Wersja archiwalna 2017-12-01 09:34:41
Ogłoszenie nr 625389-N-2017 z dnia 2017-12-01 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU – Dostawy
Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu w 2018 roku
powtórzenie
dla części VI i VIII
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do
jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie
mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub
wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Tak
Informacje na temat podmiotu któremu
zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu z dniem 1
lipca 2016 r. prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo-
wychowawczych Powiatu Sierpeckiego
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania
postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii
Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer
identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej 10 , 09200
Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875, e-mail
pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i
urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między
zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w
przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych
państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest
odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za
przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie
będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie
zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania
można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja
istotnych warunków zamówienia
Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji
można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy
przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert
lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu, 09-200 Sierpc, ul. Armii
Krajowej 8a
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów
plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można
uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup i
dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego
Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu w 2018 roku powtórzenie dla części VI i
VIII
Numer referencyjny: PZJB.4415.4.2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog
techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w
odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie
następujących części lub grup części:
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone
zamówienie jednemu wykonawcy:
2
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i
ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i
wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie
zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.Sukcesywne
(w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów
żywnościowych (z podziałem na dziewięć części) do siedziby Zamawiającego
środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2.Podział zamówienia na części CZĘŚĆ 6
Mleko i przetwory mleczne 15500000-3, CZĘŚĆ 8 Różne produkty spożywcze
15800000-6, 15610000-7 15411100-3.3.Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych
artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 1.6 i 1.8 do SIWZ.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji w poszczególnych
częściach dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. Zakres zamówienia może być
zmniejszony odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego, wówczas Wykonawcy nie
przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. Zwiększony odpowiednio
do realnych potrzeb Zamawiającego nie przekraczających 10 % wartości
zamówienia. 4.Wykonawca zobowiązuje się: dostarczać produkty zgodnie z treścią
zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI,
dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, dostarczać artykuły nie
wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami
Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem
przydatności do spożycia dla danego produktu, w zależności od rodzaju
asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które
będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład),
informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz
gramaturze/litrażu, dostarczać produkty pierwszego gatunku, dostarczać produkty
czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania
jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich
Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne
terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące),
dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami
sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i
odżywczych, realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami
transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach
zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, zagwarantować dowóz surowców w
pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do
kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami
„dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego
samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia,
temperatury przewozu), dostarczać podany w tabeli asortyment pięć razy w
tygodniu(od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00 lub w
sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami
częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie
najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w
formularzach ofertowo - cenowych, wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń
wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa,
rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę
dostarczanych produktów. Podstawą zapłaty za dostarczony towar będzie faktura
VAT wystawiona przez Wykonawcę 2 razy w miesiącu z terminem płatności 14 dni.
Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu
(nazwy handlowe lub nazwy producentów), zgodnie z art. 29 ust. 3 oraz art. 30
ust. 4,dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w
opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. 5. Zamawiający wymaga, aby
zamówienie było realizowane od 02 stycznia 2018r. do 31 grudnia 2018r. (z
wyłączeniem okresu wakacyjnego, ferii oraz innych dni wolnych wynikających z
organizacji roku szkolnego). Dostawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu
towar w ilości odpowiadającej zamówieniu, o jakość wskazanej w SIWZ.
Zamawiający zobowiązuje się niezwłocznie przy odbiorze zamówionej partii towaru
sprawdzić jego ilość i stan. Jeżeli w wyniku sprawdzenia ilości i stanu
Zamawiający wnosi zastrzeżenia, niezwłocznie zawiadamia o tym Dostawcę, a
jeżeli wada została ujawniona w obecności przedstawiciela Dostawcy, umieszcza
odpowiednią adnotację na fakturze. Jeżeli Wykonawca zamierza dokonać oględzin
reklamowanej partii towaru, jest zobowiązany uczynić to niezwłocznie, jednak
nie później niż w ciągu 1 godz. od otrzymania zawiadomienia o wykryciu wad.
Jeżeli Wykonawca nie dokona oględzin w terminie, uważa się, że uznał reklamację
Zamawiającego. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca zobowiązuje się do
natychmiastowej wymiany kwestionowanej ilości dostarczonej partii towaru na
wolną od wad, w terminie nie dłuższym niż 1 godziny; w uzasadnionych przypadkach
Zamawiający może zwiększyć ten czas do 24 godzin. Jeżeli Wykonawca nie uznał
reklamacji albo w razie niezgodności stanowisk co do oceny jakości towaru,
strony niezwłocznie sporządzają protokół i pobierają próbki towaru. Pobraną
próbkę wadliwego towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 1 godz. do Stacji
Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu, w celu wydania orzeczenia co do jakości
dostarczonego towaru. Koszt badania próbek ponosi Wykonawca tylko wtedy, jeżeli
ocena wskazała wadliwą jakość dostarczonego towaru.
II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa
całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub
dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust.
1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną
udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust.
6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który
została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny
system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia: 2018-12-31
Okres w miesiącach |
Okres w dniach |
Data rozpoczęcia |
Data zakończenia |
2018-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe: Zamówienie nie będzie realizowane w okresie
wakacji letnich i ferii zimowych, innych dni wolnych wynikających z organizacji
roku szkolnego.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia
do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych
przepisów
Określenie warunków: Wykonawca złoży odpis z właściwego rejestru lub z
centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
Informacje dodatkowe Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku:
Zamawiający dokona oceny spełnienia przedmiotowego warunku na podstawie
oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez
Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1 do SIWZ) oraz odpisu z
właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: W celu oceny sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawca
złoży wraz z formularzem ofertowym oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w
obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe,
a jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten okres (Załącznik Nr 6 do
SIWZ).
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do realizacji
zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych dostaw w
przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co najmniej 2 takich zakładów
przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących
czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach
zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia
określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24
ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne
podstawy wykluczenia:
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu
wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU:
1. W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wraz z ofertą
każdy z Wykonawców zobowiązany jest przedłożyć: 1) oświadczenie o spełnianiu
warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust. 1 Pzp - zgodnie
ze wzorem określonym w Załączniku Nr 3 do SIWZ; 2) oświadczenie o rocznym
obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż
ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy – za ten
okres (Załącznik Nr 6 do SIWZ); 3) wypełniony w całości formularz ofertowy
(Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie
warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.6.,
1.8 do SIWZ; 5) podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 9.1. i 9.2. do SIWZ)
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
1. Wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający
informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz
z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.6., -1.8 do SIWZ. 2. Próbki artykułów
spożywczych.
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest złożyć: 1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie z Załącznikiem Nr 4 do SIWZ; 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego. że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie- odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w oprawie opłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; 5) oświadczenie ws. przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której jest mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp (Załącznik Nr 8 do SIWZ); 6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (Załącznik Nr 5 do SIWZ).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub
dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia
do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty
zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału
w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny,
partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje
dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie
ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji
potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu
zakupów:
Nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg
nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji
elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z
opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji
elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie
będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości
postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i
specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji
elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu: Nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
jakość |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg
nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo
innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie
ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego
opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu
konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania
ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym
muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających
negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w
specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Termin składania wniosków o
dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
l. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach:
a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z
przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie cen producenta
lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega sobie prawo
zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych, c) podwyższenia jakości
parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy
własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej
jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach
charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na
podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez
Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów
będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów
objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy
zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły wyższej (np.
klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy
sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, f) zmiany obowiązujących
przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g)
zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można
było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia.
2.W przypadku zmiany stawki VAT na art. spożywcze cena brutto produktu nie
ulegnie zmianie. 3. Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla
swej ważności zachowania formy pisemnej.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli
dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu:
11 -12- 2017, godzina: 08:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia
zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z
ogłoszeniem):
Nie
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego
terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w
przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz
niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa
członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być
przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia,
jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace
rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub
części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Mleko i przetwory mleczne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość
dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie
zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zespół
Szkół Nr 1 - Nazwa Ilość roczna kg/l Mleko 3,2% 1400 l., Twaróg tłusty 150 kg,
Masło typu królewskie 82% tłuszczu 200 g lub równoważne 400 kg, Ser żółty typu
Kasztelan lub równoważny 260 kg, Serek homogenizowany 50 szt., Serek wiejski 200g
270 szt., Serek topiony krążek 70 szt., Śmietana 18% 200g 550 szt., Śmietana
30% 200g 1400 szt., Jogurt naturalny 150g- 300 szt., Jogurt owocowy 150g 900
szt. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy - Nazwa Ilość roczna kg/szt. jogurt
gratka 120g typu DANONE lub równoważny 180 szt., jogurt typu greckiego
naturalny 7,5% 150g typu PIĄTNICA lub równoważny 30 szt., serek kanapkowy
śmietankowy 150g typu Hochland lub równoważny 186 szt., Masło królewskie 82%
tłuszczu 200g typu SIERPC lub równoważny 167 kg, Mleko 2 % świeże poj. 1L PET
typu Mlekovita lub równoważny 893 l. , ser kostka 0,5kg Typu KASZTELAN Sierpc
lub równoważny 30 kg, ser topiony Mixtett krążki 200g typu Hochland lub
równoważny 48 szt. , śmietana 18 % 200g typu Piątnica lub równoważny 321 szt., śmietana
30 % 200g typu Piątnica lub równoważny 144 szt., Twaróg półtłusty/tłusty typu
Sierpc lub równoważny 104 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
jakość |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem
ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona
„Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez
Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki. Dla potrzeb
postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech
organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak, zapach, konsystencję i
wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka. Ocena
„podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt., przy czym
wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. smak 0-25 pkt. b. zapach 0-5
pkt., c. konsystencja 0-5 pkt. d. wygląd0-5 pkt. Wyliczenie punktów zostanie
dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi
zasadami zaokrąglenia.
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Różne produkty spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie
zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zespół Szkół Nr 1 Nazwa Ilość roczna szt./l Herbata 90g typu
saga lub równoważna150 szt., Cukier 220 kg , Cukier puder 2 kg, Sól 180 kg,
Pieprz mielony20g typu prymat lub równoważny 150 szt., Pieprz ziarnisty 20g 80
szt., Bazylia 10 szt., Papryka ostra20g typu prymat lub rów 20 szt., Kakao 80g
typu Wedel lub równoważny 35 szt., Kasza jęczmienna 100kg, Kasza gryczana 60
kg, Kawa Inka 35 szt., Kwasek cytrynowy 200 szt., Liść laurowy 8g 80 szt.,
Majeranek 8g 80 szt., Majonez typu pomorski 620g lub równoważny 40 szt.,
Makaron nitka typu Goliard lub równoważny 100 kg, Makaron świderki 80 kg,
Makaron spaghetti 30kg , Miód pszczeli 370g 80 szt., Musztarda 180g 35 szt.,
Mąka 110kg , Mąka ziemniaczana 2kg , Sok do picia 300 ml 250 szt., Ocet 5 l.,
Oregano 10 szt. Przyprawa do kurczaka 30g 80 szt., Płatki czekoladowe 500g typu
Nestle 80 szt., Ryż 70 kg, Warzywko przyprawa 75g 150 szt., Ziele angielskie
12g 75 szt., Żurek proszek typu Winiary lub równoważny 40 szt., Chrzan tarty
170g, 30 szt., Olej rzepakowy typu Kujawski lub rów 250 l. , Dżem 280g typu
Łowicz lub równoważny80 szt., Groszek konserwowy 400G 20 szt., Koncentrat
pomidorowy 190g 320 szt., Ketchup 480g typu Włocławek lub równoważny 50 szt.,
Kukurydza 20 szt., Sos słodko -kwaśny 520g 40 szt., Szczaw 385g typu Urbanek
lub równoważny 40 szt., Ogórki konserwowe 930g 30 szt. Specjalny Ośrodek
Szkolno-Wychowawczy Nazwa Ilość roczna szt. olej Kujawski 1 L typu Kruszwica
lub równoważny 37 l. , Brzoskwinie w syropie puszka 480g typu SANELLO lub
równoważny 16 szt., Cukier biały1 kg typu DIAMANT lub równoważny 108 kg, Cukier
waniliowy 16 g typu Dr. Oetker lub równoważny 3 szt., Groch łuskany połówki
400g typu ESKA lub równoważny 72 szt., Groszek konserwowy 400 g typu Pudliszki
lub równoważny 14 szt., Herbata granulowana 90g typu Saga lub równoważny 38
szt., Kakao 80g typu WEFEL lub równoważny 26 szt., Kawa zbożowa150g typu INKA
lub równoważny 20 szt., Katchup łagodny 480g typu Włocławek lub równoważny 72
szt., Musztarda sarepska 180g typu cetix lub równoważny 83 szt., Kisiel owocowy
- wiśniowy 38g typu Dr. Oetker lub równoważny 81 szt., Koncentrat pomidorowy
190g typu Łowicz lub równoważny 152 szt., Przyprawa do potraw 200 g typu
KUCHAREK lub równoważny 10 szt., Kukurydza konserwowa 400g typu Pudliszki lub
równoważny 3 szt., Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 65 szt.,
Liść laurowy 6g typu PRYMAT lub równoważny 11 szt., Majeranek 8g typu PRYMAT
lub równoważny 25 szt., Makaron (nitka, świderek) 400g typu Anna lub równoważny
348 szt. , Majonez pomorski stołowy 620g typu OCETIX lub równoważny 9 szt.,
Ocet 10% 0,5 L typu Ocetix lub równoważny 3 szt., Pieprz czarny ziarnisty 20g
typu PRYMAT lub równoważny 116 szt., Pieprz czarny mielony 15g typu PRYMAT lub
równoważny 77 szt., Szczaw konserwowy krojony 285g typu GLOBAL lub równoważny
36 szt., Sól kujawska naturalnie czysta 1 kg typu CLECH lub równoważny 78 kg,
Zacierki makaron 250g Babuni typu ABAK lub równoważny 56 szt. Ziele angielskie
12g typu PRYMAT lub równoważny 42 szt. , Ryż biały długoziarnisty 1 kg typu
Familijne Przysmaki lub równoważny 93 kg, Mąka pszenna tortowa TYP-450 1 kg
typu SZCZEPANKI lub równoważny 100 kg, Kasza manna 500g typu ESKA lub
równoważny 37 szt., Kasza jęczmienna średnia 1 kg typu ESKA lub równoważny 167
kg, Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes typu PACYFIC lub równoważny 44 szt.,
Płatki owsiane 250g typu ESKA lub równoważny 21 szt., Woda mineralna
niegazowana 1,5l typu MagneVita lub równoważny 130 szt., dżem brzoskwiniowy
niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 93 szt. , dżem truskawkowy
niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 50 szt., dżem z czarnej porzeczki
niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 40 szt., powidła śliwkowe 290g
typu Łowicz lub równoważny 78 szt., Konserwy rybne Makrela w sosie pom. 170g
typu Łosoś Ustka lub równoważny 20 szt., Paprykarz szczeciński 250g typu Łosoś
Ustka lub równoważny 28 szt.;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15610000-7, 15411100-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
jakość |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem
ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60% 2. Oceny jakości dokona
„Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez
Kierownika Zamawiającego spośród osób odpowiadających za prawidłowe
funkcjonowanie stołówki. Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów
żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących „podkryteria” smak,
zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy
zmysłów człowieka. Ocena „podkryteriów” jakości dokonana zostanie w skali od 0
- 40 pkt., przy czym wartość punktowa „podkryteriów” może wynosić: a. - smak -
0-25 pkt. b. –zapach 0-5 pkt., c. konsystencja 0-5 pkt., d. wygląd 0-5 pkt.
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.
Dyrektor Powiatowego Zespołu
Jednostek Budżetowych w Sierpcu
Marta Witte
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2017-12-01
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2017-12-01 09:34:41
- Liczba odsłon: 988
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: