Wersja archiwalna 2017-01-13 13:11:57
Ogłoszenie nr 7766 - 2017 z dnia 2017-01-13 r.
OGŁOSZENIE
O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA
w trybie wolnej ręki art. 67.1.4 Pzp
Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r. w części IV, VII i VIII.
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
Zamówienie było
przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 5406
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
tak
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający
powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Powiatowy
Zespół Jednostek Budżetowych z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi
obsługę finansowo-księgową szkół i placówek
oświatowo-wychowawczych Powiatu Sierpeckiego.
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z
zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej –
mające zastosowanie krajowe prawo zamówień
publicznych::
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych,
krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej
10, 09200 Sierpc, państwo Polska, woj. mazowieckie, tel.
242 752 875, faks 242 752 875, e-mail
pzjbsierpc@wp.pl
Adres strony internetowej (URL):
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r. w części IV, VII i VIII.
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Cześć IV zamówienia: Mleko i przetwory mleczne Kod CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie. Cześć VII zamówienia: Pozostałe artykuły spożywcze (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15800000-6 - różne produkty spożywcze Część VIII zamówienia: Jaja (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 03142500-3 Jaja
II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie
podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
03000000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 4 |
NAZWA: Mleko i artykuły mleczarskie |
||
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie |
|||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
12/01/2017 Wartość
bez VAT44373.55
Liczba
otrzymanych ofert1
Zamówienie
zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o
udzielenie: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena
wybranej oferty/wartość umowy 46774.96
IV.7)
Informacje na temat podwykonawstwa |
|||
CZĘŚĆ NR: 7 |
NAZWA: Pozostałe artykuły spożywze |
||
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie |
|||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
12/01/2017 Wartość
bez VAT7980.75
Liczba
otrzymanych ofert1
Zamówienie
zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o
udzielenie: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena
wybranej oferty/wartość umowy 10344.42
IV.7)
Informacje na temat podwykonawstwa |
|||
CZĘŚĆ NR: 8 |
NAZWA: Jaja |
||
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie |
|||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Wartość
bez VAT2342.72
Liczba
otrzymanych ofert1
Zamówienie
zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o
udzielenie: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena
wybranej oferty/wartość umowy 3242.20
IV.7)
Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
-
Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie wolnej ręki na podstawie art. 67.1.4 ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Na ogłoszony w dniu 16.12.2016 r. (Nr ogłoszenia na stronie UZP 368294) przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r. nie wpłynęła żadna oferta na część IV (nabiał), część VII (artykuły różne) i część VIII (jaja). W dniu 29.12.2016 r. (Nr ogłoszenia na stronie UZP 375596) ponowiony został przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych w częściach: IV, VII i VIII. Na ten przetarg w dniu 10.01.2017 r. nie wpłynęła żadna oferta. Wobec powyższego zaszly przesłanki przewidziane w art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2015 r. poz. 2164 z późn. zm.), aby udzielić zamówienia na dostawę artykułów spożywczych, o jakich mowa, z wolnej ręki. -
Dyrektor PZJB
Marta Witte
Sierpc, 13.01.2017 r.
Ogłoszenie nr 5406 - 2017 z dnia 2017-01-10 r.
OGŁOSZENIE
O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY
Dostawa wybranych artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nazwa
projektu lub programu:
Postępowanie przeprowadza
centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
tak
Informacje
na temat podmiotu, któremu zamawiający powierzył/powierzyli
prowadzenie postępowania:
Powiatowy Zespół Jednostek
Budżetowych z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę
finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo-wychowawczych
Powiatu Sierpeckiego.
Postępowanie jest przeprowadzane
wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie
jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
nie
W
przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z
innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające
zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje
dodatkowe:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek
Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. Armii Krajowej 10, 09200 Sierpc, państwo Polska, woj.
mazowieckie, tel. 242 752 875, faks 242 752 875,
e-mail pzjbsierpc@wp.pl Adres strony internetowej (URL):
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA(jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1)
Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa
wybranych artykułów spożywczych dla dwóch jednostek
organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Numer
referencyjny PZJB.4415.6.2017.WR
Przed wszczęciem
postępowania o udzielenie zamówienia nie przeprowadzono dialogu
technicznego
II.2) Rodzaj zamówienia
Dostawy
II.3)
Informacja o możliwości składania ofert częściowych:
Zamówienie
podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
można składać w odniesieniu do:
tylko jednej części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może
zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
1
II.4)
Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres,
rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub
określenie zapotrzebowania i wymagań):
Określenie
wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest
sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek
prowadzonych przez dwie jednostki organizacyjne Powiatu Sierpeckiego
– Zespół Szkół Nr 1 oraz Specjalny Ośrodek
Szkolno-Wychowawczy w 2017 r. Zamówienie jest podzielone na 3
części rodzajowe, przy czym każda część dostawy obejmuje
łącznie zapotrzebowanie obu jednostek organizacyjnych. Cześć IV
zamówienia: Mleko i przetwory mleczne Kod CPV 15500000-3 Produkty
mleczarskie Cześć VII zamówienia: Pozostałe artykuły spożywcze
(wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez
Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15800000-6 - różne
produkty spożywcze Część VIII zamówienia: Jaja (świeże z
bieżącej produkcji) Kod CPV 03142500-3 Jaja
II.5)
Główny kod CPV): 03000000-1,
Dodatkowe kody CPV:
15000000-8
II.6)
Całkowita wartość zamówienia(jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki
III.2)
Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na
podstawie 67.1.4 ustawy Pzp.
III.3 Uzasadnienia
wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne
wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest
zgodne z przepisami:
Na ogłoszony w dniu 16.12.2016 r. (Nr
ogłoszenia na stronie UZP 368294) przetarg nieograniczony na
dostawę artykułów spożywczych dla dwóch jednostek
organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r. nie wpłynęła żadna
oferta na część IV (nabiał), część VII (artykuły różne) i
część VIII (jaja). W dniu 29.12.2016 r. (Nr ogłoszenia na
stronie UZP 375596) ponowiony został przetarg nieograniczony na
dostawę artykułów spożywczych w częściach: IV, VII i VIII. Na
ten przetarg w dniu 10.01.2017 r. nie wpłynęła żadna oferta.
Wobec powyższego zachodzą przesłanki przewidziane w art. 67 ust.
1 pkt 4 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych
(Dz.U. z 2015 r. poz. 2164 z późn. zm.), aby udzielić zamówienia
na dostawę artykułów spożywczych, o jakich mowa, z wolnej ręki.
SEKCJA IV: ZAMIAR UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Część
Nr 4
Nazwa Mleko i produkty mleczarskie
NAZWA
I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ
ZAMÓWIENIA:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, , Żeromskiego 2A, 09-200 , Sierpc, kraj/woj. mazowieckie
Część
Nr 7
Nazwa Pozostałe artykuły spożywcze
NAZWA
I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ
ZAMÓWIENIA:
PHU Munters, , Gorzewo 60A, 09-200 , Gorzewo, kraj/woj. mazowieckie
Część
Nr 8
Nazwa Jaja
NAZWA I ADRES WYKONAWCY
KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Zakład pakowania i sprzedaży jaj Stanisław Szumański, , Słoneczna 7, 09-200, Sierpc, kraj/woj. mazowieckie
Dyrektor PZJB
Marta Witte
Sierpc, 10.01.2017 r.
ogłoszenie nr 5174 - 2017 z dnia 2017-01-10 r.
OGŁOSZENIE
O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA
Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
Zamówienie było przedmiotem
ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer
ogłoszenia: 368294
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
tak
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający
powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Powiatowy
Zespół Jednostek Budżetowych z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi
obsługę finansowo-księgową szkół i placówek
oświatowo-wychowawczczch Powiatu Sierpeckiego.
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z
zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej –
mające zastosowanie krajowe prawo zamówień
publicznych::
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek
Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. ul.
Armii Krajowej 10, 09200 Sierpc, państwo Polska, woj.
mazowieckie, tel. 242 752 875, faks 242 752 875,
e-mail pzjbsierpc@wp.pl
Adres strony internetowej (URL):
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego w 2017 r.
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):
PZJB.4415.6.2016
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek prowadzonych przez dwie jednostki organizacyjne Powiatu Sierpeckiego – Zespół Szkół Nr 1 oraz Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w 2017 r. Zamówienie jest podzielone na 8 części rodzajowych, przy czym każda część dostawy obejmuje łącznie zapotrzebowanie obu jednostek organizacyjnych. Część I zamówienia: Mięso i wędliny (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 15110000-2 Mięso Kod CPV 15130000-8 Produkty mięsne Kod CPV 15112100-7 Świeży drób Kod CPV 15131500-0 Produkty drobiowe Część II zamówienia: Produkty mrożone (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15221000-3 Ryby mrożone Kod CPV 15331170-9 Warzywa mrożone Część III zamówienia: Warzywa, owoce i ziemniaki (dobrej jakości) Kod CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CP V 032) 2100-1 Ziemniaki Cześć IV zamówienia: Mleko i przetwory mleczne Kod CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie Część V zamówienia: Pieczywo i wyroby cukiernicze (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku) Kod CPV 15 811000-6 Pieczywo Cześć VI zamówienia: Wyroby garmażeryjne (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 15894300-4 Dania gotowe Cześć VII zamówienia: Pozostałe artykuły spożywcze (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia) Kod CPV 15800000-6 - różne produkty spożywcze Część VIII zamówienia: Jaja (świeże z bieżącej produkcji) Kod CPV 03142500-3 Jaja W przypadku wyboru Wykonawcy oraz podpisania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo roboczego, bieżącego przekazywania wniosków, uwag m.in. w zakresie walorów smakowych, wizualnych, gabarytowych, itp. tak z własnej inicjatywy, jak i w związku z ewentualnymi uwagami (zastrzeżeniami, propozycjami) konsumentów. Powyższe ustalenia będą wiążące dla Zamawiającego i Wykonawcy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu ofertowym (Zał. Nr 1 do SIWZ) + załączniki od 1.1 do 1.8, a warunki realizacji dostaw dla każdego z zadań określone zostały we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. Wskazane w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) Zamawiający ma prawo odstąpić od dalszych zakupów artykułów bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania większej ilości artykułów w zależności od potrzeb wynikających ze zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zmniejszenie lub zwiększenie przedmiotu zamówienia nie wymaga zmiany umowy Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie z Formularzem cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez zamawiającego. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności, gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach). W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuły spożywcze równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo - cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym przez Zamawiającego, tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego. 3. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż l godzina od zgłoszenia reklamacji. Jeśli Wykonawca nie uzna reklamacji, pobraną próbkę wadliwego towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 2 godzin do Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. W przypadku niezakwestionowania przez SSE próbki towaru koszt badań poniesie Zamawiający. W przypadku potwierdzenia przez SSE zasadności reklamacji badanej próbki koszty badania obciążają Wykonawcę. Jeśli Wykonawca uzna reklamację, zakwestionowany towar będzie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy, Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca udziela gwarancji na dostarczany asortyment w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje się„ że termin przydatności do spożycia znajdujący się na każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy nie będzie krótszy niż połowa terminu przydatności określonego przez producenta. Dostarczone produkty spożywcze muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. W przypadku dwukrotnej uzasadnionej reklamacji złożonej przez Zamawiającego ma on możliwość rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 4. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia lub w czasie bieżącej dostawy, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego, najpóźniej do dnia poprzedzającego dzień dostawy do godziny 14.00. 5. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w każdy dzień tygodnia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7° do 9°, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Dokładny termin dostawy towaru do szkoły będzie określał Zamawiający. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynu żywnościowego znajdującego się w budynku szkoły. Upoważnieni pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo – wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem cenowym. Dostarczone produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę. Dostawy mięsa i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających znaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Towar dostarczany przez Wykonawcę zawsze będzie pierwszego gatunku oraz dostarczany asortyment winien być dobrej jakości oraz spełniać, w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia, wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: - w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) w tym HACCP; - w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz.U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.); - w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U. z 2014 r. poz.1577 z późn. zm.) - w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. U E L 139, 30/04/2004); - w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29). 6. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną dla Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu. 7. Wykonawca w przypadku realizacji dostawy w części I i VIII zamówienia powinien posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie
podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV: 03000000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
Zamówienie nie będzie realizowane w okresie wakacji letnich i ferii zimowych.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 |
NAZWA: Mięso i wędliny |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione nie |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2017 Wartość bez
VAT70.610,74
Liczba otrzymanych
ofert2
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy 72293,24
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 2 |
NAZWA: Produkty mrożone |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione nie |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2017 Wartość bez
VAT18136.50
Liczba otrzymanych
ofert1
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy 19629.08
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 3 |
NAZWA: Warzy, owoce i ziemniaki |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione nie |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2017 Wartość bez
VAT2796.10
Liczba otrzymanych
ofert1
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy 30726.00
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 4 |
NAZWA: Mleko i przetwory mleczne |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione tak |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Wartość bez VAT
Liczba otrzymanych
ofert
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 5 |
NAZWA: Pieczywo i wyroby cukiernicze |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione nie |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2017 Wartość bez
VAT7662.87
Liczba otrzymanych
ofert1
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy 8809.25
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 6 |
NAZWA: Wyroby garmażeryjne |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione nie |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Wartość bez
VAT554.85
Liczba otrzymanych
ofert2
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy 458.38
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 7 |
NAZWA: Pozostałe artykuły spożywcze |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione tak |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Wartość bez VAT
Liczba otrzymanych
ofert
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
||||||||
CZĘŚĆ NR: 8 |
NAZWA: Jaja |
|||||||
Postępowanie/część zostało unieważnione tak |
||||||||
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Wartość bez VAT
Liczba otrzymanych
ofert
Zamówienie zostało
udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej
oferty/wartość umowy
IV.7) Informacje na
temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1)
Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w
trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2)
Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie
faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie
zamówienia jest zgodne z przepisami.
Dyrektor PZJB
Marta Witte
Sierpc, 10.01.2017 r.
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2017-01-13
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2017-01-13 13:11:57
- Liczba odsłon: 597
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: