Wersja archiwalna 2019-11-18 14:03:10
SIWZ
Załącznik Nr 1
formularz.ofertowy_-_zal.1_-pzjb..pdf formularz.ofertowy_-_zal.1.docx
Załączniki 1.1.-1.9.
zal.1.1-_cz.1mieso.pzjb.pdf zal.1.1-_cz.1mieso.pzjb.docx
zal.1.2.cz.2-drob.pzjb.pdf zal.1.2.cz.2-drob.pzjb.docx
zal.1.3.cz.3.produktymrozone.pzjb.pdf zal.1.3.cz.3-produktymrozone.pzjb.docx
1.4.cz.4_-rybysolone.pzjb.pdf 1.4.cz.4_-rybysolone.pzjb.docx
zal.1.5.cz.5-warzywa.pzjb.pdf zal.1.5.cz.5-warzywa.pzjb.docx
zal.1.6cz.6-przetwory_meczne.pzjb.pdf zal.1.6cz.6-przetwory_meczne.pzjb.docx
zal.1.7.cz.7-_pieczywo.pzjb.pdf zal.1.7.cz.7-_pieczywo.pzjb.docx
zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.pzjb.pdf zal.1.8.cz.8-rozneproduktyspoz.pzjb.docx
zal1.9.cz.9-jaja.pzjb.pdf zal1.9.cz.9-jaja.pzjb.docx
Załącznik Nr 2
Załącznik Nr 3
zal.3.-oswiadcz.o.spel.warunkow_udz..pdf zal.3.-oswiadcz.o.spel.warunkow_udz..docx
Załącznik Nr 4
zal.4.oswiadcz.dot.wyklucz.pdf zal.4.oswiadcz.dot.wyklucz.docx
Załącznik Nr 5
zal.5.oswiacz.o_sr.zapobiegawcz.pdf zal.5.oswiacz.o_sr.zapobiegawcz.docx
Załącznik Nr 6
zal.6wykazdostaw.pdf zal.6wykazdostaw.docx
Załącznik Nr 7
zal.7-oswiadczenie.o.gr.kap..pzjb.pdf
Ogłoszenie nr 623162-N-2019 z dnia 2019-11-18 r.
Powiatowy Zespół
Jednostek Budżetowych:
Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych
do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w
Sierpcu w 2020 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie
ogłoszenia: Zamieszczanie
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy
projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą
ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których
działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które
będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób
będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do
jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie
mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub
wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie
przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie
przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie
postępowania
Tak
Informacje na temat
podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w
Sierpcu prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek
oświatowo-wychowawczych Powiatu Sierpeckiego
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają
postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz
osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku
przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień
publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I
ADRES: Powiatowy Zespół
Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny 74411400000000,
ul. ul. Armii Krajowej 10 , 09-200 Sierpc,
woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875,
e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i
urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ
ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja
samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE
ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków
między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych
państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest
odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za
przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie
będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie
zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania
można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja
istotnych warunków zamówienia
Tak
www.pzjbsierpc.bip.org.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji
można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy
przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest
przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny
sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Oferty w wersji papierowej należy składać w zamkniętych kopertach.
Adres:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu, 09-200 Sierpc, ul. Armii
Krajowej 8a
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub
formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można
uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT
ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup
i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego
Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2020 r.
Numer referencyjny: PZJB.4415.7.2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog
techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w
odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega
sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone
zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres,
rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
- określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane: Część Nr 1 i 2 Mięso, Wędliny i Pasztety oraz Drób. Barwa
mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, barwa, zapach,
konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu,
wędliny - konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach
charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw,
dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Produkt powinien być pozbawiony
zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych, chemicznych. Część Nr 3 Ryby mrożone
i produkty mrożone. Warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. Wolne od
zanieczyszczeń obcych (insekty lub ich części), mineralnych(gleba, piasek),
pochodzenia roślinnego (szypułki), mechanicznych (drewno, tworzywa sztuczne,
metal).Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony,
bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, niedopuszczalny smak i
zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ryby mrożone odpowiednio całe,
zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, całe bez
skóry, ości i obcych zanieczyszczeń. 23. Wykonawca zobowiązuje się: a.
dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ
stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do
sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub
zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i
Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego
produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i
nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o
nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie),
dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty
pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone
mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania,
pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty,
certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty
sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym
transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób
zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia
do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu
artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich
jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach
posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by
dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej”
(dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy,
daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w
tabeli asortyment pięć razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach
od 6:00 do godziny 8:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w
ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną,
telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego
dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić
przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego,
znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane
będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. Część Nr 5
Owoce i warzywa i ziemniaki. Owoce, warzywa, nie powinny być zwiędnięte, skorupka
twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się
nieregularne kształty, intensywny kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca,
miąższ soczysty. Warzywa korzenne-korzenie powinny być jędrne, nie popękane,
nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- nie powinny
być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być
zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez
uszkodzeń. Ziemniaki- zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku,
nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny. Część
Nr 6 Mleko i przetwory mleczne. Produkty mleczarskie świeże, dobry smak po
otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Cechy
dyskwalifikujące produkt: niedopuszczalne jest wystąpienie rozwarstwienia,
objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej
niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie. Część Nr 7 Pieczywo i
wyroby cukiernicze. Świeże, niegumiaste miękkie chrupiące. Cechy
dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt
słony, niesłony, stęchły, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu,
zabrudzony, spalony, niedopieczony o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o
miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszący się, z obecnością grudek mąki lub soli,
objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki
zdeformowane, zgniecione, obecność szkodników. Część Nr 8 Różne produkty
spożywcze – przyprawy-zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak
spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde
sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji
Makaron-sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po
ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach
i kolor. Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy np. stęchły,
pleśni, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia,
psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich
pozostałości. Część Nr 9 Jaja - świeże, czyste, nie mające uszkodzonej
skorupki. Do każdej dostawy wymagany jest termin przydatności do spożycia min.
21 dni. Zamawiający na podstawie art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp przewiduje
zastosowanie w odniesieniu do wszystkich części przedmiotu zamówienia prawa
opcji. Prawo opcji będzie polegało na zwiększeniu lub zmniejszeniu odpowiednio
do potrzeb Zamawiającego wielkości zamawianego asortymentu +/- 20% dla
poszczególnych części. Wykonawcy wówczas nie przysługuje prawo do roszczeń
finansowych z tego tytułu. Opcjonalny zakres będzie realizowany wyłącznie po
uprzednim otrzymaniu przez Wykonawcę w trakcie realizacji umowy odrębnego
pisemnego powiadomienia o decyzji skorzystania z prawa opcji z określeniem
zakresu, w jakim Zamawiający będzie z prawa opcji korzystał. Zamawiający nie ma
obowiązku korzystać z prawa opcji. Ceny jednostkowe towarów objętych prawem
opcji są takie same jak dla zamówienia podstawowego. Dostawy towaru objętego
prawem opcji realizowane będą na takich samych zasadach, jakie obowiązują dla
zamówienia podstawowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w
Załączniku nr 1.1-1.9. do SIWZ. Znakowanie artykułów spożywczych w języku
polskim, musi zapewnić ich pełną identyfikowalność. Etykieta w języku polskim
zawierające minimum: producenta, opis asortymentu, datę przydatności do
spożycia oraz temperaturę przechowywania. W przypadku nieodpowiedniego
oznakowania oraz środków spożywczych po dacie minimalnej trwałości lub
przekroczonym terminie przydatności do spożycia nastąpi odmowa przyjęcia,
odnotowana w formularzu reklamacyjnym. Ilekroć przedmiot zamówienia opisano
poprzez wskazanie: 1) znaków towarowych lub 2) Norm, certyfikatów lub
deklaracji tym samym Zamawiający dopuszcza zgodnie z art. 29 i 30 Ustawy Pzp
rozwiązania równoważne, przez które należy rozumieć produkty spełniające
wymagania Zamawiającego co najmniej w tym samym zakresie co produkty opisane w
SIWZ, w tym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawca powołujący
się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego jest zobowiązany
wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez
Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia, był bardzo dobrej
jakości, zgodny z opisem przedmiotu zamówienia. Asortyment, który będzie
dostarczany w ramach zawartej umowy musi być zgodny z przedłożoną ofertą. 23.
Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w
SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać
produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie
wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami
Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem
przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju
asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które
będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład),
informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz
gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać
produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające
wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte
w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające
ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3
miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie
z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów
smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego
środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w
warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować
dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie
dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie
z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu
higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do
spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment pięć
razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 6:00 do godziny 8:00
lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji, w ilości zgodnej z zamówieniami
częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie
najpóźniej do godz. 14.00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w
formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń
wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa,
rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę
dostarczanych produktów.
II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
03142500-3 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa
całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub
dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust.
1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną
udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust.
6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który
została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny
system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia: 2020-12-31
Okres w miesiącach |
Okres w dniach |
Data rozpoczęcia |
Data zakończenia |
2020-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O
CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub
uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z
odrębnych przepisów
Określenie warunków: -odpis z właściwego rejestru lub z centralnej
ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw
wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy -zaakceptują warunki
określone w projekcie umowy, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o
udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 oraz spełniają następujące wymogi
ustawy Prawo zamówień publicznych tj.: - posiadają niezbędną wiedzę i
doświadczenie oraz potencjał techniczny i dysponują osobami zdolnymi do
wykonania zamówienia,
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej
zapewniającej wykonanie zamówienia
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: wykaz dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed
upływem terminu składania ofert świadczył lub świadczy dostawy minimum dwóm
podmiotom przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich, w zakresie
objętym zamówieniem z załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub
usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o
których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na
rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń
okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o
obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów -
oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal
wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte
wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem
terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących
czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach
zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY
WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy
wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24
ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące
fakultatywne podstawy wykluczenia:
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON
WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA
SELEKCJI
Oświadczenie o
niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE
ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST.
1 PKT 3 USTAWY PZP:
- oświadczenie o
przynależności do grupy kapitałowej – w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na
stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp. -
aktualnego na dzień składania ofert zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu
skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub
zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub
rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania
decyzji właściwego organu – wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed
upływem terminu składania ofert. - oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego
tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO
W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY
PZP
III.5.1) W ZAKRESIE
SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
- wykaz dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania
ofert świadczył lub świadczy dostawy minimum dwóm podmiotom przez okres 6
miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich, w zakresie objętym zamówieniem z
załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane
lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje
bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub
usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są
wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca
nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku
świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne
dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie
wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu (zał. Nr 3 do SIWZ). oświadczenie o
przynależności do grupy kapitałowej (załącznik nr 7 do SIWZ) – w terminie 3 dni
od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art.
86 ust. 5 ustawy pzp.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
- wypełniony i podpisany formularz ofertowy (zawierający informacje pozwalające
ocenić spełnienie warunki udziału w postępowaniu wraz z formularzem cenowym
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ
LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE
ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST.
1 PKT 2 USTAWY PZP
- wypełniony i podpisany
formularz ofertowy - wypełniony i podpisany formularz cenowy stosownie dla
właściwej CZĘŚCI). - zaakceptowany wzór umowy (zał. Nr 2 do SIWZ). -
pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik
III.7) INNE DOKUMENTY
NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub
dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia
do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty
zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału
w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny,
partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie
zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje
dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie
ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji
potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu
zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg
nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji
elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z
opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji
elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie
będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości
postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i
specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy
Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo
innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie
ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego
opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu
konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania
ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym
muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających
negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w
specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony
internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji
elektronicznej:
Wymagania dotyczące
rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym
wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w
toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości
postąpień:
Informacje o liczbie
etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Termin składania
wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki
zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej
umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór
umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
W odniesieniu do art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający
zastrzega sobie możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy
na etapie jej realizacji. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej
umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru
wykonawcy w następujących przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana
adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie
Wykonawcy. b) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio
obniżonych, c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech
charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod
warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych
parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy
zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku
Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku
wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy,
możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie
gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, e) w
przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub
lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza
umową, f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na
realizację przedmiotu umowy, g) zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego
lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowania
postępowania o udzielenie zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli
dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu:
Data: 2019-11-27, godzina: 10:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia
zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z
ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w
dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w
przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz
niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa
członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być
przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia,
jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace
rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub
części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT
CZĘŚCIOWYCH
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Mięso, wędliny i pasztety |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 Mięso mielone -
Mięso wieprzowo wołowe, rozdrobnione, skład mięso wieprzowe 72%, wołowe 19- 160
kg Mięso szynka kulka- Szynka kulka obrobiona bez tłuszczu, barwa ciemnoróżowa,
zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa wieprzowego, konsystencja zwrotna,
powierzchnia sucha- 160 kg Łopatka b/k - część zasadnicza wieprzowiny, w skład
łopatki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką
łączną; barwa; ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego
rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa,
przekrój lekko wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne
zmatowienie barwy mięsa, gatunek I-284 kg Karkówka B/K- część zasadnicza wieprzowiny,
odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna
grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa,
zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i
elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się
nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, gat. I- 240 kg Schab b/k część zasadnicza
wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach;
gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu,
barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju
mięsa, konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój
lekko wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I- 280 kg Żeberka paski-
Świeże, jednolita konsystencja, zapach swoisty, powierzchnia sucha i matowa,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
gat. I- 230 kg Słonina- świeża, oczyszczona ze skóry, o zapachu
charakterystycznym dla słoniny, bez skóry- 60 kg Boczek wędzony paski bez
żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, wyczuwalny smak
wędzenia, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny
obcy; konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek
soku- 23 kg Pieczeń z szynki zaw mięsa 80% smak i zapach charakterystyczny dla
danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce
równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka
ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa
nie mniej niż 80%- 60 kg Kiełbasa biała surowa średnio rozdrobniona, o
specyficznym jasnym kolorze, z mięsa wieprzowego, w naturalnym, cienkim jelicie
wieprzowym. Zawartość mięsa nie mniej niż 95 % (w tym 85% mięsa wieprzowego i
10% mięsa wołowego), w skład produktu także wchodzą: woda, sól, przyprawy
naturalne, cukier. 60 kg Krakowska parzona zaw. mięsa 77 % smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu. Zawartość mięsa nie mniej niż 77% 60 kg Kiełbasa typu krotoszyńska
z beczki smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa:
charakter. dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa wieprzowego 77 %
55 kg Kiełbasa szynkowa zaw. Mięsa 77 % smak i zapach charakterystyczny dla
danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce
równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka
ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista.
Zawartość mięsa 77 % 50 kg Kiełbasa śląska zaw. mięsa 70 % smak i zapach
charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach
użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości
lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska
tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego
asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 70% 90 kg Parówki z szynki zaw. mięsa 90
% Kiełbasa wieprzowo wędzona parzona w osłonce nie jadalnej mięso wieprzowe 90%
50 kg Kiełbasa typu tyrolska zaw mięsa 70% smak i zapach charakterystyczny dla
danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa 70% 40 kg Serdelki zaw mięsa 80% Kiełbasa wieprzowo
–drobiowa w osłonce nie jadalnej, zawartość mięsa kurczaka 17,5%; mięso
wieprzowe 62,5 % 60 kg Polędwica sopocka smak i zapach charakterystyczny dla
danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w skład
produktu także wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne 55 kg Polędwica
drobiowa w majeranku smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu,
aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest
smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie
rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca,
barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista. 45 kg Szynka typu z
bankietowa lub równoważna smak i zapach charakterystyczny dla danego
asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa 83 %. 60 kg Szynka typu wędzarza lub równoważna smak
i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak
i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o
nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne
pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter.
dla danego asortymentu, złocista. Zawartość mięsa 90 %. 60kg Ogonówka smak i
zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i
zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o
nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne
pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter.
dla danego asortymentu, złocista. 55 kg Pasztet typu dziadunia 70% mięsa
produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (70%), wątróbki, z dodatkiem
bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno rozdrobniony lub
homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną folię. Nie mogą
występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu (zagęstniki –
skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E 452). 45 kg SOSW
Mięso wieprzowe II mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi,
dobrze wykrwawione smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez
oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; 140
kg Łopatka B/K Kl I Poduszka część zasadnicza wieprzowiny, w skład łopatki
wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana tłuszczem i tkanką łączną;
barwa; ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju
mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i matowa, przekrój
lekko wilgotny, sok mięsny- przezroczysty, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie
barwy mięsa, gatunek I 290 kg Schab b/k Kl 1 świeży część zasadnicza
wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach;
gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu,
barwa ciemnoróżowa, zapach swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju
mięsa, konsystencja jędrna, elastyczna, powierzchnia sucha, matowa, przekrój
lekko wilgotny, sok mięsny przezroczysty, gatunek I 60kg Smalec produkt
pochodzący z wytopu świeżych, oczyszczonych z tkanki mięśniowej tkanek
tłuszczowych świń. Tkanki tłuszczowe bez kości, skóry, organów wewnętrznych,
tchawicy, dużych naczyń krwionośnych, tłuszczu zeskrobanego, zbieranego,
zsedymentowanego, wytłoczonego oraz tkanek mięśniowych i krwi. Smalec dla
przemysłu spożywczego może zawierać smalec rafinowany, stearynę smalcową i
smalec uwodorniony, może również być przedmiotem procesów modyfikacji. 100 kg
Boczek świeży łuskany, bez żeber, bez skóry Kl I ekstra b/k 1 kg Boczek świeży
łuskany, bez żeber, bez skóry Kl I powierzchnia czysta, lekko wilgotna,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy;
konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne wyciek soku 15 szt. Karkówka B/K Kl I
świeża odtłuszczona część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego
półtuszy, w skład karkówki wchodzi tkanka mięsna grubo włóknista, poprzerastana
tłuszczem i tkanką łączną; barwa ciemnoróżowa, zapach charakterystyczny dla
każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna, powierzchnia sucha i
matowa, przekrój lekko wilgotny, dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy
mięsa, gat. I 16 kg Mielonka tyrolska Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona,
w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej
niż 30% 30 kg Kiełbasa podwawelska smak i zapach charakterystyczny dla danego
asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu. Skład:
na 100g wyrobu gotowego należy zużyć 146g mięsa z szynki wieprzowej, przyprawy
naturalne, sól. 60 kg Kiełbasa śląska cienka smak i zapach charakterystyczny
dla danego asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa minimum 85,5% ( w tym 83% mięsa wieprzowego i 3,5%
mięsa wołowego), w skład produktu również wchodzą: białko sojowe, przyprawy
naturalne, sól, woda. 16 kg Kiełbasa żywiecka Kiełbasa wieprzowa średnio
rozdrobniona wędzona parzona podsuszana w osłonce niejadalnej 100 g gotowego
produktu otrzymano ze 125 g mięsa 12kg Kiełbasa zwyczajna Kiełbasa
wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona. W smaku lekko wyczuwalny czosnek i pieprz.
mięso wieprzowe 61%, woda, mięso wołowe 8% 35 kg Szynka konserwowa Szynka w
bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z
trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż
20% 12 kg Mielonka wędzona wyprodukowana z mięsa wieprzowego (91%) 20 kg
Mortadela delikatesowa Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo
(90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35%
60 kg Ogonówka parzona Wędzonka wieprzowa wędzona, parzona mięso wieprzowe
(62%), 22 kg Polędwica sopocka smak i zapach charakterystyczny dla danego
asortymentu, aromatyczny, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw,
niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy,
surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne pojedyncze skupiska tłuszczu, osłonka
ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu, złocista.
Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 90%, w skład produktu także
wchodzą: woda, sól, cukier, przyprawy naturalne 24 kg Polędwica drobiowa Wyrób
otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych
drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno –
tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony lub pieczony, otoczony galaretą z
żelatyna wieprzową; nie dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego
odkostnionego mechanicznie). 16 kg Szynka drobiowa Wyrób otrzymany z całych lub
grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału
innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub
wędzony, parzony lub pieczony; nie dopuszcza się użycia MDOM (mięsa drobiowego
odkostnionego mechanicznie). Zawartość mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie
mniej niż 70%. 14 kg Schab bez damusia (parzony) Schab wieprzowy wędzony
parzony mięso wieprzowe (82%) 25 kg parówki cienkie delikatesowe z szynki
wieprzowej smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone, barwa:
charakter. dla danego asortymentu. Zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż
93%, produkt homogenizowany, parzony, bez osłonek, przyprawy naturalne, sól. 20
kg Pierś wędzona z indyka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien,
prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez
zanieczyszczeń obcych oraz krwi,gat.I, zapach i smak wędzenia 26 kg Szynka
wędzona smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład
produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier. 30 kg Szynka
gotowana smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, aromatyczny,
wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny jest smak i zapach
świadczący o nieświeżości lub inny obcy, surowce równomiernie rozłożone,
osłonka ściśle przylegająca, barwa: charakter. dla danego asortymentu,
złocista. Zawartość mięsa z szynki wieprzowej nie mniej niż 95%, w skład
produktu wchodzą również: przyprawy naturalne, sól, cukier. 30 kg Pasztet
zapiekany- produkt z mięsa drobiu grzebiącego i wieprzowego (80%), wątróbki, z
dodatkiem bułki tartej, soli, cebuli i przypraw naturalnych; drobno
rozdrobniony lub homogenizowany, formowany – tafla, pakowany w atestowaną
folię. Nie mogą występować: substancje poprawiające sztucznie strukturę wyrobu
(zagęstniki – skrobia modyfikowana), smak i zapach wyrobu, stabilizatory (E
452). 13kg Pasztetowa firmowa wyrób wędliniarski (wędlina podrobowa) z
mielonych podrobów (głównie wątroba, rzadziej dodatkowo płuca, śledziona czy
nerki), skórek wieprzowych lub drobiowych oraz tłuszczu (słonina, smalec,
podgardle lub boczek), niekiedy z dodatkiem innych rodzajów mięs. Podstawowe
przyprawy to: sól, pieprz, cebula, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa.
7,5 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15111000-9, 15131100-6,
15131310-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Drób |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 Filet kurczaka mięśnie
piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez
przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi,
gat.I 470 kg Udziec trybowany z indyka oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak
zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi indyka, skóra bez przebarwień
oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 100 kg Udziec kurczaka
oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym
dla udźca kurczaka, skóra bez przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz
krwi, gat. I 260 kg Noga kurczaka oczyszczone, umyte i świeże, bez oznak
zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez przebarwień
oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 595 kg Porcje rosołowe Kurzy
kadłub z którego odcięto uda, skrzydła i piersi 700 kg Wątróbka drobiowa
Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się
pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty
całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na
powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z
naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki
wyciek w opakowaniu. 80 kg SOSW 1 Filet z kurczaka Kl I świeży mięśnie
piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez
przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi,
gat.I. Barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych
w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek
upierzenia. 296 kg 2 Udziec z kurczaka Kl I świeże oczyszczone, umyte i świeże,
bez oznak zepsucia, o zapachu charakterystycznym dla nogi kurczaka, skóra bez
przebarwień oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi, gat. I 350 kg 3 Korpus
kurczaka ze skrzydłem Korpus z kurczaka, nie zmiażdżone, z obecną szyją,
powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji
obcych, zabrudzeń lub krwi; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze
sobą; 450 kg 4 Wątróbka z kurczaka drobiowa Podwójne lub pojedyncze płaty bez
zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o
wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy
wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna
oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem;
dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu. 40
kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Ryby mrożone i produkty mrożone |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 1 Filet dorsza SHP
150 kg 2 Filet miruny SHP 250 kg 3 Pierogi z serem 130 kg 4 Pierogi z kapustą i
grzybami 160 kg 5 Pyzy z mięsem 150 kg 6 Brokuł mrożony 50 kg 7 Fasolka
szparagowa mrożona 50 kg 8 Groszek mrożony 2,7 kg 9 Kalafior mrożony 50 kg 10
Marchew mrożona kostka 90 kg 11 Czarna porzeczka mrożona 125 kg 12 Truskawki
mrożone 50 kg 13 Wiśnie mrożone 40 kg SOSW 1 Ryby mrożone Filet Miruna SHP
100-200/6,5kg 240kg 2 Fasolka mrożona 1 kg typu HORTEX lub równoważny 154 kg 3
Lody mrożone TOP MILKER ŚMIETANKOWY typu KORAL/34 szt lub równoważny 5 op.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15221000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Ryby suszone lub solone, ryby w
solance, ryby wędzone |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS NR 1 1 Śledź matyjas
45 kg 2 Makrela wędzona 24 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15230000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Warzywa, owoce i ziemniaki |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 1 burak tarty 50
kg 2 ziemniaki 7000 kg 3 ziemniaki młode 500 kg 4 burak czerwony 160 kg 5 burak
suszony 80szt. 6 cebula 130 kg 7 Cukinia 10kg 8 fasola 50 kg 9 groch łuskwiony
35 kg 10 kalafior 30szt. 11 kapusta biała 550 kg 12 kapusta biała młoda 60 szt.
13 kapusta czerwona 170 kg 14 kapusta kiszona 200 kg 15 kapusta pekińska 250 kg
16 koper 390 szt. 17 marchew 830 kg 18 natka pietruszki 360 szt. 19 ogórek
gruntowy 80 kg 20 ogórek kiszony 120 kg 21 ogórek zielony 120 kg 22 papryka czerwona
60 kg 23 pieczarka 60 kg 24 pietruszka korzeń 190 kg 25 pomidor gruntowy 90 kg
26 pomidor 160 kg 27 por 50 kg 28 rzodkiewka 80 szt. 29 sałata 180 szt. 30
seler 240 kg 31 szczypior 70 szt. 32 cytryna 90 kg 33 banany 250 kg 34
brzoskwinie 40 kg 35 gruszka 120 kg 36 jabłka 480 kg 37 kiwi 80 kg 38
mandarynki 120 kg 39 nektarynki 50 kg 40 truskawki 25 kg SOSW 1 botwina 10 szt.
2 burak ćwikła 158 kg 3 burak suszony 58 szt. 4 cebula 243 kg 5 cytryna 50 kg 6
fasola szparagowa 56 kg 7 fasola drobna 400 g paczkowana 86 szt. 8 kalafior 17
szt. 9 kapusta biała 220 kg 10 kapusta biała młoda 30 szt. 11 kapusta czerwona
17 kg 12 kapusta pekińska 40 kg 13 kapusta kwaszona 230 kg 14 koper 140 szt. 15
marchew 1100 kg 16 natka pietruszki 98 szt. 17 ogórek zielony 130kg 18 ogórek
kwaszony 140 kg 19 papryka czerwona 10 kg 20 pieczarki 100 kg 21 pietruszka
korzeń 200 kg 22 pomidor 95 kg 23 por 30 szt. 24 rzodkiewka 149 szt. 25 sałata
200 szt. 26 seler 230 kg 27 szczypior 26 szt. 28 ziemniaki 5500 kg 29 ziemniaki
młode 150 kg 30 banany 5 kg 31 gruszki 10 kg 32 jabłka 400 kg 33 mandarynki 12
kg 34 truskawki 12 kg 35 winogrona 5 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 03212000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Mleko i przetwory mleczne |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 1 Mleko 3,2%,
butelka 1 l. 1150 l. 2 Twaróg tłusty 250 kg 3 Masło typu królewskie 82%
tłuszczu 200g lub równoważne 450 kg 4 Ser żółty typu Kasztelan lub równoważny
370 kg 5 Serek homogenizowany smakowy 150 g typu Bromilk lub równoważny 180
szt. 6 Serek wiejski 200g lub równoważny 350 szt. 7 Serek topiony krążek 180 g
80 szt. 8 Śmietana 18% 200g 700 szt. 9 Śmietana 30% 200g 1400 szt. 10 Jogurt
naturalny 150g 250 szt. 11 Jogurt owocowy 150g 800 szt. SOSW 1 jogurt gratka
120g typu DANONE lub równoważny 250 szt. 2 jogurt typu greckiego naturalny 7,5%
150g typu PIĄTNICA lub równoważny 60 szt. 3 serek kanapkowy śmietankowy 150g
typu Hochland lub równoważny 150 szt. 4 Masło królewskie 82% tłuszczu 200g typu
SIERPC lub równoważny 165 kg 5 Mleko 2 % świeże poj. 1L PET typu Mlekovita lub
równoważny 720 l. 6 ser kostka 0,5kg Typu KASZTELAN Sierpc lub równoważny 30 kg
7 ser topiony Mixtett krążki 200g typu Hochland lub równoważny 60 szt. 8
śmietana 18 % 200g typu Piątnica lub równoważny 190 szt. 9 śmietana 30 % 200g
typu Piątnica lub równoważny 350 szt. 10 Twaróg półtłusty/tłusty typu Sierpc
lub równoważny 110 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Pieczywo i wyroby cukiernicze |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 1 Bułka
poznańska, ok.100g 1500 szt. 2 Bułka skibka,ok.70g 5000 szt. 3 Bułka bagietka,
ok. 140g. 170 szt. 4 Bułka grahamka, ok. 90g. 2500 szt. 5 Bułka czerstwa,
ok.100g 200 szt. 6 Bułka tarta opakowanie 500 g 90 kg 7 Chleb, ok. 430g 1000
szt. 8 Chleb razowy, ok. 400g 230 szt. 9 Bułka słodka ok.80g. 165 szt. 10 Spody
do pizzy 40 szt. 11 Pączek, ok.80g. 165 szt. SOSW 1 bułka 100 g czerstwa 300
szt. 2 bułka tarta 500 g torba 90 kg 3 chleb krojony 430g 1350szt. 4 chleb
razowy 400g 50 szt. 5 bułki grahamki 90g 102 szt. 6 kajzerki 50g 350 szt. 7
rogal 200g 80 szt. 8 drożdżówka duża 500g 41 szt. 9 Pączek z dżemem 100 szt. 10
precel 80g 180 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Różne produkty spożywcze |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 1 Herbata 90g typu
saga lub równoważna150 szt. 2 Cukier 1 kg 290 kg 3 Cukier puder 400g 4 kg 4 Sól
1 kg 180 kg 5 Pieprz mielony20g typu prymat lub równoważny 200 szt. 6 Pieprz
ziarnisty20g 75 szt. 7 Bazylia 10g 20 szt. 8 Papryka ostra20g typu prymat lub
równoważna 30 szt. 9 Kakao 80g typu Wedel lub równoważny 50 szt. 10 Kasza
jęczmienna 1 kg 80kg 11 Kasza gryczana 1 kg 40 kg 12 Kawa zbożowa150g typu Inka
lub równoważna 50 szt. 13 Kwasek cytrynowy 20g 250 szt. 14 Liść laurowy 8g 100
szt. 15 Majeranek 8g 125 szt. 16 Majonez typu pomorski 620g lub równoważny 60
szt. 17 Makaron nitka typu Goliard 400g lub równoważny 90 kg 18 Makaron
świderki 400g 90 kg 19 Makaron spaghetti 400g 30kg 20 Miód pszczeli 370g 50
szt. 21 Musztarda 180g 50 szt. 22 Mąka pszenna 1kg 120kg 23 Mąka żytnia 1kg 6
kg 24 Mąka ziemniaczana 500g 3kg 25 Sok do picia 300 ml 480 szt. 26 Ocet 0,5l.
8 l. 27 Zioła prowansalskie 10g 25 szt. 28 Przyprawa gyros ok.30g 10 szt. 29
Przyprawa do kurczaka 30g 90 szt. 30 Płatki czekoladowe 500g typu Nestle lub
równoważne 150 szt. 31 Ryż biały 1 kg 80 kg 32 Kucharek przyprawa 200g 180 szt.
33 Ziele angielskie 12g 75 szt. 34 Żurek proszek 49g typu Winiary lub
równoważny 70 szt. 35 Chrzan tarty 170g 40 szt. 36 Czekolada 220g typu Wedel
lub równoważna 81 szt. 37 Olej rzepakowy 1 l. typu Kujawski lub równoważny280
l. 38 Dżem 280g typu Łowicz lub równoważny160 szt. 39 Groszek konserwowy 400G
40 szt. 40 Koncentrat pomidorowy 190g 350 szt. 41 Ketchup 480g typu Włocławek
lub równoważny 90 szt. 42 Kukurydza 400g 30 szt. 43 Sos słodko -kwaśny 520g 75
szt. 44 Szczaw 385g typu Urbanek lub równoważny 80 szt. 45 Ogórki konserwowe
930g 50 szt. SOSW 1 olej Kujawski 1 L typu Kruszwica lub równoważny 150l. 2
Konserwy rybne Makrela w sosie pom. 170g typu Łosoś Ustka lub równoważny 70
szt. 3 Paprykarz szczeciński 250g typu Łosoś Ustka lub równoważny 38 szt. 4
dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 50 szt. 5 dżem
truskawkowy niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 50 szt. 6 dżem z
czarnej porzeczki niskosłodzony 280g typu Łowicz lub równoważny 90 szt. 7
powidła śliwkowe 290g typu Łowicz lub równoważny 83 szt. 8 Cynamon mielony
Kamis 15g lub równoważny 10 szt. 9 Cukier biały1 kg typu DIAMANT lub równoważny
90 kg 10 Cukier waniliowy 16 g typu Dr. Oetker lub równoważny 3 szt. 11 Groch
łuskany połówki 400g typu ESKA lub równoważny 72 szt. 12 Groszek konserwowy 400
g typu Pudliszki lub równoważny 14 szt. 13 Herbata granulowana 90g typu Saga
lub równoważny 40 szt. 14 Kakao 80g typu WEFEL lub równoważny 20 szt. 15 Kawa
zbożowa150g typu INKA lub równoważny 12 szt. 16 Katchup łagodny 480g typu
Włocławek lub równoważny 60 szt. 17 Musztarda sarepska 180g typu cetix lub
równoważny 50 szt. 18 Kisiel owocowy - wiśniowy 38g typu Dr. Oetker lub
równoważny 81 szt. 19 Koncentrat pomidorowy 190g typu Łowicz lub równo ważny
230 szt. 20 Przyprawa do potraw 200 g typu KUCHAREK lub równoważny 30 szt. 21
Kukurydza konserwowa 400g typu Pudliszki lub równoważny 2 szt. 22 Kwasek
cytrynowy 20g typu Delecta lub równoważny 65 szt. 23 Liść laurowy 6g typu
PRYMAT lub równoważny 78 szt. 24 Majeranek 8g typu PRYMAT lub równoważny 80
szt. 25 Makaron (nitka, świderek) 400g typu Anna lub równoważny 348 szt. 26
Makaron łazanki 500g Libella lub równoważny 96 szt. 27 Majonez pomorski stołowy
620g typu OCETIX lub równoważny 22 szt. 28 Ocet 10% 0,5 L typu Ocetix lub
równoważny 3 szt. 29 Pieprz czarny ziarnisty 20g typu PRYMAT lub równoważny 70
szt. 30 Pieprz czarny mielony 15g typu PRYMAT lub równoważny 130 szt. 31 Szczaw
konserwowy krojony 285g typu GLOBAL lub równoważny 30 szt. 32 Sól kujawska
naturalnie czysta 1 kg typu CLECH lub równoważny 74 kg 33 Zacierki makaron 250g
Babuni typu ABAK lub równoważny 56 szt. 34 Ziele angielskie 12g typu PRYMAT lub
równoważny 80 szt. 35 Ryż biały długoziarnisty 1 kg typu Familijne Przysmaki
lub równoważny 107 kg 36 Mąka pszenna tortowa TYP-450 1 kg typu SZCZEPANKI lub
równoważny 120 kg 37 Kasza manna 500g typu ESKA lub równoważny 30 szt. 38 Kasza
jęczmienna średnia 1 kg typu ESKA lub równoważny 140 kg 39 Płatki kukurydziane
250 g Corn Flakes typu PACYFIC lub równoważny 33 szt. 40 Płatki owsiane 250g
typu ESKA lub równoważny 21 szt. 41 Woda mineralna niegazowana 1,5l typu
MagneVita lub równoważny 130 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15610000-7,
15411100-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
Jaja |
1) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:ZS Nr 1 1.Jaja kurze
3820szt. SOSW 1.Jaja kurze 2900 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Dyrektor Powiatowego Zespołu
Jednostek Budżetowych w Sierpcu
Marta Witte
Kierownik
zamawiającego
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2019-11-18
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2019-11-18 14:03:10
- Liczba odsłon: 3248
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: