Wersja archiwalna 2019-11-27 13:18:38


Dotyczy zamówienia publicznego Nr PZJB.4415.7.2019

 

DYREKTOR

POWIATOWEGO ZESPOŁU JEDNOSTEK BUDŻETOWYCH w SIERPCU

 

na podstawie art. 86 ust. 5 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843) w związku z przetargiem nieograniczonym w celu wyłonienia wykonawcy zadania pn. Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu w 2020 roku,

przekazuje informację dotyczące

 

1.      Na realizację zadania zamierza się przeznaczyć 266 971,69 zł brutto.

2.      Wykonawców, którzy złożyli ofertę w terminie:


Część 1:

1.      OLEWNIK PARTNER Sp. z o.o., ul. Płońska 1, 09-210 Drobin,  62.624,62 zł brutto.

2.   Hurtownia Mięsa i Wędlin „Witpol” sc. Witkowska Danuta, Witkowski Tomasz, ul. Biskupa Floriana 7, 09-200 Sierpc,  55.748,47 zł brutto;

 

Część 2:

1.      OLEWNIK PARTNER Sp. z o.o., ul. Płońska 1, 09-210 Drobin, 29.050,87zł brutto.

2.   Hurtownia Mięsa i Wędlin „Witpol” sc. Witkowska Danuta, Witkowski Tomasz, ul. Biskupa Floriana 7, 09-200 Sierpc,   23.844,97 zł brutto;

 

Część 3:

1.   1.  TRANS-MER Sp. j. A. i S. Kaczmarek, 95-002 Smardzew, Glinnik, Al. Bukowa 51A, 21.001,84 zł brutto.

2.   2.    Przedsiębiorstwo Handlowe ŚNIEŻKA Jarosław Umiński, ul. Świętokrzyska 2a, 09-200 Sierpc, 25.786,12 zł brutto.

3.   3. UNIFREEZE Sp. z o.o Miesiączkowo Zakład Produkcji w Płocku, 09-400 Płock, ul. Targowa 2A, 24.208,61 zł brutto.


Część 4:

1. TRANS-MERSp.j. A. i S. Kaczmarek, 95-002 Smardzew, Glinnik, Al. Bukowa 51A, 2.717,26 zł brutto

 

Część 6:

1.      Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu, HURTOWNIA ART.MLECZARSKICH, ul. Żeromskiego 2A, 09-200 Sierpc  42.235,96 brutto


Część 7 :

1.      Piekarnia, Ciastkarnia „Rodzinna” Barbara Malinowska i Synowie,ul. Spółdzielcza 2, 87-600 Lipno, 11.777,85  zł brutto.

 

3. Zamówienie będzie realizowane w 2020r. od dnia 02.01.2020r. do 31.12.2020r. Charakter zamówienia nie wymaga od Wykonawcy podania okresu gwarancji, natomiast warunki płatności zostały określone przez Zamawiającego w projekcie umowy.


 

Dyrektor Powiatowego Zespołu

Jednostek Budżetowych w Sierpcu

 

Marta Witte

Sierpc, 27.11.2019r. 









SIWZ

siwz.zywnosc.pzjb..pdf


Załącznik Nr 1 

formularz.ofertowy_-_zal.1_-pzjb..pdf            formularz.ofertowy_-_zal.1.docx


Załączniki 1.1.-1.9.

zal.1.1-_cz.1mieso.pzjb.pdf                         zal.1.1-_cz.1mieso.pzjb.docx

zal.1.2.cz.2-drob.pzjb.pdf                            zal.1.2.cz.2-drob.pzjb.docx

zal.1.3.cz.3.produktymrozone.pzjb.pdf      zal.1.3.cz.3-produktymrozone.pzjb.docx

1.4.cz.4_-rybysolone.pzjb.pdf                    1.4.cz.4_-rybysolone.pzjb.docx

zal.1.5.cz.5-warzywa.pzjb.pdf                    zal.1.5.cz.5-warzywa.pzjb.docx

zal.1.6cz.6-przetwory_meczne.pzjb.pdf    zal.1.6cz.6-przetwory_meczne.pzjb.docx

zal.1.7.cz.7-_pieczywo.pzjb.pdf                 zal.1.7.cz.7-_pieczywo.pzjb.docx

zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.pzjb.pdf   zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.pzjb.docx

zal1.9.cz.9-jaja.pzjb.pdf                             zal1.9.cz.9-jaja.pzjb.docx

  

Załącznik Nr 2

zal.2.wzor_umowy.pzjb.pdf


Załącznik Nr 3 

zal.3.-oswiadcz.o.spel.warunkow_udz..pdf       zal.3.-oswiadcz.o.spel.warunkow_udz..docx


Załącznik Nr 4 

zal.4.oswiadcz.dot.wyklucz.pdf         zal.4.oswiadcz.dot.wyklucz.docx


Załącznik Nr 5  

zal.5.oswiacz.o_sr.zapobiegawcz.pdf   zal.5.oswiacz.o_sr.zapobiegawcz.docx


Załącznik Nr 6

zal.6wykazdostaw.pdf       zal.6wykazdostaw.docx


Załącznik Nr 7 

zal.7-oswiadczenie.o.gr.kap..pzjb.pdf




Ogłoszenie nr 623162-N-2019 z dnia 2019-11-18 r. 

 

Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych: 

 

Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2020 r.


OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Tak

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo-wychowawczych Powiatu Sierpeckiego
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000000, ul. ul. Armii Krajowej  10 , 09-200  Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875, e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu, 09-200 Sierpc, ul. Armii Krajowej 8a


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2020 r.
Numer referencyjny: PZJB.4415.7.2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Część Nr 1 i 2 Mięso, Wędliny i Pasztety oraz Drób. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny - konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Produkt powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych, chemicznych. Część Nr 3 Ryby mrożone i produkty mrożone. Warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. Wolne od zanieczyszczeń obcych (insekty lub ich części), mineralnych(gleba, piasek), pochodzenia roślinnego (szypułki), mechanicznych (drewno, tworzywa sztuczne, metal).Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń. 23. Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment pięć razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. Część Nr 5 Owoce i warzywa i ziemniaki. Owoce, warzywa, nie powinny być zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularne kształty, intensywny kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne-korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki- zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny. Część Nr 6 Mleko i przetwory mleczne. Produkty mleczarskie świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Cechy dyskwalifikujące produkt: niedopuszczalne jest wystąpienie rozwarstwienia, objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie. Część Nr 7 Pieczywo i wyroby cukiernicze. Świeże, niegumiaste miękkie chrupiące. Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszący się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione, obecność szkodników. Część Nr 8 Różne produkty spożywcze – przyprawy-zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji Makaron-sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor. Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy np. stęchły, pleśni, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Część Nr 9 Jaja - świeże, czyste, nie mające uszkodzonej skorupki. Do każdej dostawy wymagany jest termin przydatności do spożycia min. 21 dni. Zamawiający na podstawie art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp przewiduje zastosowanie w odniesieniu do wszystkich części przedmiotu zamówienia prawa opcji. Prawo opcji będzie polegało na zwiększeniu lub zmniejszeniu odpowiednio do potrzeb Zamawiającego wielkości zamawianego asortymentu +/- 20% dla poszczególnych części. Wykonawcy wówczas nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. Opcjonalny zakres będzie realizowany wyłącznie po uprzednim otrzymaniu przez Wykonawcę w trakcie realizacji umowy odrębnego pisemnego powiadomienia o decyzji skorzystania z prawa opcji z określeniem zakresu, w jakim Zamawiający będzie z prawa opcji korzystał. Zamawiający nie ma obowiązku korzystać z prawa opcji. Ceny jednostkowe towarów objętych prawem opcji są takie same jak dla zamówienia podstawowego. Dostawy towaru objętego prawem opcji realizowane będą na takich samych zasadach, jakie obowiązują dla zamówienia podstawowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Załączniku nr 1.1-1.9. do SIWZ. Znakowanie artykułów spożywczych w języku polskim, musi zapewnić ich pełną identyfikowalność. Etykieta w języku polskim zawierające minimum: producenta, opis asortymentu, datę przydatności do spożycia oraz temperaturę przechowywania. W przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz środków spożywczych po dacie minimalnej trwałości lub przekroczonym terminie przydatności do spożycia nastąpi odmowa przyjęcia, odnotowana w formularzu reklamacyjnym. Ilekroć przedmiot zamówienia opisano poprzez wskazanie: 1) znaków towarowych lub 2) Norm, certyfikatów lub deklaracji tym samym Zamawiający dopuszcza zgodnie z art. 29 i 30 Ustawy Pzp rozwiązania równoważne, przez które należy rozumieć produkty spełniające wymagania Zamawiającego co najmniej w tym samym zakresie co produkty opisane w SIWZ, w tym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia, był bardzo dobrej jakości, zgodny z opisem przedmiotu zamówienia. Asortyment, który będzie dostarczany w ramach zawartej umowy musi być zgodny z przedłożoną ofertą. 23. Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment pięć razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:

Kod CPV

03142500-3



II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2020-12-31

Okres w miesiącach

Okres w dniach

Data rozpoczęcia

Data zakończenia

2020-12-31


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: -odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy -zaakceptują warunki określone w projekcie umowy, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 oraz spełniają następujące wymogi ustawy Prawo zamówień publicznych tj.: - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny i dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: wykaz dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert świadczył lub świadczy dostawy minimum dwóm podmiotom przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich, w zakresie objętym zamówieniem z załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

- oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej – w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp. - aktualnego na dzień składania ofert zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
- wykaz dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert świadczył lub świadczy dostawy minimum dwóm podmiotom przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich, w zakresie objętym zamówieniem z załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu (zał. Nr 3 do SIWZ). oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej (załącznik nr 7 do SIWZ) – w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
- wypełniony i podpisany formularz ofertowy (zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunki udziału w postępowaniu wraz z formularzem cenowym

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

- wypełniony i podpisany formularz ofertowy - wypełniony i podpisany formularz cenowy stosownie dla właściwej CZĘŚCI). - zaakceptowany wzór umowy (zał. Nr 2 do SIWZ). - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

Kryteria

Znaczenie

cena

100,00


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
W odniesieniu do art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy na etapie jej realizacji. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych, c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, g) zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-11-27, godzina: 10:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

 

 

Część nr:

1

Nazwa:

Mięso, wędliny i pasztety

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 Mięso mielone - Mięso wieprzowo wołowe, rozdrobnione, skład mięso wieprzowe 72%, wołowe 19- 160 kg Mięso szynka kulka- Szynka kulka obrobiona bez tłuszczu, barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa wieprzowego, konsystencja zwrotna, powierzchnia sucha- 160 kg Łopatka b/k - część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa; ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gatunek I-284 kg Karkówka B/K- część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gat. I- 240 kg Schab b/k część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu, barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I- 280 kg Żeberka paski- Świeże, jednolita konsystencja, zapach swoisty, powierzchnia sucha i matowa, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, gat. I- 230 kg Słonina- świeża, oczyszczona ze skóry, o zapachu charakterystycznym dla słoniny, bez skóry- 60 kg Boczek wędzony paski bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, wyczuwalny smak wędzenia, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku- 23 kg Pieczeń z szynki zaw mięsa 80% smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa nie mniej niż 80%- 60 kg Kiełbasa biała surowa średnio rozdrobniona, o specyficznym jasnym kolorze, z mięsa wieprzowego, w naturalnym, cienkim jelicie wieprzowym. Zawartość mięsa nie mniej niż 95 % (w tym 85% mięsa wieprzowego i 10% mięsa wołowego), w skład produktu także wchodzą: woda, sól, przyprawy naturalne, cukier. 60 kg Krakowska parzona zaw. mięsa 77 % smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa nie mniej niż 77% 60 kg Kiełbasa typu krotoszyńska z beczki smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa wieprzowego 77 % 55 kg Kiełbasa szynkowa zaw. Mięsa 77 % smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 77 % 50 kg Kiełbasa śląska zaw. mięsa 70 % smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 70% 90 kg Parówki z szynki zaw. mięsa 90 % Kiełbasa wieprzowo wędzona parzona w osłonce nie jadalnej mięso wieprzowe 90% 50 kg Kiełbasa typu tyrolska zaw mięsa 70% smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 70% 40 kg Serdelki zaw mięsa 80% Kiełbasa wieprzowo –drobiowa w osłonce nie jadalnej, zawartość mięsa kurczaka 17,5%; mięso wieprzowe 62,5 % 60 kg Polędwica sopocka smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w skład produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne 55 kg Polędwica drobiowa w majeranku smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. 45 kg Szynka typu z bankietowa lub równoważna smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 83 %. 60 kg Szynka typu wędzarza lub równoważna smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 90 %. 60kg Ogonówka smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. 55 kg Pasztet typu dziadunia 70% mięsa produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (70%), wątróbki, z dodatkiem bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno rozdrobniony lub homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną folię. Nie mogą występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu (zagęstniki – skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E 452). 45 kg SOSW Mięso wieprzowe II mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; 140 kg Łopatka B/K Kl I Poduszka część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa; ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gatunek I 290 kg Schab b/k Kl 1 świeży część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu, barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój lekko wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I 60kg Smalec produkt pochodzący z wytopu świeżych, oczyszczonych z tkanki mięśniowej tkanek tłuszczowych świń. Tkanki tłuszczowe bez kości, skóry, organów wewnętrznych, tchawicy, dużych naczyń krwionośnych, tłuszczu zeskrobanego, zbieranego, zsedymentowanego, wytłoczonego oraz tkanek mięśniowych i krwi. Smalec dla przemysłu spożywczego może zawierać smalec rafinowany, stearynę smalcową i smalec uwodorniony, może również być przedmiotem procesów modyfikacji. 100 kg Boczek świeży łuskany, bez żeber, bez skóry Kl I ekstra b/k 1 kg Boczek świeży łuskany, bez żeber, bez skóry Kl I powierzchnia czysta, lekko wilgotna, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne wyciek soku 15 szt. Karkówka B/K Kl I świeża odtłuszczona część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gat. I 16 kg Mielonka tyrolska Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 30 kg Kiełbasa podwawelska smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Skład: na 100g wyrobu gotowego należy zużyć 146g mięsa z szynki wieprzowej, przyprawy naturalne, sól. 60 kg Kiełbasa śląska cienka smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa minimum 85,5% ( w tym 83% mięsa wieprzowego i 3,5% mięsa wołowego), w skład produktu również wchodzą: białko sojowe, przyprawy naturalne, sól, woda. 16 kg Kiełbasa żywiecka Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona parzona podsuszana w osłonce niejadalnej 100 g gotowego produktu otrzymano ze 125 g mięsa 12kg Kiełbasa zwyczajna Kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona. W smaku lekko wyczuwalny czosnek i pieprz. mięso wieprzowe 61%, woda, mięso wołowe 8% 35 kg Szynka konserwowa Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 12 kg Mielonka wędzona wyprodukowana z mięsa wieprzowego (91%) 20 kg Mortadela delikatesowa Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 60 kg Ogonówka parzona Wędzonka wieprzowa wędzona, parzona mięso wieprzowe (62%), 22 kg Polędwica sopocka smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w skład produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne 24 kg Polędwica drobiowa Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony lub pieczony, otoczony galaretą z żelatyna wieprzową; nie dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie). 16 kg Szynka drobiowa Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony lub pieczony; nie dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie). Zawartość mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie mniej niż 70%. 14 kg Schab bez damusia (parzony) Schab wieprzowy wędzony parzony mięso wieprzowe (82%) 25 kg parówki cienkie delikatesowe z szynki wieprzowej smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 93%, produkt homogenizowany, parzony, bez osłonek, przyprawy naturalne, sól. 20 kg Pierś wędzona z indyka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi,gat.I, zapach i smak wędzenia 26 kg Szynka wędzona smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier. 30 kg Szynka gotowana smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier. 30 kg Pasztet zapiekany- produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (80%), wątróbki, z dodatkiem bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno rozdrobniony lub homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną folię. Nie mogą występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu (zagęstniki – skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E 452). 13kg Pasztetowa firmowa wyrób wędliniarski (wędlina podrobowa) z mielonych podrobów (głównie wątroba, rzadziej dodatkowo płuca, śledziona czy nerki), skórek wieprzowych lub drobiowych oraz tłuszczu (słonina, smalec, podgardle lub boczek), niekiedy z dodatkiem innych rodzajów mięs. Podstawowe przyprawy to: sól, pieprz, cebula, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa. 7,5 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15111000-9, 15131100-6, 15131310-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

2

Nazwa:

Drób

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 Filet kurczaka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat.I 470 kg Udziec trybowany z indyka oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi indyka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 100 kg Udziec kurczaka oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla udźca kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 260 kg Noga kurczaka oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 595 kg Porcje rosołowe Kurzy kadłub z którego odcięto uda, skrzydła i piersi 700 kg Wątróbka drobiowa Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu. 80 kg SOSW 1 Filet z kurczaka Kl I świeży mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat.I. Barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. 296 kg 2 Udziec z kurczaka Kl I świeże oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 350 kg 3 Korpus kurczaka ze skrzydłem Korpus z kurczaka, nie zmiażdżone, z obecną szyją, powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; 450 kg 4 Wątróbka z kurczaka drobiowa Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu. 40 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

3

Nazwa:

Ryby mrożone i produkty mrożone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 1 Filet dorsza SHP 150 kg 2 Filet miruny SHP 250 kg 3 Pierogi z serem 130 kg 4 Pierogi z kapustą i grzybami 160 kg 5 Pyzy z mięsem 150 kg 6 Brokuł mrożony 50 kg 7 Fasolka szparagowa mrożona 50 kg 8 Groszek mrożony 2,7 kg 9 Kalafior mrożony 50 kg 10 Marchew mrożona kostka 90 kg 11 Czarna porzeczka mrożona 125 kg 12 Truskawki mrożone 50 kg 13 Wiśnie mrożone 40 kg SOSW 1 Ryby mrożone Filet Miruna SHP 100-200/6,5kg 240kg 2 Fasolka mrożona 1 kg typu HORTEX lub równoważny 154 kg 3 Lody mrożone TOP MILKER ŚMIETANKOWY typu KORAL/34 szt lub równoważny 5 op.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15221000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

4

Nazwa:

Ryby suszone lub solone, ryby w solance, ryby wędzone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS NR 1 1 Śledź matyjas 45 kg 2 Makrela wędzona 24 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15230000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

5

Nazwa:

Warzywa, owoce i ziemniaki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 1 burak tarty 50 kg 2 ziemniaki 7000 kg 3 ziemniaki młode 500 kg 4 burak czerwony 160 kg 5 burak suszony 80szt. 6 cebula 130 kg 7 Cukinia 10kg 8 fasola 50 kg 9 groch łuskwiony 35 kg 10 kalafior 30szt. 11 kapusta biała 550 kg 12 kapusta biała młoda 60 szt. 13 kapusta czerwona 170 kg 14 kapusta kiszona 200 kg 15 kapusta pekińska 250 kg 16 koper 390 szt. 17 marchew 830 kg 18 natka pietruszki 360 szt. 19 ogórek gruntowy 80 kg 20 ogórek kiszony 120 kg 21 ogórek zielony 120 kg 22 papryka czerwona 60 kg 23 pieczarka 60 kg 24 pietruszka korzeń 190 kg 25 pomidor gruntowy 90 kg 26 pomidor 160 kg 27 por 50 kg 28 rzodkiewka 80 szt. 29 sałata 180 szt. 30 seler 240 kg 31 szczypior 70 szt. 32 cytryna 90 kg 33 banany 250 kg 34 brzoskwinie 40 kg 35 gruszka 120 kg 36 jabłka 480 kg 37 kiwi 80 kg 38 mandarynki 120 kg 39 nektarynki 50 kg 40 truskawki 25 kg SOSW 1 botwina 10 szt. 2 burak ćwikła 158 kg 3 burak suszony 58 szt. 4 cebula 243 kg 5 cytryna 50 kg 6 fasola szparagowa 56 kg 7 fasola drobna 400 g paczkowana 86 szt. 8 kalafior 17 szt. 9 kapusta biała 220 kg 10 kapusta biała młoda 30 szt. 11 kapusta czerwona 17 kg 12 kapusta pekińska 40 kg 13 kapusta kwaszona 230 kg 14 koper 140 szt. 15 marchew 1100 kg 16 natka pietruszki 98 szt. 17 ogórek zielony 130kg 18 ogórek kwaszony 140 kg 19 papryka czerwona 10 kg 20 pieczarki 100 kg 21 pietruszka korzeń 200 kg 22 pomidor 95 kg 23 por 30 szt. 24 rzodkiewka 149 szt. 25 sałata 200 szt. 26 seler 230 kg 27 szczypior 26 szt. 28 ziemniaki 5500 kg 29 ziemniaki młode 150 kg 30 banany 5 kg 31 gruszki 10 kg 32 jabłka 400 kg 33 mandarynki 12 kg 34 truskawki 12 kg 35 winogrona 5 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 03212000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

6

Nazwa:

Mleko i przetwory mleczne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 1 Mleko 3,2%, butelka 1 l. 1150 l. 2 Twaróg tłusty 250 kg 3 Masło typu królewskie 82% tłuszczu 200g lub równoważne 450 kg 4 Ser żółty typu Kasztelan lub równoważny 370 kg 5 Serek homogenizowany smakowy 150 g typu Bromilk lub równoważny 180 szt. 6 Serek wiejski 200g lub równoważny 350 szt. 7 Serek topiony krążek 180 g 80 szt. 8 Śmietana 18% 200g 700 szt. 9 Śmietana 30% 200g 1400 szt. 10 Jogurt naturalny 150g 250 szt. 11 Jogurt owocowy 150g 800 szt. SOSW 1 jogurt gratka 120g typu DANONE lub równoważny 250 szt. 2 jogurt typu greckiego naturalny 7,5% 150g typu PIĄTNICA lub równoważny 60 szt. 3 serek kanapkowy śmietankowy 150g typu Hochland lub równoważny 150 szt. 4 Masło królewskie 82% tłuszczu 200g typu SIERPC lub równoważny 165 kg 5 Mleko 2 % świeże poj. 1L PET typu Mlekovita lub równoważny 720 l. 6 ser kostka 0,5kg Typu KASZTELAN Sierpc lub równoważny 30 kg 7 ser topiony Mixtett krążki 200g typu Hochland lub równoważny 60 szt. 8 śmietana 18 % 200g typu Piątnica lub równoważny 190 szt. 9 śmietana 30 % 200g typu Piątnica lub równoważny 350 szt. 10 Twaróg półtłusty/tłusty typu Sierpc lub równoważny 110 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

7

Nazwa:

Pieczywo i wyroby cukiernicze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 1 Bułka poznańska, ok.100g 1500 szt. 2 Bułka skibka,ok.70g 5000 szt. 3 Bułka bagietka, ok. 140g. 170 szt. 4 Bułka grahamka, ok. 90g. 2500 szt. 5 Bułka czerstwa, ok.100g 200 szt. 6 Bułka tarta opakowanie 500 g 90 kg 7 Chleb, ok. 430g 1000 szt. 8 Chleb razowy, ok. 400g 230 szt. 9 Bułka słodka ok.80g. 165 szt. 10 Spody do pizzy 40 szt. 11 Pączek, ok.80g. 165 szt. SOSW 1 bułka 100 g czerstwa 300 szt. 2 bułka tarta 500 g torba 90 kg 3 chleb krojony 430g 1350szt. 4 chleb razowy 400g 50 szt. 5 bułki grahamki 90g 102 szt. 6 kajzerki 50g 350 szt. 7 rogal 200g 80 szt. 8 drożdżówka duża 500g 41 szt. 9 Pączek z dżemem 100 szt. 10 precel 80g 180 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

8

Nazwa:

Różne produkty spożywcze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 1 Herbata 90g typu saga lub równoważna150 szt. 2 Cukier 1 kg 290 kg 3 Cukier puder 400g 4 kg 4 Sól 1 kg 180 kg 5 Pieprz mielony20g typu prymat lub równoważny 200 szt. 6 Pieprz ziarnisty20g 75 szt. 7 Bazylia 10g 20 szt. 8 Papryka ostra20g typu prymat lub równoważna 30 szt. 9 Kakao 80g typu Wedel lub równoważny 50 szt. 10 Kasza jęczmienna 1 kg 80kg 11 Kasza gryczana 1 kg 40 kg 12 Kawa zbożowa150g typu Inka lub równoważna 50 szt. 13 Kwasek cytrynowy 20g 250 szt. 14 Liść laurowy 8g 100 szt. 15 Majeranek 8g 125 szt. 16 Majonez typu pomorski 620g lub równoważny 60 szt. 17 Makaron nitka typu Goliard 400g lub równoważny 90 kg 18 Makaron świderki 400g 90 kg 19 Makaron spaghetti 400g 30kg 20 Miód pszczeli 370g 50 szt. 21 Musztarda 180g 50 szt. 22 Mąka pszenna 1kg 120kg 23 Mąka żytnia 1kg 6 kg 24 Mąka ziemniaczana 500g 3kg 25 Sok do picia 300 ml 480 szt. 26 Ocet 0,5l. 8 l. 27 Zioła prowansalskie 10g 25 szt. 28 Przyprawa gyros ok.30g 10 szt. 29 Przyprawa do kurczaka 30g 90 szt. 30 Płatki czekoladowe 500g typu Nestle lub równoważne 150 szt. 31 Ryż biały 1 kg 80 kg 32 Kucharek przyprawa 200g 180 szt. 33 Ziele angielskie 12g 75 szt. 34 Żurek proszek 49g typu Winiary lub równoważny 70 szt. 35 Chrzan tarty 170g 40 szt. 36 Czekolada 220g typu Wedel lub równoważna 81 szt. 37 Olej rzepakowy 1 l. typu Kujawski lub równoważny280 l. 38 Dżem 280g typu Łowicz lub równoważny160 szt. 39 Groszek konserwowy 400G 40 szt. 40 Koncentrat pomidorowy 190g 350 szt. 41 Ketchup 480g typu Włocławek lub równoważny 90 szt. 42 Kukurydza 400g 30 szt. 43 Sos słodko -kwaśny 520g 75 szt. 44 Szczaw 385g typu Urbanek lub równoważny 80 szt. 45 Ogórki konserwowe 930g 50 szt. SOSW 1 olej Kujawski 1 L typu Kruszwica lub równoważny 150l. 2 Konserwy rybne Makrela w sosie pom. 170g typu Łosoś Ustka lub równoważny 70 szt. 3 Paprykarz szczeciński 250g typu Łosoś Ustka lub równoważny 38 szt. 4 dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 50 szt. 5 dżem truskawkowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 50 szt. 6 dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 90 szt. 7 powidła śliwkowe 290g typu Łowicz lub równoważny 83 szt. 8 Cynamon mielony Kamis 15g lub równoważny 10 szt. 9 Cukier biały1 kg typu DIAMANT lub równoważny 90 kg 10 Cukier waniliowy 16 g typu Dr. Oetker lub równoważny 3 szt. 11 Groch łuskany połówki 400g typu ESKA lub równoważny 72 szt. 12 Groszek konserwowy 400 g typu Pudliszki lub równoważny 14 szt. 13 Herbata granulowana 90g typu Saga lub równoważny 40 szt. 14 Kakao 80g typu WEFEL lub równoważny 20 szt. 15 Kawa zbożowa150g typu INKA lub równoważny 12 szt. 16 Katchup łagodny 480g typu Włocławek lub równoważny 60 szt. 17 Musztarda sarepska 180g typu cetix lub równoważny 50 szt. 18 Kisiel owocowy - wiśniowy 38g typu Dr. Oetker lub równoważny 81 szt. 19 Koncentrat pomidorowy 190g typu Łowicz lub równo ważny 230 szt. 20 Przyprawa do potraw 200 g typu KUCHAREK lub równoważny 30 szt. 21 Kukurydza konserwowa 400g typu Pudliszki lub równoważny 2 szt. 22 Kwasek cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 65 szt. 23 Liść laurowy 6g typu PRYMAT lub równoważny 78 szt. 24 Majeranek 8g typu PRYMAT lub równoważny 80 szt. 25 Makaron (nitka, świderek) 400g typu Anna lub równoważny 348 szt. 26 Makaron łazanki 500g Libella lub równoważny 96 szt. 27 Majonez pomorski stołowy 620g typu OCETIX lub równoważny 22 szt. 28 Ocet 10% 0,5 L typu Ocetix lub równoważny 3 szt. 29 Pieprz czarny ziarnisty 20g typu PRYMAT lub równoważny 70 szt. 30 Pieprz czarny mielony 15g typu PRYMAT lub równoważny 130 szt. 31 Szczaw konserwowy krojony 285g typu GLOBAL lub równoważny 30 szt. 32 Sól kujawska naturalnie czysta 1 kg typu CLECH lub równoważny 74 kg 33 Zacierki makaron 250g Babuni typu ABAK lub równoważny 56 szt. 34 Ziele angielskie 12g typu PRYMAT lub równoważny 80 szt. 35 Ryż biały długoziarnisty 1 kg typu Familijne Przysmaki lub równoważny 107 kg 36 Mąka pszenna tortowa TYP-450 1 kg typu SZCZEPANKI lub równoważny 120 kg 37 Kasza manna 500g typu ESKA lub równoważny 30 szt. 38 Kasza jęczmienna średnia 1 kg typu ESKA lub równoważny 140 kg 39 Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes typu PACYFIC lub równoważny 33 szt. 40 Płatki owsiane 250g typu ESKA lub równoważny 21 szt. 41 Woda mineralna niegazowana 1,5l typu MagneVita lub równoważny 130 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15610000-7, 15411100-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

9

Nazwa:

Jaja

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ZS Nr 1 1.Jaja kurze 3820szt. SOSW 1.Jaja kurze 2900 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:






Dyrektor Powiatowego Zespołu

Jednostek Budżetowych w Sierpcu

 

Marta Witte

   Kierownik zamawiającego

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 177262]

przewiń do góry