2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.Sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych (z podziałem na dziewięć części) do siedziby Zamawiającego środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2.Podział zamówienia na części: CZĘŚĆ 1 Mięso, wędliny i pasztety 15111000-9 15131100-6 15131310-1 CZĘŚĆ2Drób –15112000-6 CZĘŚĆ3Ryby mrożone i produkty mrożone 15221000-3 15896000-5 CZĘŚĆ4Ryby suszone lub solone, ryby w solance, ryby wędzone 15230000-9 CZĘŚĆ5Warzywa, owoce i ziemniaki 03212100-1, 15300000-1 CZĘŚĆ6Mleko i przetwory mleczne 15500000-3 CZĘŚĆ7Pieczywo i wyroby cukiernicze 15810000-9 CZĘŚĆ8Różne produkty spożywcze 15800000-6, 15610000-7 15411100-3 CZĘŚĆ9Jaja 03142500-3 3.Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 1 - 9 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji w poszczególnych częściach dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego, wówczas Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. Zwiększony odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego nie przekraczających 10 % wartości zamówienia. 4.Wykonawca zobowiązuje się: dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, dostarczać produkty pierwszego gatunku, dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych, realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), dostarczać podany w tabeli asortyment pięć razy w tygodniu(od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. Podstawą zapłaty za dostarczony towar będzie faktura VAT wystawiona przez Wykonawcę 2 razy w miesiącu z terminem płatności 14 dni. Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe lub nazwy producentów), zgodnie z art. 29 ust. 3 oraz art. 30 ust. 4,dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. 5. Zamawiający wymaga, aby zamówienie było realizowane od 02 stycznia 2018r. do 31 grudnia 2018r. (z wyłączeniem okresu wakacyjnego, ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego). Dostawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar w ilości odpowiadającej zamówieniu, o jakość wskazanej w SIWZ. Zamawiający zobowiązuje się niezwłocznie przy odbiorze zamówionej partii towaru sprawdzić jego ilość i stan. Jeżeli w wyniku sprawdzenia ilości i stanu Zamawiający wnosi zastrzeżenia, niezwłocznie zawiadamia o tym Dostawcę, a jeżeli wada została ujawniona w obecności przedstawiciela Dostawcy, umieszcza odpowiednią adnotację na fakturze. Jeżeli Wykonawca zamierza dokonać oględzin reklamowanej partii towaru, jest zobowiązany uczynić to niezwłocznie, jednak nie później niż w ciągu 1 godz. od otrzymania zawiadomienia o wykryciu wad. Jeżeli Wykonawca nie dokona oględzin w terminie, uważa się, że uznał reklamację Zamawiającego. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca zobowiązuje się do natychmiastowej wymiany kwestionowanej ilości dostarczonej partii towaru na wolną od wad, w terminie nie dłuższym niż 1 godziny; w uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zwiększyć ten czas do 24 godzin. Jeżeli Wykonawca nie uznał reklamacji albo w razie niezgodności stanowisk co do oceny jakości towaru, strony niezwłocznie sporządzają protokół i pobierają próbki towaru. Pobraną próbkę wadliwego towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 1 godz. do Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu, w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. Koszt badania próbek ponosi Wykonawca tylko wtedy, jeżeli ocena wskazała wadliwą jakość dostarczonego towaru.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:

Kod CPV

03000000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2018-12-31

Okres w miesiącach

Okres w dniach

Data rozpoczęcia

Data zakończenia




2018-12-31


II.9) Informacje dodatkowe: Zamówienie nie będzie realizowane w okresie wakacji letnich i ferii zimowych, innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.

 

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Wykonawca złoży odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
Informacje dodatkowe Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1 do SIWZ) oraz odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: W celu oceny sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawca złoży wraz z formularzem ofertowym oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten okres (Załącznik Nr 6 do SIWZ).
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do realizacji zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych dostaw w przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co najmniej 2 takich zakładów przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe: Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, wykazu zrealizowanych dostaw (Załącznik Nr 2 do SIWZ) wraz z dokumentami potwierdzającymi rzetelne wykonanie dostaw.

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1. W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wraz z ofertą każdy z Wykonawców zobowiązany jest przedłożyć: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust. 1 Pzp - zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku Nr 3 do SIWZ; 2) oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten okres (Załącznik Nr 6 do SIWZ); 3) wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.9 do SIWZ; 5) podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 9.1. i 9.2. do SIWZ)
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
1. Wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.9 do SIWZ. 2. Próbki artykułów spożywczych.

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest złożyć: 1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie z Załącznikiem Nr 4 do SIWZ; 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego. że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie- odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w oprawie opłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; 5) oświadczenie ws. przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której jest mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp (Załącznik Nr 8 do SIWZ); 6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (Załącznik Nr 5 do SIWZ).

 

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

Kryteria

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: Nie

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
l. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych, c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g) zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia. 2.W przypadku zmiany stawki VAT na art. spożywcze cena brutto produktu nie ulegnie zmianie. 3. Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla swej ważności zachowania formy pisemnej.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
             Data: 2017-11-30, godzina: 09:30
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

 

 

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

 

 

Część nr:

1

Nazwa:

Mięso, wędliny i pasztety

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna kg/szt. Mięso mielone wyborowe 350 kg Łopatka b/k 240 kg, Karkówka180 kg, Schab b/k 320 kg, Słonina 60 kg, Żeberka paski 160 kg, Boczek wędzony paski 15 kg, Indyk faszerowany 35 kg, Kiełbasa biała surowa 50 kg, 10.Krakowska parzona 35 kg, 11Kiełbasa typu krotoszyńska z beczki 35 kg, Kiełbasa szynkowa 35 kg, Kiełbasa śląska 100 kg, Kiełbasa parówkowa 30 kg, Kiełbasa tyrolska 30 kg, Parówki domowe 35 kg, Polędwica sopocka 35 kg, Schab drobiowy 30 kg, Szynka typu z beczki lub równoważna 35 kg, Szynka typu sołtysa lub równoważna 35 kg, Ogonówka 35 kg, Pasztet 40 kg; Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy Mięso wieprzowe 237,50 kg, Mięso wieprzowe łopatka b/k 83 kg, Schab b/k 26,3 kg, Słonina 9,5 kg, Smalec 200g 718 kg, Boczek surowy 1 kg - 4 kg, Karkówka 2 kg, Indyk faszerowany 7,3 kg, Kiełbasa podwawelska 25,2 kg, Kiełbasa śląska 9,5 kg, Kiełbasa z szynki 12,7 kg, Kiełbasa żywiecka 19,3 kg, Kiełbasa zwyczajna 34 kg, Luncheon 29,5 kg, Mielonka kanapkowa 12,9 kg, Mortadela 35,5 kg, Ogonówka parzona 9,1 kg, Polędwica sopocka 14,3 kg, Polędwica z warzywami 13,9 kg, Rolada drobiowa 10,9 kg, Schab bez damusia 11 kg, Serdelki 27 kg, Szynka z indyka prasowana 16,5 kg, Szynka bez damusia 8,3 kg, Szynka biała królewska 21,5 kg, Szynka konserwowa 13,4 kg, Szynka od szwagra 18,1 kg, Szynka swojska 4,2 kg, Szynka wędzona 5,3 kg, Tyrolska 39 kg, Pasztet dziadunia 10,6 kg, Pasztetowa firmowa 10 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9, 15131100-6, 15131310-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt, przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. smak - 0-25 pkt., b. zapach-0-5 pkt., c. konsystencja -0-5 pkt., d. wygląd-0-5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

2

Nazwa:

Drób

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna kg Filet kurczaka 400 kg, Udziec trybowany z indyka 90 kg, Udziec kurczaka 220 kg, Noga kurczaka 600 kg, Porcje rosołowe 600 kg, Wątróbka drobiowa 70 kg, Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy Mięso drobiowe filet z kurczaka 160 kg, Mięso drobiowe udziec z kurczaka, 126 kg, Korpus ze skrzydłem 424 kg, Wątróbka drobiowa 27,5
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. smak - 0-25 pkt. b. zapach-0-5 pkt., c. konsystencja 0-5 pkt., d. wygląd-0 -5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

3

Nazwa:

Ryby mrożone i produkty mrożone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna kg/szt Filet mintaja 130 kg, Filet miruny SHP 400 kg, Pierogi z serem 100 kg, Pierogi z kapustą i grzybami 60 kg, Pyzy z mięsem 60 kg, Brokuł mrożony 40 kg, Fasolka szparagowa mrożona 50 kg, Groszek mrożony 5 kg, Kalafior mrożony 40 kg, Marchew mrożona kostka 50 kg, Czarna porzeczka mrożona 50 kg, Truskawki mrożone 25 kg, Wiśnie mrożone 20 kg; Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy: Ryby mrożone Filet Miruna SHP 100-200/6,5kg- 156 kg, Fasolka mrożona 1 kg typu HORTEX lub równoważny- 106 kg, Lody mrożone TOP MILKER ŚMIETANKOWY typu KORAL/34 szt lub równoważny- 5 op.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15221000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT: Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki.. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak 0-25 pkt., b. zapach 0-5 pkt., c. konsystencja -0-5 pkt., d. wygląd-0 -5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

4

Nazwa:

Ryby suszone lub solone, ryby w solance, ryby wędzone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna kg/l Śledź matyjas 40 kg, Makrela wędzona 45
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15230000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak 0-25 pkt. b. zapach-0-5 pkt. c. konsystencja 0-5 pkt., d. wygląd-0 -5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

5

Nazwa:

Warzywa, owoce i ziemniaki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna kg/l burak tarty 40 kg, ziemniaki 5000 kg, ziemniaki młode 1000 kg, burak czerwony 100 kg, burak suszony 60szt. , cebula 150 kg, fasola 60 kg, groch łuskwiny 40 kg, kalafior 20szt., kapusta biała 600 kg, kapusta biała młoda 30 szt., kapusta czerwona 200 kg, kapusta kiszona 120 kg, kapusta pekińska 250 kg, koper 390 szt. Marchew 1000 kg, natka pietruszki 360 szt., ogórek gruntowy 45 kg, ogórek kiszony 150 kg, ogórek zielony 150 kg, papryka czerwona 70 kg, pieczarka 50 kg, pietruszka, 180 kg, pomidor gruntowy 40 kg, pomidor 150 kg, por 90 kg, rzodkiewka 70 szt., sałata 150 szt., seler 250 kg, szczypior 120 szt., cytryna 50 kg, banany 300 kg, brzoskwinie25 kg, gruszka 150 kg, jabłka 600 kg, kiwi 50 kg, mandarynki 150 kg, nektarynki , 25 kg, truskawki 30 kg; Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy: Botwina 8 szt., burak ćwikła 158 kg, burak suszony32 szt., cebula 134 kg, cytryna 54,5 kg, fasola szparagowa 40 kg, fasola drobna 400 g paczkowana 80 szt., kalafior 17 szt. , kapusta biała 128,6 kg, kapusta czerwona 15 kg, kapusta pekińska 25 kg, kapusta kwaszona 151 kg, koper 149 szt., marchew 601 kg, natka pietruszki 95 szt., ogórek zielony 121,5 kg, ogórek kwaszony 90,4 kg, papryka czerwona 5,5 kg, pieczarki 38 kg, pietruszka korzeń 132 kg, pomidor 90,5 kg, por 50 szt. Rzodkiewka 145 szt., sałata 161 szt. , seler 162,5 kg, szczypior 38,0 szt. , ziemniaki 5385 kg, banany 8 kg, gruszki 13 kg, jabłka 597 kg, mandarynki 25 kg, truskawki 5 kg, winogrona2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 03212100-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt, przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

6

Nazwa:

Mleko i przetwory mleczne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół Szkół Nr 1 - Nazwa Ilość roczna kg/l Mleko 3,2% 1400 l., Twaróg tłusty 150 kg, Masło typu królewskie 82% tłuszczu 200 g lub równoważne 400 kg, Ser żółty typu Kasztelan lub równoważny 260 kg, Serek homogenizowany 50 szt., Serek wiejski 200g 270 szt., Serek topiony krążek 70 szt., Śmietana 18% 200g 550 szt., Śmietana 30% 200g 1400 szt., Jogurt naturalny 150g- 300 szt., Jogurt owocowy 150g 900 szt. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy - Nazwa Ilość roczna kg/szt. jogurt gratka 120g typu DANONE lub równoważny 180 szt., jogurt typu greckiego naturalny 7,5% 150g typu PIĄTNICA lub równoważny 30 szt., serek kanapkowy śmietankowy 150g typu Hochland lub równoważny 186 szt., Masło królewskie 82% tłuszczu 200g typu SIERPC lub równoważny 167 kg, Mleko 2 % świeże poj. 1L PET typu Mlekovita lub równoważny 893 l. , ser kostka 0,5kg Typu KASZTELAN Sierpc lub równoważny 30 kg, ser topiony Mixtett krążki 200g typu Hochland lub równoważny 48 szt. , śmietana 18 % 200g typu Piątnica lub równoważny 321 szt., śmietana 30 % 200g typu Piątnica lub równoważny 144 szt., Twaróg półtłusty/tłusty typu Sierpc lub równoważny 104 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak 0-25 pkt. b. zapach 0-5 pkt., c. konsystencja -0-5 pkt. d. wygląd0-5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

7

Nazwa:

Pieczywo i wyroby cukiernicze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna kg/szt.: Bułka poznańska 3000 szt., Bułka skiba 7000 szt., Bułka bagietka 150 szt., Bułka grahamka 250 szt., Bułka czerstwa 150 szt., Bułka tarta 50 kg, Chleb 1431 szt., Chleb razowy 180 szt., Drożdżówka 160 szt., Spody do pizzy 30 szt., Pączek160 szt.; Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Nazwa Ilość roczna kg/szt. bułka 100 g czerstwa 336 szt., bula tarta 500 g torba 84,5 kg, chleb krojony 430g 1952 szt., chleb razowy 400g 190 szt., grahamki 90g – bułki 82 szt., kajzerki 50g 260 szt., rogal 200g 80 szt., drożdżówka duża 500g 44 szt., precel 80g 160 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:

data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. smak 0-25 pkt. b. zapach 0-5 pkt., c. konsystencja 0-5 pkt., d. wygląd 0-5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

8

Nazwa:

Różne produkty spożywcze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna szt./l Herbata 90g typu saga lub równoważna150 szt., Cukier 220 kg , Cukier puder 2 kg, Sól 180 kg, Pieprz mielony20g typu prymat lub równoważny 150 szt., Pieprz ziarnisty 20g 80 szt., Bazylia 10 szt., Papryka ostra20g typu prymat lub rów 20 szt., Kakao 80g typu Wedel lub równoważny 35 szt., Kasza jęczmienna 100kg, Kasza gryczana 60 kg, Kawa Inka 35 szt., Kwasek cytrynowy 200 szt., Liść laurowy 8g 80 szt., Majeranek 8g 80 szt., Majonez typu pomorski 620g lub równoważny 40 szt., Makaron nitka typu Goliard lub równoważny 100 kg, Makaron świderki 80 kg, Makaron spaghetti 30kg , Miód pszczeli 370g 80 szt., Musztarda 180g 35 szt., Mąka 110kg , Mąka ziemniaczana 2kg , Sok do picia 300 ml 250 szt., Ocet 5 l., Oregano 10 szt. Przyprawa do kurczaka 30g 80 szt., Płatki czekoladowe 500g typu Nestle 80 szt., Ryż 70 kg, Warzywko przyprawa 75g 150 szt., Ziele angielskie 12g 75 szt., Żurek proszek typu Winiary lub równoważny 40 szt., Chrzan tarty 170g, 30 szt., Olej rzepakowy typu Kujawski lub rów 250 l. , Dżem 280g typu Łowicz lub równoważny80 szt., Groszek konserwowy 400G 20 szt., Koncentrat pomidorowy 190g 320 szt., Ketchup 480g typu Włocławek lub równoważny 50 szt., Kukurydza 20 szt., Sos słodko -kwaśny 520g 40 szt., Szczaw 385g typu Urbanek lub równoważny 40 szt., Ogórki konserwowe 930g 30 szt. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Nazwa Ilość roczna szt. olej Kujawski 1 L typu Kruszwica lub równoważny 37 l. , Brzoskwinie w syropie puszka 480g typu SANELLO lub równoważny 16 szt., Cukier biały1 kg typu DIAMANT lub równoważny 108 kg, Cukier waniliowy 16 g typu Dr. Oetker lub równoważny 3 szt., Groch łuskany połówki 400g typu ESKA lub równoważny 72 szt., Groszek konserwowy 400 g typu Pudliszki lub równoważny 14 szt., Herbata granulowana 90g typu Saga lub równoważny 38 szt., Kakao 80g typu WEFEL lub równoważny 26 szt., Kawa zbożowa150g typu INKA lub równoważny 20 szt., Katchup łagodny 480g typu Włocławek lub równoważny 72 szt., Musztarda sarepska 180g typu cetix lub równoważny 83 szt., Kisiel owocowy - wiśniowy 38g typu Dr. Oetker lub równoważny 81 szt., Koncentrat pomidorowy 190g typu Łowicz lub równoważny 152 szt., Przyprawa do potraw 200 g typu KUCHAREK lub równoważny 10 szt., Kukurydza konserwowa 400g typu Pudliszki lub równoważny 3 szt., Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 65 szt., Liść laurowy 6g typu PRYMAT lub równoważny 11 szt., Majeranek 8g typu PRYMAT lub równoważny 25 szt., Makaron (nitka, świderek) 400g typu Anna lub równoważny 348 szt. , Majonez pomorski stołowy 620g typu OCETIX lub równoważny 9 szt., Ocet 10% 0,5 L typu Ocetix lub równoważny 3 szt., Pieprz czarny ziarnisty 20g typu PRYMAT lub równoważny 116 szt., Pieprz czarny mielony 15g typu PRYMAT lub równoważny 77 szt., Szczaw konserwowy krojony 285g typu GLOBAL lub równoważny 36 szt., Sól kujawska naturalnie czysta 1 kg typu CLECH lub równoważny 78 kg, Zacierki makaron 250g Babuni typu ABAK lub równoważny 56 szt. Ziele angielskie 12g typu PRYMAT lub równoważny 42 szt. , Ryż biały długoziarnisty 1 kg typu Familijne Przysmaki lub równoważny 93 kg, Mąka pszenna tortowa TYP-450 1 kg typu SZCZEPANKI lub równoważny 100 kg, Kasza manna 500g typu ESKA lub równoważny 37 szt., Kasza jęczmienna średnia 1 kg typu ESKA lub równoważny 167 kg, Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes typu PACYFIC lub równoważny 44 szt., Płatki owsiane 250g typu ESKA lub równoważny 21 szt., Woda mineralna niegazowana 1,5l typu MagneVita lub równoważny 130 szt., dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 93 szt. , dżem truskawkowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 50 szt., dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 40 szt., powidła śliwkowe 290g typu Łowicz lub równoważny 78 szt., Konserwy rybne Makrela w sosie pom. 170g typu Łosoś Ustka lub równoważny 20 szt., Paprykarz szczeciński 250g typu Łosoś Ustka lub równoważny 28 szt.;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15610000-7, 15411100-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt. b. –zapach 0-5 pkt., c. konsystencja 0-5 pkt., d. wygląd 0-5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

Część nr:

9

Nazwa:

Jaja

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna szt. Jaja kurze 3420 szt.; Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Nazwa Ilość roczna szt. Jaja kurze 2715 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

60,00

jakość

40,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. smak 0-25 pkt., b. zapach-0-5 pkt. c. konsystencja -0-5 pkt., d. wygląd-0-5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.

 

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 174560]

przewiń do góry