Wersja archiwalna 2016-12-16 11:08:28
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):
http://www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Ogłoszenie nr 368294 - 2016 z dnia 2016-12-16 r.
OGŁOSZENIE
O ZAMÓWIENIU -
Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek
organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie
Należy podać minimalny
procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub
więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie
mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy
chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
tak
Informacje
na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli
prowadzenie postępowania:Powiatowy Zespół Jednostek
Budżetowych z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę
finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo-wychowawczczch
Powiatu Sierpeckiego.
Postępowanie jest przeprowadzane
wspólnie przez zamawiających
nie
Jeżeli
tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie
przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib,
krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z
danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane
wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii
Europejskiej
nie
W
przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z
innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające
zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje
dodatkowe:
I. 1) NAZWA I
ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer
identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej 10, 09200
Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875,
e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres
strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni
dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem
(URL)
nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie
specyfikacja istotnych warunków zamówienia
tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony -
więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie
do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane
jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Oferty
w wersji papierowej należy składać w zamkniętych
kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych,
09-200 Sierpc, ul. Armii Krajowej 8a
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i
urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do
tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa
artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych
Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Numer referencyjny:
PZJB.4415.6.2016
Przed wszczęciem postępowania o
udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja
o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie
podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich
części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów
żywnościowych do stołówek prowadzonych przez dwie jednostki
organizacyjne Powiatu Sierpeckiego – Zespół Szkół Nr 1 oraz
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w 2017 r. Zamówienie jest
podzielone na 8 części rodzajowych, przy czym każda część
dostawy obejmuje łącznie zapotrzebowanie obu jednostek
organizacyjnych. Część I zamówienia: Mięso i wędliny (świeże
z bieżącej produkcji) Kod CPV 15110000-2 Mięso Kod CPV 15130000-8
Produkty mięsne Kod CPV 15112100-7 Świeży drób Kod CPV
15131500-0 Produkty drobiowe Część II zamówienia: Produkty
mrożone (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej
przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15221000-3 Ryby
mrożone Kod CPV 15331170-9 Warzywa mrożone Część III
zamówienia: Warzywa, owoce i ziemniaki (dobrej jakości) Kod CPV
15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CP V 032) 2100-1
Ziemniaki Cześć IV zamówienia: Mleko i przetwory mleczne Kod CPV
15500000-3 Produkty mleczarskie Część V zamówienia: Pieczywo i
wyroby cukiernicze (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12
godzin od momentu wypieku) Kod CPV 15 811000-6 Pieczywo Cześć VI
zamówienia: Wyroby garmażeryjne (świeże z bieżącej produkcji)
Kod CPV 15894300-4 Dania gotowe Cześć VII zamówienia: Pozostałe
artykuły spożywcze (wg ważnej daty do spożycia - w okresie
zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV
15800000-6 - różne produkty spożywcze Część VIII zamówienia:
Jaja (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 03142500-3 Jaja W
przypadku wyboru Wykonawcy oraz podpisania umowy Zamawiający
zastrzega sobie prawo roboczego, bieżącego przekazywania wniosków,
uwag m.in. w zakresie walorów smakowych, wizualnych, gabarytowych,
itp. tak z własnej inicjatywy, jak i w związku z ewentualnymi
uwagami (zastrzeżeniami, propozycjami) konsumentów. Powyższe
ustalenia będą wiążące dla Zamawiającego i Wykonawcy. 2.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w
Formularzu ofertowym (Zał. Nr 1 do SIWZ) + załączniki od 1.1 do
1.8, a warunki realizacji dostaw dla każdego z zadań określone
zostały we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 6 do SIWZ.
Wskazane w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ)
ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega
sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie
obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą
mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych
artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od
ilości przedstawionej w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8
do SIWZ) Zamawiający ma prawo odstąpić od dalszych zakupów
artykułów bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań
na rzecz Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania
większej ilości artykułów w zależności od potrzeb wynikających
ze zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki
szkolnej. Zmniejszenie lub zwiększenie przedmiotu zamówienia nie
wymaga zmiany umowy Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły
spożywcze, zgodnie z Formularzem cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do
SIWZ) lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów
służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem
produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych
parametrach jakościowych, posiadający te same walory
organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz
zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do
produkcji, co artykuły określone przez zamawiającego. Pojemność,
gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności, gramatury
sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu
o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego
pojemności, gramaturze, wykonawca zobowiązany jest do wskazania
takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu
będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o
wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach). W
przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuły spożywcze
równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu
asortymentowo - cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce
uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające że
oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym
przez Zamawiającego, tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego.
3. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w
przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku
zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca
zobowiązuje się do jego wymiany na towar pełnowartościowy, w
terminie nie dłuższym niż l godzina od zgłoszenia reklamacji.
Jeśli Wykonawca nie uzna reklamacji, pobraną próbkę wadliwego
towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 2 godzin do Stacji
Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu w celu wydania orzeczenia co
do jakości dostarczonego towaru. W przypadku niezakwestionowania
przez SSE próbki towaru koszt badań poniesie Zamawiający. W
przypadku potwierdzenia przez SSE zasadności reklamacji badanej
próbki koszty badania obciążają Wykonawcę. Jeśli Wykonawca
uzna reklamację, zakwestionowany towar będzie zwrócony Wykonawcy
i odebrany transportem na koszt Wykonawcy, Zamawiający nie
odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu
kwestionowanej partii towaru. Zamawiający wymaga, aby produkty
będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy
przydatności do spożycia. Wykonawca udziela gwarancji na
dostarczany asortyment w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje
się„ że termin przydatności do spożycia znajdujący się na
każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy
nie będzie krótszy niż połowa terminu przydatności określonego
przez producenta. Dostarczone produkty spożywcze muszą być
najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać
wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów
oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno
- epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i
transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.
Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii
muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne
dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. W przypadku
dwukrotnej uzasadnionej reklamacji złożonej przez Zamawiającego
ma on możliwość rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.
4. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach
wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez
Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie
telefonicznego lub pisemnego zamówienia lub w czasie bieżącej
dostawy, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego,
najpóźniej do dnia poprzedzającego dzień dostawy do godziny
14.00. 5. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru
do Zamawiającego w każdy dzień tygodnia od poniedziałku do
piątku w godzinach od 7° do 9°, własnym środkiem transportu i
na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu
Zamawiającego. Dokładny termin dostawy towaru do szkoły będzie
określał Zamawiający. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia
towarów do magazynu żywnościowego znajdującego się w budynku
szkoły. Upoważnieni pracownicy będą dokonywać odbioru towaru
pod względem ilościowo – wartościowym oraz obowiązujących
norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z
formularzem cenowym. Dostarczone produkty spożywcze muszą być
odpowiednio posortowane przez Wykonawcę. Dostawy mięsa i
przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych
opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami,
posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub
metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być
świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny
być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach
zawierających znaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu,
ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta
oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie
przepisami prawa żywnościowego. Towar dostarczany przez Wykonawcę
zawsze będzie pierwszego gatunku oraz dostarczany asortyment winien
być dobrej jakości oraz spełniać, w zależności od zaoferowanej
przez Wykonawcę części zamówienia, wymagania wynikające z
obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: - w ustawie z
dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.
Dz.U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) w tym HACCP; - w ustawie z
dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno -
spożywczych (t.j. Dz.U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.); - w
ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego
(t.j. Dz.U. z 2014 r. poz.1577 z późn. zm.) - w Rozporządzeniu
(WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w
sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. U E L 139,
30/04/2004); - w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z
dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych
(Dz.U. z 2015 r. poz. 29). 6. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający
bezpośredni kontakt z dostarczaną dla Zamawiającego żywnością,
muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach
zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów
sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania
pracy, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia
zakażenia na inne osoby. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w
razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu. 7.
Wykonawca w przypadku realizacji dostawy w części I i VIII
zamówienia powinien posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 8.
Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie
polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości dostarczanych
produktów spożywczych ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie
liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej.
Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw
świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw
określonych w zamówieniu.
II.5) Główny kod CPV:
15000000-8
Dodatkowe kody CPV:03000000-1
II.6)
Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów
– szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie
obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których
mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy
Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie
zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub
okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
data zakończenia: 31/12/2017
II.9) Informacje dodatkowe: Zamówienie nie będzie
realizowane w okresie wakacji letnich i ferii zimowych.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej
działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych
przepisów
Określenie warunków: Wykonawca złoży odpis z
właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej.
Informacje dodatkowe opis sposobu
dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona
oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia
o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez
Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1 do SIWZ)
oraz odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i
informacji o działalności gospodarczej.
III.1.2) Sytuacja
finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: W celu
oceny sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawca złoży wraz z
formularzem ofertowym oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w
obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie
3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy – za
ten okres (Załącznik Nr 2a do SIWZ) oraz informację banku lub
spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą
wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność
kredytową Wykonawcy w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc
przed upływem terminu składania ofert.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie
warunków: Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do realizacji
zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych
dostaw w przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co
najmniej 2 takich zakładów przez okres 6 miesięcy w sposób
ciągły dla każdego z nich.
Zamawiający wymaga od wykonawców
wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy
realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach
zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje
dodatkowe: opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku:
Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na
podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w
postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, treści formularza
ofertowego (Załącznik Nr 1a do SIWZ) wraz z dokumentami
potwierdzającymi rzetelne wykonanie dostaw.
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy
Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy
na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu
warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie
o spełnianiu kryteriów selekcji
tak
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU:
1. W celu wykazania spełnienia warunków
udziału w postępowaniu, wraz z ofertą każdy z Wykonawców
zobowiązany jest przedłożyć: 1) oświadczenie o spełnianiu
warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust.
1 Pzp - zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku Nr 2 do SIWZ;
2) oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym
zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a
jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten okres
(Załącznik Nr 2a do SIWZ); 3) informację banku lub spółdzielczej
kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość
posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową
Wykonawcy w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc przed upływem
terminu składania ofert; 4) wypełniony w całości formularz
ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje
pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu)
wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.8 do SIWZ; 5)
podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 6 i 6a do SIWZ).
III.5.2)
W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
1. wypełniony w całości
formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje
pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu)
wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.8 do SIWZ. 2. Próbki
artykułów spożywczych.
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest złożyć: 1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie z Załącznikiem Nr 3 do SIWZ; 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego. że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie- odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w oprawie opłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; 5) oświadczenie ws. przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której jest mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp (Załącznik Nr 3a do SIWZ); 6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (Załącznik Nr 3b do SIWZ)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda
wniesienia wadium:
nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet
wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów
elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów
elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów
elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów
elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z
jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną
zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg
ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny,
partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba
wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria
selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego
systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się
ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje
dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego
systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach
umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie
ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje
się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji
potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy
ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest
przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg
nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą
przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się
ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu
przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które
informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji
elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki
jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej
i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować
(minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące
wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i
specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania
dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji
elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji
elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nr |
czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną
zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia
aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny
ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60 |
jakość |
40 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa
ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3)
Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo
innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z
ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać
wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do
udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez
przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział
negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy
podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę
etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2)
Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i
wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego
opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców,
którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania
stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający
przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby
rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów
dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3)
Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu
przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym
muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na
etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom
poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w
specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje
dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres
strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja
elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nr |
czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną
zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do
treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo
ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany
postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na
podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy
wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
l. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej
umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano
wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: a) zmiana danych
Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z
przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie
cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający
zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio
obniżonych, c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech
charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu,
pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości,
lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach
charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego
produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem
uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub
zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy,
możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o
parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy
zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły
wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne)
mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza
umową, f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie
mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g) zmiany, która
jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można
było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o
udzielenie zamówienia. 2.W przypadku zmiany stawki VAT na art.
spożywcze cena brutto produktu nie ulegnie zmianie. 3. Wszelkie
zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla swej ważności
zachowania formy pisemnej.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o
charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki
służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2)
Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu:
Data: 28/12/2016,
godzina: 08:00,
Skrócenie terminu składania
wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z
ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:
Język lub
języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Oferty tylko w
języku polskim.
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres
w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4)
Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie
zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z
budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków
z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego
Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone
na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o
udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu
zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które
zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub
części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6)
Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1 Nazwa: Mięso i wędliny
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Mięso wieprzowe
mielone wyborowe 696,25 2 Łopatka b/k 375,7 3 Karkówka 329,7 4
Schab b/k 1124,05 5 Filet z kurczaka 893,9 6 Gulaszowe indyk 42,6 7
Udka 101,95 8 Udziec 702,95 9 Szynka wędzarza 40,32 10 Szynka biała
51,18 11 Polędwica sopocka 90,85 12 Kiełbasa śląska 228,26 13
Kiełbasa żywiecka 35,82 Razem Specjalny Ośrodek
Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa
netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Mięso
wieprzowe II 290,1 2 Mięso wieprzowe Łopatka b/k 53,4 3 Schab b/k
34,3 4 Słonina 9 5 Karkówka 2 6 Udziec z kurczaka 134,6 7 Korpus
ze skrzydłem 440 8 Filet z kurczaka 163,7 9 Wątróbka drobiowa 18
10 Indyk faszerowany 7,8 11 Indyk w galarecie 1,7 12 Kiełbasa
podwawelska 43 13 Kiełbasa rawska 3,7 14 Kiełbasa śląska 19,4 15
Kiełbasa krotoszyńska 3,4 16 Kiełbasa z szynki 10,4 17 Kiełbasa
żywiecka 16,2 18 Kiełbasa zwyczajna 37,5 19 Luncheon 34,8 20
Mielonka kanapkowa 10,6 21 Mortadela 40,5 22 Ogonówka parzona 7,6
23 Polędwica sopocka 14,6 24 Polędwica z warzywami 9,8 25 Rolada
drobiowa 7,4 26 Serdelki 33 27 Szynka z indyka prasowana 17,4 28
Szynka bez dymusia 11,2 29 Szynka biała królewska 22,5 30 Szynka
konserwowa 23,7 31 Szynka królewska 11,8 32 Szynka od szwagra 14 33
Szynka rawska 9,8 34 Szynka swojska 8,4 35 Szynka wędzona 3 36
Szynkówka 8,2 37 Tyrolska 35 Razem
2) Wspólny Słownik
Zamówień (CPV): 15100000-9
3) Wartość części
zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60 |
jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 2 Nazwa: Produkty mrożone
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg Cena jednostkowa netto Cena
łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Filet z mintaja 139 2
Filet z miruny 898,6 Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp
Nazwa Ilość roczna kg Cena jednostkowa netto Cena łączna netto
VAT Cena łączna brutto 1 Filet z miruny 139,5
2) Wspólny
Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
3) Wartość części
zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 3 Nazwa: Warzywa, owoce i zemniaki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Ziemniaki 7815 2
Marchew 921,68 3 Pietruszka 174,44 4 Por 93,77 5 Seler 185,04 6
Koper 358 szt. 7 Pomidor 246,8 8 Ogórek 300,93 9 Papryka 116,31 10
Jabłka 414,8 11 Gruszki 368,9 12 Brzoskwinia 26 13 Banany 427,91 14
Kiwi 101 15 Mandarynka 161,05 16 Cytryna 49,42 Razem Specjalny
Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena
jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1
Botwina 8 szt. 2 Burak ćwikła 103 kg 3 Burak suszony 34 szt. 4
Cebula 157 kg 5 Fasola szparagowa 100 6 Fasola drobna 400g 72 szt. 7
Kalafior 19 szt. 8 Kapusta biała 129 szt. 9 Kapusta czerwona 10
szt. 10 Kapusta pekińska 28 szt. 11 Koper 156 szt. 12 Marchew 526
kg 13 Natka pietruszki 101 szt. 14 Ogórek zielony 143,9 kg 15
Papryka czerwona 9 kg 16 Pieczarki 37 kg 17 Pietruszka korzeń 146
kg 18 Pomidor 119,4 19 Por 58 szt. 20 Rzodkiewka 184 szt. 21 Sałata
182 szt. 22 Seler 161,5 kg 23 Szczypior 42 szt. 24 Ziemniaki 5325 kg
25 Banany 12 kg 26 Gruszki 20 kg 27 Jabłka 623 kg 28 Mandarynka 34
kg 29 Truskawka 6 kg 30 Cytryna 55,5 kg Razem
2) Wspólny
Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
3) Wartość części
zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 4 Nazwa: Mleko i przetwory mleczne mlezne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Mleko 2% 5601 l 2
Twaróg tłusty 165,6 3 Masło 82% 440,00 kg 4 Ser żółty blok
319,91 kg 5 Serek wiejski 467 szt. 6 Śmietana 18% 200g 1391 szt. 7
Śmietana 30% 200g 1770 szt. Razem Specjalny Ośrodek
Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa
netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Jogurt gratka
377 szt. 2 Jogurt typu greckiego 46 szt. 3 Serek kanapkowy hochland
śmietankowy 150 g 240 szt. 4 Masło królewskie 222,8 kg 5 Mleko 2%
1266 l 6 Ser żółty kostka 0,5 kg 42 kg 7 Serki topione w krążku
63 szt. 8 Śmietana 18% 200 g 440 szt. 9 Śmietana 30% 200 g 76 szt.
szt. 10 Twaróg półtłusty 153,5 kg Razem
2) Wspólny
Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
3) Wartość części
zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 5 Nazwa: Pieczywo i wyroby cukiernicze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Chleb zwykły krojony
500g 1842 szt. 2 Chleb razowy krojony 400g 233 szt. 3 Bułki zwykłe
5082 szt. Razem Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa
Ilość roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto
VAT Cena łączna brutto 1 Bułka 100g czerstwa 301 szt. 2 Chleb
krojony zwykły 400 g 2340 szt. 3 Chleb razowy 209 szt. 4 Grahamki
134 szt. 5 Kajzerki 216 szt. 6 Rogal 209 szt. 7 Ciasto drożdżowe
74 szt. 8 Precel 160 szt. Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień
(CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia
(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 6 Nazwa: Wyroby garmażeryjne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp. Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Pasztet dziadunia
27,5 kg Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp. Nazwa Ilość
roczna kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena
łączna brutto 1 Pasztet dziadunia 10,2 kg 2 Pasztetowa firmowa
13,8 kg Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli
zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość
bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 7 Nazwa: Pzostałe artykuły spożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna kg/l Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Makrela wędzona
22,56 kg 2 Koncentrat pomidorowy 200g 508 szt. 3 Ketchup 53 szt. 4
Olej rzepakowy 1l 194 l 5 Herbata 148 szt. 6 Cukier 327 kg 7 Sól
182 kg 8 Pieprz mielony 177 szt. 9 Pieprz ziarnisty 62 szt. Razem
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna
kg/szt. Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna
brutto 1 Konserwy rybne w sosie pomidorowym 35 szt. 2 Kapusta
kwaszona 154 kg 3 Ogórek kwaszony 117,6 kg 4 Dżem owocowy 179 szt.
5 Powidła śliwkowe 100 szt. 6 Bułka tarta 500 g 59 szt. 7 Cukier
93 kg 8 Cukier waniliowy 3 szt. 9 Drożdże 100g 1 szt. 10 Groch
łuskany połówki 400 g 65 szt. 11 Groszek konserwowy 24 szt. 12
Herbata indyjska 100 g 152 szt. 13 Kakao 100 g 27 szt. 14 Kawa inka
150 g 24 szt. 15 Ketchup łagodny 380 g 58 szt. 16 Musztarda
sarepska 210 g 91 szt. 17 Kisiel 81 szt. 18 Koncentrat pomidorowy
300 g 131 szt. 19 Kukurydza konserwowa 1 szt. 20 Kwasek cytrynowy 77
szt. 21 Liść laurowy 19 szt. 22 Majeranek 8g 36 szt. 23 Makaron
400 g 499 szt. 30 Margaryna Kasia 1 szt. 31 Majonez pomorski 620 g 1
szt. 32 Miód 1 szt. 33 Ocet 2 szt. 34 Pieprz ziarnka 20g 24 szt. 35
Pieprz mielony 20g 35 szt. 36 Szczaw konserwowy 350 g 48 szt. 37 Sól
79 kg 38 Włoszczyzna suszona 2 szt. 39 Zacierki 250 g 48 szt. 40
Ziele angielskie 16 szt. 41 Ryż 90 kg 42 Mąka pszenna 97 kg 43
Mąka ziemniaczana 1 kg 44 Kasza manna 500g 36 szt. 45 Kasza
jęczmienna 169 kg 46 Płatki kukurydziane 36 szt. 47 Płatki
owsiane 500g 30 szt. 48 Woda mineralna 130 szt. 49 Olej roślinny
188 l Razem
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli
zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość
bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Część nr: 8 Nazwa: Jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku
partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na
innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół
Szkół Nr 1 Lp Nazwa Ilość roczna szt. Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto 1 Jaja kurze 3328
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lp Nazwa Ilość roczna szt.
Cena jednostkowa netto Cena łączna netto VAT Cena łączna brutto
1 Jaja kurze 2907
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
3)
Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia:
31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60 |
Jakość |
40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: 1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona „Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria „ smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak - 0-25 pkt b. -zapach-0-5 pkt c. konsystencja -0-5 pkt d. wygląd-0 -5 pkt Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Dyrektor PZJB w Sierpcu
Marta Witte
Sierpc, 16.12.2016 r.
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2016-12-16
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2016-12-16 11:08:28
- Liczba odsłon: 1502
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: