Wersja archiwalna 2016-12-23 13:14:01

pytania_i_odpowiedzi_dot._siwz_art.spozywcze.pdf




siwz.artykulyspozywcze.2.doc

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):

http://www.pzjbsierpc.bip.org.pl


Ogłoszenie nr 368294 - 2016 z dnia 2016-12-16 r.


OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

tak

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo-wychowawczczch Powiatu Sierpeckiego.
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej  10, 09200   Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875, e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, 09-200 Sierpc, ul. Armii Krajowej 8a


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Numer referencyjny: PZJB.4415.6.2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek prowadzonych przez dwie jednostki organizacyjne Powiatu Sierpeckiego – Zespół Szkół Nr 1 oraz Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w 2017 r. Zamówienie jest podzielone na 8 części rodzajowych, przy czym każda część dostawy obejmuje łącznie zapotrzebowanie obu jednostek organizacyjnych. Część I zamówienia: Mięso i wędliny (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 15110000-2 Mięso Kod CPV 15130000-8 Produkty mięsne Kod CPV 15112100-7 Świeży drób Kod CPV 15131500-0 Produkty drobiowe Część II zamówienia: Produkty mrożone (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15221000-3 Ryby mrożone Kod CPV 15331170-9 Warzywa mrożone Część III zamówienia: Warzywa, owoce i ziemniaki (dobrej jakości) Kod CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CP V 032) 2100-1 Ziemniaki Cześć IV zamówienia: Mleko i przetwory mleczne Kod CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie Część V zamówienia: Pieczywo i wyroby cukiernicze (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku) Kod CPV 15 811000-6 Pieczywo Cześć VI zamówienia: Wyroby garmażeryjne (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 15894300-4 Dania gotowe Cześć VII zamówienia: Pozostałe artykuły spożywcze (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15800000-6 - różne produkty spożywcze Część VIII zamówienia: Jaja (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 03142500-3 Jaja W przypadku wyboru Wykonawcy oraz podpisania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo roboczego, bieżącego przekazywania wniosków, uwag m.in. w zakresie walorów smakowych, wizualnych, gabarytowych, itp. tak z własnej inicjatywy, jak i w związku z ewentualnymi uwagami (zastrzeżeniami, propozycjami) konsumentów. Powyższe ustalenia będą wiążące dla Zamawiającego i Wykonawcy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu ofertowym (Zał. Nr 1 do SIWZ) + załączniki od 1.1 do 1.8, a warunki realizacji dostaw dla każdego z zadań określone zostały we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. Wskazane w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) Zamawiający ma prawo odstąpić od dalszych zakupów artykułów bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania większej ilości artykułów w zależności od potrzeb wynikających ze zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zmniejszenie lub zwiększenie przedmiotu zamówienia nie wymaga zmiany umowy Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie z Formularzem cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez zamawiającego. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności, gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach). W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuły spożywcze równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo - cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym przez Zamawiającego, tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego. 3. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż l godzina od zgłoszenia reklamacji. Jeśli Wykonawca nie uzna reklamacji, pobraną próbkę wadliwego towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 2 godzin do Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. W przypadku niezakwestionowania przez SSE próbki towaru koszt badań poniesie Zamawiający. W przypadku potwierdzenia przez SSE zasadności reklamacji badanej próbki koszty badania obciążają Wykonawcę. Jeśli Wykonawca uzna reklamację, zakwestionowany towar będzie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy, Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca udziela gwarancji na dostarczany asortyment w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje się„ że termin przydatności do spożycia znajdujący się na każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy nie będzie krótszy niż połowa terminu przydatności określonego przez producenta. Dostarczone produkty spożywcze muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. W przypadku dwukrotnej uzasadnionej reklamacji złożonej przez Zamawiającego ma on możliwość rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 4. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia lub w czasie bieżącej dostawy, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego, najpóźniej do dnia poprzedzającego dzień dostawy do godziny 14.00. 5. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w każdy dzień tygodnia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7° do 9°, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Dokładny termin dostawy towaru do szkoły będzie określał Zamawiający. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynu żywnościowego znajdującego się w budynku szkoły. Upoważnieni pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo – wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem cenowym. Dostarczone produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę. Dostawy mięsa i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających znaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Towar dostarczany przez Wykonawcę zawsze będzie pierwszego gatunku oraz dostarczany asortyment winien być dobrej jakości oraz spełniać, w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia, wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: - w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) w tym HACCP; - w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz.U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.); - w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U. z 2014 r. poz.1577 z późn. zm.) - w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. U E L 139, 30/04/2004); - w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29). 6. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną dla Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu. 7. Wykonawca w przypadku realizacji dostawy w części I i VIII zamówienia powinien posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:03000000-1
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data zakończenia: 31/12/2017


II.9) Informacje dodatkowe: Zamówienie nie będzie realizowane w okresie wakacji letnich i ferii zimowych.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Wykonawca złoży odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
Informacje dodatkowe opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1 do SIWZ) oraz odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: W celu oceny sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawca złoży wraz z formularzem ofertowym oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten okres (Załącznik Nr 2a do SIWZ) oraz informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc przed upływem terminu składania ofert.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do realizacji zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych dostaw w przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co najmniej 2 takich zakładów przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe: opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1a do SIWZ) wraz z dokumentami potwierdzającymi rzetelne wykonanie dostaw.

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
tak

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1. W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wraz z ofertą każdy z Wykonawców zobowiązany jest przedłożyć: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust. 1 Pzp - zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku Nr 2 do SIWZ; 2) oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten okres (Załącznik Nr 2a do SIWZ); 3) informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc przed upływem terminu składania ofert; 4) wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.8 do SIWZ; 5) podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 6 i 6a do SIWZ).
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
1. wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.8 do SIWZ. 2. Próbki artykułów spożywczych.

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest złożyć: 1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie z Załącznikiem Nr 3 do SIWZ; 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego. że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie- odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w oprawie opłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; 5) oświadczenie ws. przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której jest mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp (Załącznik Nr 3a do SIWZ); 6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (Załącznik Nr 3b do SIWZ)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nr

czas trwania etapu




Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

Kryteria

Znaczenie

cena

60

jakość

40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nr

czas trwania etapu




Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
l. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych, c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g) zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia. 2.W przypadku zmiany stawki VAT na art. spożywcze cena brutto produktu nie ulegnie zmianie. 3. Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla swej ważności zachowania formy pisemnej.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 28/12/2016, godzina: 08:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Oferty tylko w języku polskim.
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: Mięso i wędliny

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Mięso wieprzowe mielone wyborowe 696,25 2 Łopatka b/k 375,7 3 Karkówka 329,7 4 Schab b/k 1124,05 5 Filet z kurczaka 893,9 6 Gulaszowe indyk 42,6 7 Udka 101,95 8 Udziec 702,95 9 Szynka wędzarza 40,32 10 Szynka biała 51,18 11 Polędwica sopocka 90,85 12 Kiełbasa śląska 228,26 13 Kiełbasa żywiecka 35,82 Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Mięso wieprzowe II 290,1 2 Mięso wieprzowe Łopatka b/k 53,4 3 Schab b/k 34,3 4 Słonina 9 5 Karkówka 2 6 Udziec z kurczaka 134,6 7 Korpus ze skrzydłem 440 8 Filet z kurczaka 163,7 9 Wątróbka drobiowa 18 10 Indyk faszerowany 7,8 11 Indyk w galarecie 1,7 12 Kiełbasa podwawelska 43 13 Kiełbasa rawska 3,7 14 Kiełbasa śląska 19,4 15 Kiełbasa krotoszyńska 3,4 16 Kiełbasa z szynki 10,4 17 Kiełbasa żywiecka 16,2 18 Kiełbasa zwyczajna 37,5 19 Luncheon 34,8 20 Mielonka kanapkowa 10,6 21 Mortadela 40,5 22 Ogonówka parzona 7,6 23 Polędwica sopocka 14,6 24 Polędwica z warzywami 9,8 25 Rolada drobiowa 7,4 26 Serdelki 33 27 Szynka z indyka prasowana 17,4 28 Szynka bez dymusia 11,2 29 Szynka biała królewska 22,5 30 Szynka konserwowa 23,7 31 Szynka królewska 11,8 32 Szynka od szwagra 14 33 Szynka rawska 9,8 34 Szynka swojska 8,4 35 Szynka wędzona 3 36 Szynkówka 8,2 37 Tyrolska 35 Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

cena

60

jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 2    Nazwa: Produkty mrożone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Filet z mintaja 139 2 Filet z miruny 898,6 Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Filet z miruny 139,5
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 3    Nazwa: Warzywa, owoce i zemniaki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Ziemniaki 7815 2 Marchew 921,68 3 Pietruszka 174,44 4 Por 93,77 5 Seler 185,04 6 Koper 358 szt. 7 Pomidor 246,8 8 Ogórek 300,93 9 Papryka 116,31 10 Jabłka 414,8 11 Gruszki 368,9 12 Brzoskwinia 26 13 Banany 427,91 14 Kiwi 101 15 Mandarynka 161,05 16 Cytryna 49,42 Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Botwina 8 szt. 2 Burak ćwikła 103 kg 3 Burak suszony 34 szt. 4 Cebula 157 kg 5 Fasola szparagowa 100 6 Fasola drobna 400g 72 szt. 7 Kalafior 19 szt. 8 Kapusta biała 129 szt. 9 Kapusta czerwona 10 szt. 10 Kapusta pekińska 28 szt. 11 Koper 156 szt. 12 Marchew 526 kg 13 Natka pietruszki 101 szt. 14 Ogórek zielony 143,9 kg 15 Papryka czerwona 9 kg 16 Pieczarki 37 kg 17 Pietruszka korzeń 146 kg 18 Pomidor 119,4 19 Por 58 szt. 20 Rzodkiewka 184 szt. 21 Sałata 182 szt. 22 Seler 161,5 kg 23 Szczypior 42 szt. 24 Ziemniaki 5325 kg 25 Banany 12 kg 26 Gruszki 20 kg 27 Jabłka 623 kg 28 Mandarynka 34 kg 29 Truskawka 6 kg 30 Cytryna 55,5 kg Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 4    Nazwa: Mleko i przetwory mleczne mlezne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Mleko 2% 5601 l 2 Twaróg tłusty 165,6 3 Masło 82% 440,00 kg 4 Ser żółty blok 319,91 kg 5 Serek wiejski 467 szt. 6 Śmietana 18% 200g 1391 szt. 7 Śmietana 30% 200g 1770 szt. Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Jogurt gratka 377 szt. 2 Jogurt typu greckiego 46 szt. 3 Serek kanapkowy hochland śmietankowy 150 g 240 szt. 4 Masło królewskie 222,8 kg 5 Mleko 2% 1266 l 6 Ser żółty kostka 0,5 kg 42 kg 7 Serki topione w krążku 63 szt. 8 Śmietana 18% 200 g 440 szt. 9 Śmietana 30% 200 g 76 szt. szt. 10 Twaróg półtłusty 153,5 kg Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 5    Nazwa: Pieczywo i wyroby cukiernicze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Chleb zwykły krojony 500g 1842 szt. 2 Chleb razowy krojony 400g 233 szt. 3 Bułki zwykłe 5082 szt. Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Bułka 100g czerstwa 301 szt. 2 Chleb krojony zwykły 400 g 2340 szt. 3 Chleb razowy 209 szt. 4 Grahamki 134 szt. 5 Kajzerki 216 szt. 6 Rogal 209 szt. 7 Ciasto drożdżowe 74 szt. 8 Precel 160 szt. Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 6    Nazwa: Wyroby garmażeryjne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp. Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Pasztet dziadunia 27,5 kg Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp. Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Pasztet dziadunia 10,2 kg 2 Pasztetowa firmowa 13,8 kg Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 7    Nazwa: Pzostałe artykuły spożywcze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Makrela wędzona 22,56 kg 2 Koncentrat pomidorowy 200g 508 szt. 3 Ketchup 53 szt. 4 Olej rzepakowy 1l 194 l 5 Herbata 148 szt. 6 Cukier 327 kg 7 Sól 182 kg 8 Pieprz mielony 177 szt. 9 Pieprz ziarnisty 62 szt. Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Konserwy rybne w sosie pomidorowym 35 szt. 2 Kapusta kwaszona 154 kg 3 Ogórek kwaszony 117,6 kg 4 Dżem owocowy 179 szt. 5 Powidła śliwkowe 100 szt. 6 Bułka tarta 500 g 59 szt. 7 Cukier 93 kg 8 Cukier waniliowy 3 szt. 9 Drożdże 100g 1 szt. 10 Groch łuskany połówki 400 g 65 szt. 11 Groszek konserwowy 24 szt. 12 Herbata indyjska 100 g 152 szt. 13 Kakao 100 g 27 szt. 14 Kawa inka 150 g 24 szt. 15 Ketchup łagodny 380 g 58 szt. 16 Musztarda sarepska 210 g 91 szt. 17 Kisiel 81 szt. 18 Koncentrat pomidorowy 300 g 131 szt. 19 Kukurydza konserwowa 1 szt. 20 Kwasek cytrynowy 77 szt. 21 Liść laurowy 19 szt. 22 Majeranek 8g 36 szt. 23 Makaron 400 g 499 szt. 30 Margaryna Kasia 1 szt. 31 Majonez pomorski 620 g 1 szt. 32 Miód 1 szt. 33 Ocet 2 szt. 34 Pieprz ziarnka 20g 24 szt. 35 Pieprz mielony 20g 35 szt. 36 Szczaw konserwowy 350 g 48 szt. 37 Sól 79 kg 38 Włoszczyzna suszona 2 szt. 39 Zacierki 250 g 48 szt. 40 Ziele angielskie 16 szt. 41 Ryż 90 kg 42 Mąka pszenna 97 kg 43 Mąka ziemniaczana 1 kg 44 Kasza manna 500g 36 szt. 45 Kasza jęczmienna 169 kg 46 Płatki kukurydziane 36 szt. 47 Płatki owsiane 500g 30 szt. 48 Woda mineralna 130 szt. 49 Olej roślinny 188 l Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Część nr: 8    Nazwa: Jaja

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Jaja kurze 3328 Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Jaja kurze 2907
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

Kryteria

Znaczenie

Cena

60

Jakość

40

6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.


Dyrektor PZJB w Sierpcu


Marta Witte

Sierpc, 16.12.2016 r.

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 174560]

przewiń do góry