OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA
- Dostawy
w trybie z
wolnej ręki
Sukcesywny
zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego
Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku- Część 8
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy
projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
SEKCJA
I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało
przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli
przeprowadzenie postępowania
tak
Informacje na temat
podmiotu, któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Powiatowy Zespół Jednostek
Budżetowych w Sierpcu z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę
finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo - wychowawczych Powiatu
Sierpeckiego.
I. 1) NAZWA I ADRES:
Powiatowy Zespół Jednostek
Budżetowych, Krajowy numer identyfikacyjny 74411400000, ul. Armii
Krajowej 8a, 09-200 Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel.
24 231 50 44, e-mail pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (url): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA
II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana
zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywny zakup i dostawa
artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka
Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku- Część 8
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy): PZJB.4415.6.1.2018
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót
budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:
Określenie wielkości lub
zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa art.
spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka
Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu- Część Nr 8 Różne produkty spożywcze –
przyprawy-zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek,
produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek
bez pleśni, mętnej konsystencji Makaron-sporządzony z najwyższej jakości mąki,
zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty,
zachowuje naturalny zapach i kolor. Cechy dyskwalifikujące produkt: obce
posmaki, zapachy np. stęchły, pleśni, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i
organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników
żywych, martwych oraz ich pozostałości.
II.4) Informacja o
częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:
tak
II.5) Główny Kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV: 15610000-7, 15411100-3
SEKCJA
III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA
ZAMÓWIENIA
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Ogłoszenie dotyczy
zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje
dodatkowe:
SEKCJA
IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 8 NAZWA: Różne produkty spożywcze |
IV.1) DATA UDZIELENIA
ZAMÓWIENIA: 22/11/2018 Wartość bez VAT 16809.65 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert:
1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH
OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY,
KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA Zamówienie zostało udzielone
wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie: nie Nazwa wykonawcy: PHU Munters Aneta Kopycińska tak Wykonawca pochodzi z innego państwa
członkowskiego Unii Europejskiej: nie Wykonawca pochodzi z innego państwa
nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ
OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ
CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej oferty/wartość
umowy 17611.14 IV.7) Informacje na temat
podwykonawstwa Wykonawca przewiduje powierzenie
wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie IV.8) Informacje dodatkowe: |
IV.9) UZASADNIENIE
UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ
RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone
jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 67.1.4
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie
wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie
faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia
jest zgodne z przepisami.
Na ogłoszony w dniu 02.11.2018r. (Nr ogłoszenia na BZP 642568-N-2018)przetarg
nieograniczony pn. Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki
Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w
2019 roku, nie wpłynęła żadna oferta na część 8 - Różne produkty spożywcze.
Wobec powyższego zachodzą przesłanki przewidziane w art. 67 ust.1 pkt. 4 ustawy
z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, aby udzielić zamówienia
na zakup i dostawę art. spożywczych, o jakich mowa, w trybie z wolnej ręki.
Dyrektor
PZJB w Sierpcu
Marta
Witte
Sierpc,
23.11.2018r.
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY –
w trybie z wolnej ręki
Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu
Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku-
Część 8
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie
przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie
postępowania
tak
Informacje na temat podmiotu, któremu zamawiający powierzył/powierzyli
prowadzenie postępowania:
Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych w Sierpcu z dniem 1 lipca 2016 r.
prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo - wychowawczych Powiatu
Sierpeckiego.
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
nie
Informacje dodatkowe:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I
ADRES: Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, Krajowy numer
identyfikacyjny 74411400000, ul. ul. Armii Krajowej 8a, 09-200
Sierpc, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 242 752 875, e-mail
pzjbsierpc@wp.pl, faks 242 752 875.
Adres strony internetowej (url): www.pzjbsierpc.bip.org.pl
I. 2) RODZAJ
ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja
samorządowa
SEKCJA II:
PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa
nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup i dostawa
artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka
Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w 2019 roku- Część 8
Numer referencyjny PZJB.4415.6.1.2018
Przed wszczęciem
postępowania o udzielenie zamówienia nie przeprowadzono dialogu technicznego
II.2) Rodzaj zamówienia
Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych:
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w
odniesieniu do:
tylko jednej
części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie
jednemu wykonawcy:
1
II.4) Krótki opis
przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań):
Określenie wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest
sukcesywny zakup i dostawa art. spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i
Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sierpcu- Część Nr 8 Różne produkty
spożywcze – przyprawy-zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak
spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde
sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji
Makaron-sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu
nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.
Cechy dyskwalifikujące produkt: obce posmaki, zapachy np. stęchły, pleśni,
gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia,
zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
II.5) Główny Kod
CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody
CPV:
15610000-7,
15411100-3
II.6) Całkowita
wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
SEKCJA III:
PROCEDURA
III.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Zamówienie z
wolnej ręki
III.2) Podstawa
prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie 67.1.4 ustawy Pzp.
III.3 Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić,
dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami:
Na ogłoszony w dniu 02.11.2018r. (Nr ogłoszenia na BZP 642568-N-2018)przetarg
nieograniczony pn. Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki
Zespołu Szkół Nr 1 i Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Sierpcu w
2019 roku, nie wpłynęła żadna oferta na część 8 - Różne produkty spożywcze.
Wobec powyższego zachodzą przesłanki przewidziane w art. 67 ust.1 pkt. 4 ustawy
z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, aby udzielić zamówienia
na zakup i dostawę art. spożywczych, o jakich mowa, w trybie z wolnej ręki.
SEKCJA IV: ZAMIAR
UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 8
NAZWA: Różne
produkty spożywcze
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
PHU Munters Aneta
Kopycińska, , Gorzewo 60A, 09-200, Gorzewo,
kraj/woj. mazowieckie
Dyrektor PZJB w Sierpcu
Marta Witte
Sierpc, 19.11.2018r.
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2018-11-23
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2018-11-23 14:21:29
- Liczba odsłon: 1494
- Historia dokumentu: